diumenge, 31 d’agost del 2014

Els pensionistes valencians cobren 69 euros menys al mes que la mitjana espanyola



La pensió mitjana valenciana en les diferents modalitats (Orfandat, Incapacitat Permanent, Viduïtat, Jubilació...) és de 803,46 euros mentre que la mitjana estatal es de 872,48 euros. En poques paraules, els valencians perceben 69 euros menys en relació amb la pensió mitjana estatal. 

La Federació de Pensionistes i Jubilats de Comissions Obreres del País Valencià ha indicat que “els pensionistes valencians s'enfronten a una pèrdua de poder adquisitiu”. I això es produeix a pesar que la Seguretat Social va destinar en aquest mes d’agost la xifra de 8.042,9 milions d'euros al pagament de les pensions contributives, un 3,1% més que en el mateix mes de 2013, segons les dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. 

CCOO PV ha criticat que en l'actual context de crisi econòmica i amb els baixos nivells salarials de la majoria de les pensions, el govern del PP seguesca reafirmat que estan ben fetes una sèries de decisions imposades pel mateix govern entre les quals estan el copagament farmacèutic i les retallades generalitzades en els serveis municipals.

La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO alerta sobre un fet: la consolidació d'una política econòmica i laboral sustentada en la desprotecció i la pèrdua de drets laborals i com a conseqüència una retallada dels recursos bàsics per als pensionistes més vulnerables, quan són el suport econòmic de milers de famílies.
-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.