Alguns lectors ens han retret que a la crònica no havíem publicat les "alternatives" a la situació del vet rus, títol genèric de la xerrada. Amics, ¡què València no s'ha fet en una hora! Temps al temps. Això pensem es mereixia un tractament diferenciat i no publicar "un tottum revolutum" atapeït en una sóla crònica. Primer, la crònica general de l'acte i ara les alternatives. Per informació que no siga! Tenim un compromis amb la informació i el complim.
Unes alternatives que tenen un caire polític, mesures polítiques i de govern, que són al cap i a la fi les que poden i deuen millorar la situació, i no potser com alguns lectors veíem que pensaven, s'anava a dir: on ara tens taronges planta, kiwis o alvocats.
Ahir, i ja ho hem dit, Josep Maria Panella va remarcar que l camp valencià i, en especial el sector citrícola està malament. El diputat de Compromís va tocar molts punts, es van explicar accions que ja ha fet Compromís de cara a qui poden actuar en el vet rus i no ho han fet, cas del Govern de Rajoy, el Govern de Fabra i fins i tot la Unió Europea.
Panella va indicar les actuacions i propostes polítiques que la coalició ha presentat als organismes adients - Consell, Govern de Rajoy i Europa a traves dels seus diputats- com alternatives per millorar la situació. Son propostes polítiques perquè per millorar l'estat del camp valencià calen actuacions i alternatives polítiques.
Els assistents molt pendents del que explicava Panella |
- La revisió dels acords de lliure associació amb els països que augmenten les seues exportacions a Rússia de manera que complesquen allò que tenen signat amb Europa, sobre tot en el referent a drets humans.
- La imposició de barreres fitosanitàries més exigents a aquests països tercer i així evitar pressions que facen baixar els preus autòctons. Així també s'eviten altres efectes col·laterals, com l'entrada de plagues, cas del morrut roig des d'Egipte.
- Establir mecanismes de garantia per als productes hortofrutícoles sense distinció que es vegen afectats pel veto de Rússia i ho han de tindre el temps que dure el bloqueig.
- Obligar a Europa a complir amb l'objectiu comunitari de cercar nous mercats i mecanismes de conservació dels ja existents per a poder evitar situacions de pèrdues que només amb el caqui i la magrana poden fer perdre 90 milions d’euros anuals als nostres agricultors.
- Control dels intermediaris i sobre tot de les grans empreses de distribució a nivell europeu perquè no puguen fer baixar els preus en origen als productors amb l'excusa del vet de Rússia.
- Compensació directa als agricultors valencians que ja de per si pateixen una difícil situació per l’estructura i per la baixa rendibilitat de les seues explotacions i més ara que el camp es veu més perjudicat pel conflicte internacional i la sequera. Això implica canviar el "reparto" d'ajudes que fa ara el Govern de Madrid amb nomes 27.500 euros ens correspon al País Valencià.
- Com a mesures concretes en alguns productes va indicar la necessitat d’impulsar l’exportació del caqui als mercats emergents, així com la magrana valenciana, sense oblidar les ajudes a tot el sector citrícola i no només a les mandarines.
Vídeo remés per Compromís
A la regidora d'agricultura no li importa el camp??
ResponElimina¿Que no sabes alma cándida que unos no van a los actos de los otros y viceversa ? Si no van a los organizados como concejales como va a ir a uno de partido .
EliminaXafant terra ferma, dir que de totes les "alternatives" que anomeneu, només les dos últimes són algo aplicables en quant a política local o de País, les demés ens queden molt llunyanes, a Madrid o Bruxelles, quedant només com a declaració d'intencions. Però bé, dins de la tempesta bé està intentar esbrinar per on va a eixir algun raig de sol.
ResponEliminaEs diu que són mesures que Compromís ha dut als fórums que pertocava, principalment Madrid o Brusel·les mitjançant els seus diputats de Compromís. No es compren perquè ara dius que queden llunyanes.
ResponEliminaLa política agrària d'este poble i del País Valencià no s'ha fet mai ací. Sempre a Madrid i a Brusel.les.
No hi ha pitjor sord que qui no vol sentir les coses.
Xe, una xafarderia. Jo no vaig vore ahir cap "chico de la prensa" en la xarrada. Un que no falla a cap acte dels demes tampoc. S'amaga i aixina no te que informar de res ben fet de Compromís.
ResponEliminaLos chicos de la prensa no tienen porqué cubrir un acto político y menos si no les invitan y creo que el de Las Provincias no sería muy bien recibido además.
EliminaCom que no vullc sentir les coses? Si parlem d'efectivitat (perque altres coses en política no ens deurien interesar), i mentres no es mane ni es decidisca res a Madrid ni Bruxelles, el que s'ha de fer és proposar accions a nivell local (ací ja estem governant) i esperem que prompte autonòmic. Si no decidim les ajudes estatals o europees, almenys tindriem capacitat de repartir el que ens pertoca al País. Altres accions també es poden treballar a nivell d'assessorament tècnic (com va dir Panella amb els productes i varietats interesants), a banda de polítics també hi han tècnics d'agricultura a les administracions, deuriem acostar-los també al poble,que en definitiva és per a qui treballen.
ResponEliminaT'agraïm les reflexions, que tenen la seua part de raó, però pensem que està ben clar en les nostres dos cròniques que ahir el plantejament era un altre.
ResponEliminaPer tant, no desvies el tema.
Clar, d'això em queixe,del plantejament,en compte de donar solucions tècniques es diu el que proposa un partit i el que no fan i deurien fer altres partits. I ens quedem en aixó en un conte de bons i roins que no serveix per a res practic.No cal enganyar a la gent que va de bona fé i es troba un acte electoral. Crec que la democràcia es per això, per desviar el diàleg per on mes convinga a l'interessat, que en este cas hauria de ser l'agricultor valencià,no cap partit,no trobe on està el problema en desviar el tema si es interesant la reflexió.
ResponEliminaO siga que tu vas a un acte organitzat per un partit, no per una organització agrària, un acte on el conferenciant és un diputat i on el tema a tractar és un tema polític: el vet d'un país als productes d'un altres.
ResponEliminaI ara ens vols fer creure que tu anaves convençut que era un tema tècnic, per parlar de que convenia i com plantar ara, i quins tractaments,adobs i demés calia usar....
Disculpa, però nosaltres no ens ho creguem. No ens imaginem tanta candidesa.
I perquè no ho deixem ja? L'acte va ser com va ser, molt interessant, una bona llicó de geopolítica, ben explicada - Panella és llicenciat i professor- i molt instructiva. Almenys així ho considerem nosaltres.
¿Este xic ha fet mal alguna cosa per no ser ben rebut? Xe que coses dius.
ResponElimina