Giuliano Gabriele, músic i compositor, ha creat un parell de grups, ha estat director artístic de diversos festivals de música i teatre. Ha actuat a Itàlia i diversos països i al Festival Folk di Castelliri.
Va iniciar els estudis d'acordió als 11 anys i s'ha format al costat d'artistes com Marc Perrone, Riccardo Tesi, Ambrogio Sparagna, Norbert Pignol, Kepa Junkera.
Aprofundeix en la música tradicional del centre i sud d'Itàlia i després, gràcies als seus orígens francesos, es dedica a la música del món. La passió per la música popular porta Giuliano a estudiar les diferents tècniques de la gaita, del tambor il cant tradicional, cosa que li permet dedicar-se a la composició i als arranjaments de les seues cançons originals.
Giualiano Gabriele ens ofereix un camí pel repertori tradicional del sud d'Itàlia que, a partir del ritme de la tarantella, interactua amb experiments amb altres ritmes del Món. Alternant entre l'antic i el modern, la contaminació musical dóna vida a composicions originals i arranjaments, construïts sobre les cadències del sud i les harmonies del nord europeu. És el creador del projecte, autor de les cançons i veu, acordió, gaites i pandereta el músic Giuliano Gabriele, col·labora amb artistes de l’escena del folk internacional com Ambrogio Sparagna i l’Orquestra Popular Italiana della Musica de Roma, Francesco de Gregori, Enzo Avitabile, Tammuriata Rock, Modena City Ramblers i amb alguns gegants com el gaiter Hevia (Astúries) i Carlos Núñez (Galícia).
El grup de companys – Jacaranda – itinerant el forma: Lucia Cremonesi (viola, violí); Diego Makin ( baix, contrabaix); Eduardo Vessella (bateria, percussió) Gianmarco Gabriele (tambor conjunt, programació), Michele Bucciarelli (guitarra acústica i clàssica) i Giuliano Campoli (ciaramella i gaita)
AVUI HEM GAUDIT DEL CONCERT DE LAUSITANIA 7SOIS ORKESTRA
Com s'ha explicat en el concert la Lausitania 7Sois Orkestra és una producció pròpia del Festival Sete Sóis Sete Luas, que va invitar els components, els quals van decidir la línia a fer en un stage a Portugal. I el resultat ho hem vist aquesta nit: un mestissatge musical a partir dels sons tradicionals de la península i del Brasil, principalment, que ha estat la base principal del concert, encara que hi hagut incursions -poques- a musiques d'altres zones com la dansa bretona oferida quasi al final.
Com explicava Efren Lópex (L'Ham de Foc) eixe laboratori en que es converteix l'orquestra, ha permés una experiènci i sintetitzar diverses tradicions musicals: hem pogut escoltar unes "seguidilles" valencianes (ens han semblat a l'estil de Carlet), també cançó tradicional catalana "Hi havia tres ninetes" i fins i tot una cançó tradicional eivissenca (Jo tenc una enamorada) que va enregistrar el grup UC en el seu album "UC. Cançons d'Eivissa) al costat de cançons tradicionals portugueses i brasileires, amb altres creades expressament per a la gira, com la peça musical dedicada al que va ser president d'honor del festival, el premi Nobel, José Saramago, a qui el festival deu el nom, prestat dels personatges d'una de les seues obres "Memorial del convent".
En resum, un recital amb peces de sempre, peces noves nascudes de la interacció dels músics i les diferents cultures musicals. La Luasitania 7 Sois Orkestra ha nascut com un viatge de destinació desconeguda, com una reflexió musical de la península Ibèrica, lloc de pas i de convivència per a moltes cultures.
I dirigint l'ensemble multicultural, el valencià Efren López, al costat de Sofia Nedie (contrabaix) i Joana (veu i gaita) de Portugal, Cacau (veus, guitarra) del Brasil i Aleix Tobias (percussions) de Catalunya.
-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.