dimecres, 7 de gener del 2015

Som estrangers en la nostra pròpia casa per decisió d'El Corte Inglés


Ara va i resulta que el valencià és un idioma estranger! ¿Què no?  Doncs aneu i mireu els aparadors d'El Corte Inglés! Els diccionaris de valencìa són a les prestatgeries de "Diccionarios Lenguas Extranjeras"

I ara que dirà el PP valencià? En base a la nova lleis de senyals d'identitat trencarà palletes amb El Corte Inglés? Deixarà de comprar-li? Deixarà de fer negocis amb ells?

Esperem que molts de vosaltres deixeu de visitar "estos grandes almacenes". 


17 comentaris:

  1. Tenia que anar hui a les rebaixes i ja no vaig

    ResponElimina
  2. De dos paraules n'han encertat una (ells en privat sempre diuen dialècte)... No esta malament, al cap i a la fí ells son el màxim exponent de la seua Espanya (la Espanya mediocre).

    ResponElimina
  3. es una empresa pública?

    ResponElimina
  4. Pues jo tampoc.No m'agrada que m'atenguen en castella i no hi ha ningun treballador de el corte ingles que sapia parlar valenciá

    ResponElimina
  5. No, no és cap empresa pública.

    ¿Vols dir que les empreses públiques no estan obligades a tindre un mínim de respecte als valencians? Vols dir que això que proclama l'Estatut ( i el trellat sobre tot) no els afecta per a res?

    Quant d'autoodi tens i que poc estimes el teu Poble valencià.

    Pot ser si tots els valencianoparlants deixarem d'anar, les coses canviarien un poquet.

    ResponElimina
  6. Correcte. Això hem de fer, deixar de comprar-los. Que com aquesta empresa hi han moltes.

    El problema va més enllà de si els afecta o no.

    ResponElimina
  7. El Bloc també treballa amb moltes empreses de caire castellaniste i no els dol en fer-ho.

    ResponElimina
  8. I això que ha de vore amb que consideren el valencià com idioma estranger? Matxo que poc trellat

    ResponElimina
  9. He dit castellanistes,no castellanes. El castellanisme es el mateix que l'antivalencianisme, el nacionalisme castellà no existeix, o millor dit es diu espanyolisme.
    Vullc dir que en política tot val,i al Bloc també,i la noticia esta es diu des d'un blog polític. Que s'apliquen el cuento vullc dir,creia que havieu entés la relació.

    ResponElimina
  10. Tot eixe rotllo a qui va dirigit, als comentaristes o a nosaltres?

    I això del castellanisme o nacionalisme espanyol i l'economia, de si treballes en aquesta o en l'altra empresa, no veiem quina és la relació que guarda amb el fet que, a les prestageries d'El Corte Inglés, el valencià es considere una llengua estrangera.

    ResponElimina
  11. Doncs que gent del Bloc,quant ha convingut ha contractat empreses amb poca sensibilitat amb la nostra llengua,inclòs sé que per parlar amb ells,els nacionalistes,si calia es passaven al castellà. Cal donar millor exemple abans de traure estes notícies que,malhauradament tenim com a normals,més encara al cap i casal.

    ResponElimina
  12. Potser haja estat així.
    Però això no és el que es parla, sinó que El Corte Inglésel col·loca el valencià entre els idiomes estrangers, com l'anglés o el francés.
    Eixes empreses que tu parles segurament no li dirien al Bloc que el País Valencia no era Espanya i que era un territori estranger.

    ResponElimina
  13. Pues les rebaixes del Corte Ingles estàn molt be i, com "la pela és la pela" jo al Corte Ingles.

    ResponElimina
  14. Cadascú és lliure de decidir si anar o no a El Corte Inglés. No és una empresa pública, per tant, crec que no estan obligats a parlar valencià. Si et dirigeixes a un dependent i li parles en valencià i et contesta en valencià, doncs de categoria. No passa res per parlar castellà, no es mor ningú. Estem a la Comunitat Valenciana (Espanya) i les dues llengües oficials són el castellà i el valencià. Què voleu que us diga? Els radicalismes extremats no m'agraden. Sóc del poble i no em molesta parlar tant en una llengua com en l'altra. Jo respecte a tots.

    ResponElimina
  15. El respecte als demés comença pel respecte a u mateix.

    I tu, si eres i com a valencià, no t'estàs respectant a tu mateix amb això que dius.

    Ja s'ha dit ací: el debat no era parlar en valencià o castellà. El debat era considerar el valencià com a estranger.

    I tu semblar ser que no saps que vol dir això d'estranger: doncs vols dir: estrany, de fora, que no és d'ací, que no va amb nosaltres, que no és de la nostre terra, etc...

    I el Corte Inglés no es referia al xinés, sinó al valencià. Fest-t'ho veure. T'aconselle et lligues algun bon manual sobre el valencià i l'autoodi dels valencians envers la seua llengua. Potser comprengues alguna cosa.

    ResponElimina
  16. A lo millor eixe autoodi que tú tens és perquè no saps parlar en castellà. NO tinc falta de llegir cap manual sobre el valencià, tinc un nivell C2 i vaig més que sobrat. Mira que teniu poca feina! Mirar i remirar a El Corte Inglés si posa els diccionaris de valencià a la zona de llengúes estrangeres o a la zona de llibres de text o on els done la gana. Esteu una mica acomplexats.

    ResponElimina
  17. Per a allò que fa falta el castellà per mi com si el volen fer desaparéixer del mapa. Jo m'apanye en anglés. En el poble i en el meu país en valencià i quan vaig per Europa en anglés. No m'ha fet mai falta el castellà.

    I potser el donarien eixe nivell de valencià en una tómbola perquè tens prou faltes d'ortografia. I damunt no tens molta comprensió lectora: Ningú no t'ha dit que lliges un manual de valencià ( de normativa lingüística) sinó un manual del valencià i l'autoodi, o siga de sociolingüística, i t'assegure que per llegir-lo no cal tindre massa nivell.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.