divendres, 24 d’abril del 2015

Una nova enquesta, ara de la SER, confirma la davallada del bipardisme

 
El Partit Popular seria el més votat en el País Valencià amb el 26,5 % del vot, però açò li suposa una caiguda de 23 punts percentuals respecte a 2011, segons l'enquesta elaborada per MyWord per a la Cadena SER. El PP presidit per Alberto Fabra passaria a una forqueta d'entre 28 i 31 escons quan la majoria absoluta està fixada en 50. Els socialistes es mantenen com a segona força més votada, però també cauen 8 punts i perden entre 7 i 11 escons.

L'enquesta reflecteix que també ací apareix Ciutadans amb força convertint-se en la tercera força més votada (entre 17 i 19 escons) seguida de Podem. Les dues forces emergents, de fet, desplacen a la cinquena i sisena posició a les forces d'esquerra mes tradicionals i d'àmbit valencià, cas de Compromís d'estricta obediència valenciana i Esquerra Unida, unit a IU estatal, encara que amb major independència autonòmica que la resta dels partits.

A ressaltar el fet que una quarta part dels valencians segueix votant PP, malgrat tot el que hem sabut els últims dies i sabem aquests últims anys en el nostre territori, i com no escarmentem: seguim votant i recolzant opcions de fora, de Madrid, que porten anys i anys picant-nos amb temes tan feridors com el finançament, la falta d'inversió en la nostra terra i el fet que seguim aportant a l'estat a pesar que estem molt per sota de la renda mitjana nacional.

Després si passen d'aquest territori olimpicamente els PP, PSOE, Podem o Ciutadans, per favor, no ens queixem i seguim cantant l'himne: 

                          Per a ofrenar, noves glòries a Espanya....
-

6 comentaris:

  1. IU amb Major independéncia estatal? A IU,com al PP o al PSOE,qui es Mou,no ix a la foto,mireu els jaleos que tenen a Madrid. Podemos está per vore que siga d'obediència centralista,doncs en principi depèn dels cercles i assemblees,i això és lo més independentiste al que es pot optar en política.

    ResponElimina
  2. EU és més indepent de les directrius de Madrid que altres partits.

    Parles de problemes a Madrid, i no parles com els cercles i assemblees valencians han estat obviats i ací tots els dirigents s'han elegits potenciats i els que ha triat Madrid i han posat els que Iglesias han volgut.

    O sino que han vingut a fer els darrers temps Iglesias i el seu dos a Valencia? A fer que es trie Montiel. Al cap i a la fi, ells que critiquen als demés fan igual.

    ResponElimina
  3. Pues jo no he votat Montiel i sí el candidat alacantí,com tú no hauràs votat Mònica Oltra i ha eixit de primera. Ah,que no hi havia opció a no votar-la de primera? Quí és quí dirigeix a posar els que han volgut? Tens raó,al cap i a al fí tots iguals.

    ResponElimina
  4. Quina tonteria! Això no te res a vore amb lo que s'esta dient.
    I estaries fent com si estudiares en Alacant i per això el votares. Ací segur que a Montiel.
    Tots no son igual, pero Podemos i Ciudadanos cada dia son més iguals als que sempre han sigut iguals. I manats des de Madrid com els que sempre han sigut iguals.
    Mira que comparar EU amb Podemos.
    Quin poc trellat.

    ResponElimina
  5. Com que no té res a vore? Serà el mateix votar Montiel que Copete com he fet jo? Doncs és el mateix que apostar pel lideratge de la Oltra o haver volgut que eixe lloc li pertocara a Morera,et sona d'algo?
    Vaja bovades d'estudiant alacantí o treballador castellonenc! Vote J.Maria Copete per nacionaliste dins de Podemos,cosa que de Montiel haurem d'esperar a vore,jo no confie massa. Però tot no es pot tenir a la vida,Oltra tampoc és una icona nacionalista precissament,i ahí està. I no,no interpretem bé,no compare Podemos amb EU,sino quant dic tots,són tots,tant ha triat Iglesias a Montiel com Compromís a Mònica,però Montiel ha guanyat una votació,la Mònica ja eixia de fixe.

    ResponElimina
  6. Proposem deixar de tirar-nos els "trastos", el nostre enemic és comú, fem-lo fora de les institucions, com diguem a Podem el moment és ara, com es diu a Compromís amb valentia...vinga que tenim més en comú del que sembla.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.