Ahir es va presentar la "Memòria d'Activitats" del primer Cicle d'Economia i Territori a Tavernes desenvolupat durant els anys 2013 i 2014. La publicació té 24 pàgines on es fa un repàs de les 7 accions desenvolupades durant el cicle i que acolliren a personatges tan importants en el seu camp com Joan Cascant, teòric impulsor de l'economia del bé comun, o Paco Alvarez exdirector de la Borsa de València i subdirector de la Borsa de Paris, passant per personatges de la nostra localitat com Josep Roselló, de l'empresa "Don Hierro" o Pepe Pastor, director de l'escola Politècnica Superior (UPV-Campus de Gandia, entre altres.
La publicació s'inicia amb un saluda de l'alcalde Jordi Joan, on indica els objectius que ha tingut el cicle, entre els quals hi ha fer un diagnòstic de la situació socio-econòmica de Tavernes a partir de la col·laboració amb la UPV, dins del conveni de col·laboració que tenen signades amb eixa universitat.
El regidor de Foment, Josep Llàcer, explica el paper de l'Administració, en aquest cas la local, dins del camp de l'emprenedoria i promoció econòmica, sobre tot en els joves, i la funció del cicle com a eina per a oferir recursos amb que atendre les necessitats d'emprenedors i demandes en els àmbits de l'ocupació i formació.
A partir d'ací, s'inicia una descripció-resum del que va ser cada acció del cicle.
- Economia del bé comú. Una proposta des de l'economia local
- Generant idees de treball de forma cooperativa
- Jornada de fidelització al comerç urbà
- El camp valencià a Europa
- Industria, universitat i innovació. Les claus de l'èxit empresarial
- Taller de creació de negocis innovadors
- L'economia del bé comú: Trobada amb Paco Álvarez
Tot un resum d'activitats d'alt nivell, de les quals ha pogut gaudir Tavernes gràcies al treball desenvolupat des de la regidoria de Foment en col·laboració amb la UPV, Euram-Safor i l'Institut d'Economia i Empresa Ignasi Villalonga.
La revista, com ací hem publicat, va suscitar una polèmica en un passat plenari quan la regidora del PP, Inma Tudela, va posar en dubte que s'haguessen efectuat la despesa de 701 euros, que és el cost de la publicació, indicant que ella no coneixia ni havia vist la revista amb la qual cosa posava en dubte la seua existència i publicació, a pesar de les afirmacions del regidor Llácer en eixe plenari de la seua edició i que es presentaria el 25 de març, com així va ser ahir. Fins i tot, en els mitjans afins al PP va arribar a acusar-se al regidor Llácer d'haver comés un presumpte frau mercantil.
La revista es pot aconseguir en l'Ajuntament. De tota manera, si voleu podeu fer-li una ullada si la descarregueu del següent enllaç
i per què quan li van preguntar a llàcer va dir que no tenia cap informqació? no dic que mentiu, sols que és dubtós. podeu aclarir?
ResponEliminaEra tan fàcil com haver presentat un eixemplar de la revista a qui el va demanar, en eixe moment, i polèmica acabada.
ResponEliminaQui diu que jo no puc pensar que la revista s'ha fet després?
Ha tingut temos mes que de sobra
Açi hi ha gat en sac, algo no està clar
La senyoreta Cotaina, teòrica Tècnica a carrec del projecte, tampoc sabía res del tema quan se li va preguntar al respecte
ResponEliminaTu pots pensar el que vulgues. Estàs en el teu dret.
ResponEliminaTot seguit al plenari, ací publicarem la portada de la revista. La revista ja existia. ¿o vols dir que ací prepararem o ens prepararem exclusivament les portades exactament com la final, només per a mentir? ¿Vols dir que el regidor s'ha embolicat en una irregularitat per 701 euros?
En el plenari el regidor també va dir que el tema de la revista no el portava el tècnic. Per tant, lògic que no en sabera res.
L'únic gat en sac que hi ha -però eixe no és amagat està a la vista - és la mala voluntat del PP de creure's que els demés actuen com ells actuarien, com actuaren amb "Una ventana al mar" que ni es va repartir ni es va presentar mai. Ací sí que va hi haver gat en sac, i més si compares eixa revista amb l'estil del programa electoral del PP de les passades eleccions.