dimarts, 20 d’octubre del 2015

L'Executiva de Compromís estudia avui un possible pacte amb Podemos

Falten pocs dies perquè expire el termini de presentació de coalicions i avui a la vesprada està previst que l'executiva de Compromís estudie una proposta de confluència per a les eleccions generals del 20 D amb Podemos i que estaria oberta a altres formacions, cas d'EU, que també està a favor d'una coalició en aqueix sentit.

La proposta, negociada amb Podemos per Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Equo, que estan a favor de la confluència, inclou un manifest programàtic de sis folis i una "marca paraigües" que incloga el nom de Compromís.

No s'espera una resposta immediata i segurament es abrirà un termini - recordar que només hi ha una setmana- perquè el Bloc adopte una postura que Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell, i líder d'Iniciativa confia siga positiva.

També confia siga positiva la dirigent de Podem Àngela Ballester que afirma que encara que les converses han sigut amb Iniciativa i Verds-Equo, confia que el Bloc se senta còmode amb la proposta.

Escepticisme del Bloc
 
El Bloc, el partit amb més militants de Compromís, no hi ha tant optimisme de cara a l'executiva d'aquesta vesprada i Enric Morera, el seu secretari general i president de les Corts Valencianes, recorda que, per al Bloc, sempre els pactes amb altres formacions han de complir dues premisses: que la força política resultant siga d'obediència estrictament valenciana, i no subordinada a Madrid i que el programa siga públic i notori. En aqueix context, Podemos no  ha publicat el seu programa.

Si el manifest programàtic arreplega les peticions del Bloc i dels independents de Gent de Compromís es confia en l'obertura de mires perquè l'executiva de Compromís cerque mecanismes que respecten la democràcia interna i troben les solucions adequades.

Les propostes han de garantir que Compromís tinga grup propi en el Congrés dels Diputats per a defensar directament els interessos dels valencians.
Extractat d'un article de "eldiario.es"

1 comentari:

  1. Ja van alguns reculant...
    Al final,els socis seran d'estricta obediència valencianista com sempre,diu Morera. Si,com amb Equo.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.