dijous, 19 de febrer del 2015

Els usuaris de rodalies enfadats amb RENFE



Els usuaris de rodalies de Renfe han manifestat la seua protesta pels preus dels nous serveis per a viatjar, i especialment per l'augment del bitllet davant la desaparició del descompte que s'aplicava als viatges d'anada i tornada, en dies no festius.

El viatge d'anada i tornada des de Tavernes a València (5 zones) ha passat a valdre 8'70 euros. El web de RENFE indica que el preu "equival al de dos bitllets senzills" per a un viatge vàlid en la data del bitllet, amb anada dins de les dues hores següents de l'expedició i el viatge de tornada fins a la finalització del servei del dia. 'ha eliminat el descompte i el billet passa a ser 2'15 euros més car que el que costava abans anada-tornada.

Una mesura que ha causat sorpresa perquè el viatge "anada i tornada" era el rei entre els usuaris del tren com a mitjà de desplaçament. L'augment de 2'15 euros suposa en el cas de Tavernes un augment del 32% respecte al preu anterior.

Renfe justifica la mesura en l'aplicació del sistema usat a quasi tota Espanya on s'ha eliminat el descompte en els bitllets d'anada i tornada per la introducció del Bonotren de deu viatges. Aquest bono pot usar-se per diferents persones i suposaria un descompte major, però.... hi ha l'obligació d'usar-lo dins del mes.

En el cas de Tavernes el Bonotren té un cost de 29'15 euros. Un viatge costa 2'91 euros i serien 5'82 euros en el cas d'anar-tornar, un descompte de 0'72 euros respecte al bitllet anterior.

Renfe afirma que la mesura beneficia un 95 % dels usuaris dels trens de rodalies però la realitat és que el beneficiat és qui usa el tren de manera freqüent i no els usuaris individuals i amb viatges esporàdics.

Recordem que el dia 1 de gener Renfe ja va aplicar un increment de l'1,85 % en tots els bitllets de trens de rodalies.

2 comentaris:

  1. La nova tarifa no beneficia als usuaris habituals. Els que viatgen de dilluns a divendres els resulta més barat el ja existent bitllet mensual que comprar-se 4 bonotrens de 10 viatges. Tampoc beneficia als qui van i tornen en divendres/diumenge cap a València, doncs no arriben a fer 10 viatges al mes. I, per supost, encara beneficia menys als usuaris ocasionals. Llavors, d'on trauen eixe 95% d'usuaris beneficiats? Per favor...

    ResponElimina
  2. Nunca llueve a gusto de todos. A mí personalmente me viene mejor.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.