dimarts, 5 de gener del 2016

INFORME: Un paisatge econòmicament desolat, com un desert, després de 20 anys de govern del PP



Els 20 anys de govern del PP en el País Valencià han servit per a multiplicar per 26 el deute de les empreses públiques de la Generalitat. Quan en 1995 el PP va accedir al govern es va trobar amb 18 empreses públiques amb un dèficit de 191 milions d'euros, segons dades del Banc d'Espanya, mentre en el canvi de govern del passat 25 de juny, el seu deute ja era de 4.944 milions d'euros. És una altra de les herències més greus que ha deixat el govern del PP en la nostra autonomia.

El nou govern autonòmic ha d'assumir que les empreses del sector públic són en realitat un viver de deutes que sagna les finances de la Generalitat amb milers de milions en pèrdues i crèdits sol·licitats. Per a fer-nos una idea de la manera de funcionar del PP: la passada legislatura, l'última del PP i amb Alberto Fabra de president, l'endeutament de les empreses públiques quasi es va triplicar en passar d'1.725 milions a aqueixos 4.944 milions.

Els 4.944 milions de deutes se sumen als 40.262 milions que la Generalitat arrossega de l'època del PP, i en conjunt asfixia a les arques públiques i escanya la política d'un Consell sense recursos ni molta capacitat de maniobra.

Hi ha 20 empreses públiques autonòmiques i entre elles destaquen l'Institut Valencià de Finances, amb 898 milions d'euros de deute, l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), embolicada en la trama de corrupció del cas Emarsa, amb un deute de 710 milions, i el tercer lloc és per a la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa), amb 645 milions d'euros. Els segueixen Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que acumula 557 milions i l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (l'antic IVVSA) amb un deute de 474 milions.

La classificació es completa amb la Societat Projectes Temàtics amb 333 milions de deute, Radiotelevisió Valenciana amb 279 milions; Ciegsa amb 245 milions, la Ciutat de la Llum amb 230 milions i Aeroport de Castelló SL amb 221.


I amb menys quantitat l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (Ivace) amb 141 milions; Culturarts amb 86, Vaersa amb 38, l'Institut Valencià d'Acció Social amb 37; el Circuit del Motor i Promoció Esportiva amb 34, l'Agència Valenciana de Turisme amb 13; el Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) amb 1,1; la Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva amb 0,33 i el Patronat Misteri d'Elx amb 0,02.

3 comentaris:

  1. Ara és el moment de canviar este paisatge desolat.

    ResponElimina
  2. Tenim un compromís

    ResponElimina
  3. Passa tot això i ningú mai ha assumit responsabilitats polítiques. I tampoc mai ningú ha exigit responsabilitats penals per la nefasta gestió dels diners públics.
    Això ens diferència d'altres democràcies on per mala gestió inclús s'ha arribat a processar penalment a un president del govern com es el cas d'Islàndia.
    Som un país de "pandereta" a tots els nivell, i mentre, tots calfant-se el cap amb els reis o reines mags o magues, amb qui serà el nou baló d'or, amb si remontarà el Reial Madrid amb el nou entrenador.....
    Que pena. I mentre els partits corruptes continuen essent les primeres forces polítiques en els territoris on es presenten (podeu vore els resultats a Espanya, Andalussia o Catalunya).
    Per a plorar.
    No hi ha res a fer....

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.