diumenge, 28 de juny del 2015

La dreta valenciana contra la proposada consellera d'Educació Gràcia Jiménez


El nou president de la Generalitat, Ximo Puig, ja té una papereta difícil al davant com a conseqüència de la bel·ligerant dreta valenciana, que no ha esperat els tradicionals cent dies per a llençar la primera ofensiva contra el nou govern. Al primer dia ja ho ha fet contra la proposada consellera de Cultura i Educació, Gràcia Jiménez.

Gràcia Jiménez és una independent proposada pel Bloc dins de Compromís que compta amb el recolzament de les principals organitzacions dels sector de l'educació a la qual tres durs articles seguits de Las Provincias, ABC i El Mundo han qualificat de "radical catalanista".
 
La dreta valenciana pretén evitar el seu nomenament, per a la qual cosa ha posat en marxa també el possible pacte entre el PSOE i Ciutadanos per la Diputació d'Alacant. El PP s'ha quedat a només un diputat d'aconseguir aquesta institució i va intentar negociar un acord amb Ciutadanos que finalment no s'ha fet. Davant això el PSOE intenta un pacte amb la formació d'Albert Rivera, per a la qual el perfil de l'alacantina Gràcia Jiménez és un problema. La líder de Ciutadanos, Carolina Punset, ha fet aquesta mateixa setmana un discurs anti-valencià a les Corts que anuncia una dura oposició a les mesures que Gràcia Jiménez podria adoptar al capdavant de la conselleria de Cultura i Educació.

El Bloc, disposat a tot 
 
Dins de Compromís la reacció a la campanya mediàtica ha estat diversa. Mmentre Mónica Oltra ha adoptat una posició molt tèbia, el Consell Nacional del Bloc es va reunir ahir dissabte i va deixar clar que el nomenament de Jiménez és condició indispensable per a la seua participació en el govern valencià. Jiménez compta amb el suport explícit de la comunitat educativa , nascuda a Astúries, és professora i poeta. Membre del sindicat STEPV i d'Escola Valenciana, així com de La Cívica, la gran entitat de defensa de la llengua a Alacant.
-

2 comentaris:

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.