Autoritats de la Valldigna presidiren el concert |
El monestir de Santa Maria de Valldigna acollia ahir dissabte el IX Encontre Nacional de Cors amb la presencia del Cor de Cambra Amalthea de València, la Coral Sant Jaume de Vila-real, la Coral Olitense d'Olite (Navarra) i el Cor de Cambra Quinzedemarç de la Valldigna. L'encontre està patrocinat per la Generalitat Valenciana, la Mancomunitat de la Valldigna i Descobrim Valldigna.
El Cor de Cambra Amalthea de València va estar dirigit per Marta Mármol i va interpretar “Dezidle al caballero” de Gombert, “Tristis est anima mea” de Foulenc, “Daemon irrepit callidus” de Orbán, el “Salve Regina” de Miskinis; “Rama Lama ding dong” de The Edsels i “Back in the USRR” de The Beatles. Va comptar amb la col·laboració de la soprano Carla Sanmartín.
La Coral Sant Jaume de Vila-real va interpretar “Chanson d’amour” an arranjaments de Paul Hart, “Teresa” de Pasión Vega; “Medley” de Amaral; “Route 66” en arranjaments de Dick Averre, “Happy” de Pharell Williams. Va estar dirigida per Alfredo Sanz.
La Coral Olitense d’Olite (Navarra) va estar dirigida per Javier Echarri i va comptar amb la col·laboració de Katia Jaime al violí i Eva Jaime al piano. Interpretaren “Santa Maria” de Counod, “Pater noster” de Sarasola, “Five hebrew love song” de Whitacre, “Odi et amo”(Catulli Carmina9 de C.Orff i l’espiritual “Soon I Will Be Done” de Dawson.
La participació de la Valldigna va córrer a càrrec del Cor de Cambra Quinzedemarç que sota la direcció de Fran Lledó interpretava “Riendo el aurora” de Comes, “Ubi caritas” de Gjeilo; la popular anglesa “Goodnight sweetheart”; “Nesun doorma” de Puccini i la popular russa “Kalinka”.
Com a cloenda i de cant comú, les corals van interpretar “El canó de Palomós” d’Ortega sota la dirección de Fran Lledo.
Com a cloenda i de cant comú, les corals van interpretar “El canó de Palomós” d’Ortega sota la dirección de Fran Lledo.
Va ser una gran vetlada musical, on els amants del cant coral van gaudir d’allò més donada la qualitat dels conjunts – alguns ja els coneixíem d’altres ocasions, com la Coral Sant Jaume de Vila-real- i la gran varietat de peces interpretades, en un reconegut per la polifonía clàssica amb peces dels segles XV i XVI fins arribar a composicions totalment modernes com la dels The Beatles, sense oblidar les peces tradicionals i altres que són ja clàsiques en els repertoris del món coral·lístic, com “Soon I Will Be Done” o “Riendo la aurora”.
A destacar la joventut del Cor de Cambra Amalthea de València i la qualitat del cor d’Olite, dins de la tradició coral·lística basco-navarra, sense oblidar la sempre atractiva i apreciada Coral Sant Jaume i els de casa, el cor Quinzedemarç, a qui hem d’agrair a més l’esforç i dedicació que fan que a la Valldigna es puga gaudir d’actes com aquest.
-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.