El passat mes de gener, ací en La Cotorra publicàvem el conveni de liquidació firmat per l'Ajuntament i l'empresa concessionària de l'aparcament, Park Campanar. S'havia d'aprovar en el plenari i ho vam publicar dos dies abans. I si ho vam fer va ser perquè ja havia arribat a l'opinió pública les dades del conveni, que ja estava firmat i quins eren els termes del mateix.
Ens va guiar l'interés informatiu del tema, el dret a la informació que té Tavernes, i que sabera que ¡¡¡ per fi!!! es tancaven vora quatre anys de negociacions. I també calia que els veïns s'assabentaren que, era una bona noticia perquè, davant l'obligació legal de pagar a l'empresa, les gestions del govern municipal feia que l'Ajuntament pagara 1'7 milions front als 2'4 milions acordats en la passada legislatura, i damunt no pagaria els interessos d'eixos anys i l'empresa retirava el pleit. En resum, sobre 1'2 milions d'euros d'estalvi.
I sembla ser que això, que informàrem que el govern municipal havia aconseguit 1'2 milions d'estalvi, no va sentar bé al partit culpable del desastre. I va acusar en el plenari d'haver-nos filtrat la informació i exigien una investigació i saber l'autoria de la filtració.
Eixe tema ha anat redolant pels plenaris, i fins ara hem tingut la cantinel·la del PP com a pregunta final: que hi ha de la filtració... volem saber que s'ha fet... demanem que s'investigue...
El tema es va tancar al plenari passat amb l'informe tècnico-jurídic que l'alcalde va lliurar al PP i també va llegir en conclusions al plenari.
I les conclusions són clares, segons llegia l'alcalde Jordi Joan: no s'havia acreditat que la difusió del conveni haja ocasionat dany o perjudici a ningú i quedava clar que no s'havia actuat contra la protecció de dades personals. També s'indicava que en cas d'un hipotètic dany, s'hauria de demostrar que el dany era major que el benefici derivat del valor de la informació transmesa als veïns de Tavernes, en ser una informació d'interés general.
Les conclusions llegides per l'alcalde deixaven patent la improcedència d'iniciar una investigació pel presumpte perjudici i sobre tot perquè es considerava menys gravós que el bé derivat a la ciutadania per la publicació de la informació.
Per tant, no va haver cap dany a ningú pel fet de publicar un document de l'Ajuntament, mes bé el conveni, vàrem salvaguardar i vàrem potenciar el dret a la informació que tenim els ciutadans de Tavernes, i ho vam fer sense conculcar cap dels preceptes de la Protecció de Dades.
DEIEM AHIR
L'empresa concessionària de l'aparcament tenia el dret a abandonar la concessió perquè li ho permet la llei, que obligava a l’Ajuntament a pagar l’obra. Podem considerar i debatre si és just o no, però és la llei. L’Ajuntament de la passada legislatura va contractar una auditoria per valorar la quantitat a pagar a l’empresa: 2,4 milions d’euros.
És la situació que va trobar el govern actual quan va entrar a governar. Un problema heretat i gros: Tavernes ni tenia ni podia pagar 2,4 milions d’euros. I es va contractar una altra auditoria que deixava el deute en 2,1 milions d’euros, però Tavernes continuava sense tindre eixos diners.
El govern va plantejar pagar en 10 anys, però no va ser autoritzat: no era legal i no es podia fer un préstec per l’endeutament deixat per l'anterior govern.
El govern va plantejar pagar en 10 anys, però no va ser autoritzat: no era legal i no es podia fer un préstec per l’endeutament deixat per l'anterior govern.
Passa el temps. La banca considera la hipoteca de l’aparcament que tenia Park Campanar amb Bankia com un actiu tòxic i la va passar a la SAREB (banc roí) que fa una quita de 700.000 euros del valor. Això va permetre desbloquejar les negociacions amb Park Campanar i després de negociacions a tres bandes (Ajuntament, Park Campanar i Sareb), l'empresa accepta com a liquidació 1'78 milions d'euros a canvi que fer el pagament a març i tot de colp i que li tornen la fiança de 150.000 euros. L’Ajuntament va acceptar però va exigir a l’empresa la renuncia del mig milió d'interessos i abandonar el pleit.
L’Ajuntament s’estalviava 1,2 milions d’euros. Tot això estava en les estipulacions del document que vam publicar i que tant malament va sentar a l'oposició, no sabem si perquè era la prova evident i palpament del fracàs d'un aparcament que ningú de Tavernes volia i que ha significat desfer el Passeig, eliminar una zona verda del centre de la ciutat.
-
Si la piscina l'han de fer funcionar com el parking,que no la rescaten pa tindre-la tancada.
ResponEliminaEl parking no està tancat, es que no hi ha ningú que el vullga ni el gaste ni entre cap cotxe. Es una ruina per el poble i això es gràcies als Partit Popular.
ResponEliminaPer alguna cosa se'n va anar Park Canmpanar i no va ser per que donara beneficis.
Ahi deu de ni haure mes interesos creats i mes mangalaxes que en el cas Gurtel.
Seguix aixina Cotorra! A vore si els de la ruina tenen a algo de vergonya! Eixos que aconseguixen tantes ajudes de la diputació de MV per a benifairó i Barx...
ResponEliminaAusaes que tinc bona dina , aixo de viure pel passeig i no tindte cotxe i tindre que aparcar en un parking de mala mort on en el segons pis no tardara molt a ser una piscina i l'ascensor quan plou es constipa, me parto i me monto , merda de pp de tavernes de la valldigna
ResponEliminaCom que no està tancat? La majoria de vegades que he intentat entrar no he pogut. I en cap de setmana, menys. Si és municipal i està buit que l'obliguin debades per als vallers, que l'hem pagat!
ResponEliminaPerò no esteu contents que Beni i Barx tinguen com a Tavernes camp de gespa? Tavernes en té fins a tres, subvencionats també. Que en volem, quatre i els demés pobles de la Valldigna no cap?
ResponElimina