dissabte, 4 d’octubre del 2014

Juan Luís Arsuaga i l'equip de Bolomor efectuen estudis radiològics al parietal humà.

Imatges del parietal inscrustat en bretxa ossífera (Museu de Prehistòria de València)

Juan Luis Arsuaga, catedràtic de Paleontogia de la Universitat Complutense de Madrid, Premi "Princep d'Astúries" i codirector de les excavacions d'Atapuerca (Burgos) ha visitat la cova de Bolomor de Tavernes. 

No és la primera vegada que Arsuaga visita el jaciment valler, fins i tot amb altres científics, però en aquesta ocasió la visita s'emmarcava dins d'un altre motiu més especial: assistir a la ressonància magnètica que en un centre hospitalari de València se li va practicar ahir divendres a una de les restes humanes de Bolomor: el fragment de parietal d'individu adult i al qual se li calcula una antiguitat sobre els 130.000 anys. 
Arsuaga i l'equip director de Bolomor dijous per la vesprada a Tavernes
  Aquest parietal es va trobar entre les remocions, és a dir, el material rebutjat en els treballs de pedreria de la primera meitat del segle XX, es troba en molt bon estat de conservació i encara té adherida en la seua part externa part de la bretxa ossifera, cosa que ha dut a considerar que prové del nivell VI de Bolomor. 
Les ressonàncies efectuades permetran la reconstrucció virtual en 3D del fragment de l'os, és a dir, els científics tindran a la mà una eina que els facilitarà el seu estudi en profunditat sense haver de modificar l'estat actual de la peça òssia, amb independència que amb un futur es plantege i es decidesca deixar-lo lliure de restes minerals.
-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.