dimarts, 7 d’abril del 2015

La Sexta manipula les enquestes i elimina Compromís i EUPV de les infografies informatives

El gràfic de La Sexta

El gràfic original d'El Mundo.
La cadena espanyola La Sexta va eliminar dels gràfics el percentatge de vots de Compromís a l'Ajuntament de València. A les notícies dels 2 del migdia d'ahir, el canal d'Atresmedia mencionava l'enquesta feta per "El Mundo", de la qual ací ens hem fet ressò en la versió autonòmica, on presentava els possibles resultats dels eleccions municipals a València, eliminant-ne els vots que obtindria el grup de Compromís i deixant-los com a "Altres", tot i obtenir un total de 4 regidors, segons eixa enquesta. (Dalt resultat emés per La Sexta i davall el gràfic original El Mundo).
 
Es pot comprovar com al minut 11.48 del vídeo dels notícies de la Sexta és pot veure una infografia on només hi apareixen PP(31,8%) Ciutadans(16,7%), València en Comú(15,8%) i PSOE(14,6%), i no esmenten Compromís, que obtindria el 12% dels vots.


Aquesta, sembla ser,  no és la primera vegada que La Sexta manipula els resultats de les enquestes en els seus gràfics. A principis de gener el programa La Sexta Noche va fer desaparèixer EH Bildu de les dades de l'Euskobaròmetre i va sumar al PSOE l'estimació de la coalició nacionalista. L'error va tindre molt de ressò en les xarxes socials que es van encendre de seguida, tot i que la cadena espanyola es va disculpar hores més tard.
No tenim per ara noticies que s'haja disculpat per l'errada a l'Ajuntament de València

3 comentaris:

  1. Les televisions centralistes ignoren als partits nacionalistes minoritaris perquè no generen audiencia.

    ResponElimina
  2. Tu t'ho creus això de que negar els partits nacionalistes és per audiencia?
    Xe, que bon xic i que ben pensat.

    ResponElimina
  3. Haurà sigut sense voler, mal pensats!

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.