Vam dir que parlaríem llarg de la possible llicència de ràdio local quant ho tinguérem ben esbrinat i amb coneixement exacte de la situació. I això, ho fem ara.
L’oferta d’una radio local regida per Cáritas que fera ús d’una antiga llicència de l’Ajuntament és impossible: l’Ajuntament no disposa avui dia de cap llicència. La conclusió a que havíem arribat ací després d’algunes consultes es coincident amb el que va confirmar ahir en el plenari el regidor de Compromís-Bloc, Perfecto Benavent.
Informava també el regidor que, en cas d’haver existit aquesta llicència, la gestió seria directa de l’Ajuntament, cosa que està perfectament contemplat i previst en les lleis que han estat vigents les darrers dècades. També s’indicava que la junta rectora de Cáritas havia fet conéixer a l’Ajuntament la seua decisió de no regir eixa emissora en el cas que la llicència existira i estigués en vigència.
Aquestes darrers setmana hi ha hagut moltes veus filoPP que, abans de conéixer res al respecte i si eixa llicència existia, havien posat “a caldo” al govern municipal des del moment davant una possible negativa de cedir-la. Al final s’ha comprovat, i així ho vam dir nosaltres també, que amb quasi total seguretat i després dels anys passat, eixa llicència hauria caducat en no haver-se’n fet mai efectiva. I això ara es demostra.
El que ens incomprensible per nosaltres és que, després 12 anys d’haver una ràdio local, i en la situació en que estava eixa ràdio, que no se sapigués la situació real de la llicència municipal i que, hi haja un oferta de cedir equips per muntar una ràdio impossible. Igual potser que durant molts anys el govern de passades legislatures estava fent creure als responsables que eixa ràdio podia esdevindre municipal en un futur.
Com també resulta incomprensible que els successius governs del PP no hagueren fet efectiva la llicència en temps de gran bonança econòmica i amb un PP exultant de força. Perquè interés a muntar una ràdio municipal a l’estil i model de RTVV-Canal 9 Ràdio o de TeleMadrid amb àmbit de cobertura tota la Valldigna segur que l’hi havia.
Ara igual els governs del PP van pensar que no valia la pena: ¿per a què volia el PP muntar-ne una, si ja hi ha una radio a la Valldigna amb eixa finalitat? Només música, cançons dedicades i una informació políticament correcta, o siga, la lectura de la premsa comarcal on la meitat de les noticies tenien origen en la mateixa ràdio i en un gabinet de premsa fantasmagòric que veges tu! qui el portaria en la passada legislatura. Una ràdio que no donava la veu a tots els grups municipals, no informava o transmetia els plenari, res d’entrevistes ni menys ser portaveu de tantes i tantes associacions i entitats locals.
Una legislació complexa deixa clar que l’Ajuntament no té llicència
Hem estat aquests dies preguntant i consultant i la veritat es que la legislació es complexa i canviant des de principis de la legislatura 1991-1995, quan es van iniciar gestions per al seu muntatge. Però d’això fa molts anys, i hem de suposar que el PP després de 16 anys al front de l’alcaldia de Tavernes havia de saber que aquella sol·licitud havia prescrit i no hi havia llicència. I ens ha estranyat comprovar com no ha dit res per acallar els mitjans afins que s’han dedicat a acusar al govern municipal d’estar contra Càritas. Una maniobra de mentires, ocultació i manipulació dels voceros de sempre.
En aquella legislatura l’Ajuntament 1991-1995 es van donar els primers passos, fins i tot va enviar a la Generalitat un projecte per una emissora municipal de FM, sol·licitud contestada per la Generalitat amb l’aprovació provisional amb dades tècniques com una freqüència (Mhz) de 107,8, com en alguns llocs s’ha dit.
Però la llei en que es basava tenia condicionants legals: la instal·lació s’havia de fer segons el projecte i a pesar que es va consignar un crèdit de quasi un milió de pessetes (sobre els 5.600 euros d’ara) la instal·lació mai no es va fer. Tal com indicava la llei, la concessió es perdia si en el termini de trenta mesos no iniciava les emissions. I va prescriure el termini i no es va engegar l’emissora. I es va perdre la concessió.
També el decret 38/1998 de 31 de març (DOGV 3218/del 6 abril), articles 15 fins al 21 deixa ben clar les condicions de les ràdios municipals, normativa, gestió, etc. etc uns articles que no cal ací ja ni esmentar ni explicar amb detall perquè mai no es va posar en funcionament eixa emissora municipal, però teniu les dades del decret per consultar.
Posteriorment es publicar la llei 07/2010 sobre “Drets reconeguts i títols atorgats abans de l’entrada en vigor d’aquesta Llei” que donava dos mesos per a sol·licitar la transformació del títol de concessió. Estem convençuts que ja no era d’aplicació a Tavernes perquè aquella antiga concessió s’havia perdut en base a la llei per la qual fou atorgada (els 30 mesos esmentats) i a més, la transformació de la concessió en una nova llicència tenia com a termini el dia 1 de juny de 2010 i no ens consta que el govern del PP de Tavernes ho presentara.
Tots els predicaments legals ho deixen ben clar: l’antiga i única concessió d’una llicencia, que era provisional, va quedar extingida per falta d’instal·lació, i tampoc després es va complir cap dels condicionants legals que hagueren pogut implicar demanar una prorroga de la concessió dels anys 1990. I això suposadament el PP ho havia de saber i també els gestors de la desapareguda ràdio de Tavernes, amb la qual cosa no s’entén el perquè d’una oferta en base a una llicència inexistent.
-
Els plenaris no els podeu gravar i penjar al facebook de l'Ajuntament?
ResponEliminaDe verdad , no se trataron temas mas importantes en el pleno como para dedicarle sólo tiempo a esto de la radio y al circo ? . La verdad, me quedo con el resumen que se hace en otro blog sobre el pleno .
ResponEliminaEs nota que vosté no ens segueix i no ens llig molt a sovint.
ResponEliminaLi aconsellem que vaja a mesos d'abans mire i comprove el tractament que sempre donem al plenari i entendrà les coses.
De tota manera com se sol dir en la televisió: Permanezcan atentos a la pantalla.
I quan a la ràdio: és un tema que hem estat treballant i informant-nos les darrers setmanes i hem aprofitat que el regidor Perfecto Benavent va confirmar ahir el que ja sabíem i teníem clar per fer 2x1.
És igual, perquè "el otro blog" penja una captura de pantalla de vés a saber qui amb una informació obsoleta sobre llicències radiofòniques i... I això: "informa" com sempre. Un ja fica la cullerada (i la pota) quan fica textos i/o imatges. A bons entenedors...
ResponElimina
ResponEliminaHabitualment no ens agrada cansar al lector amb formalismes legals. Haguérem pogut fer un informe d'uns quants fulls mes com a resum només, només resum, del qua sabem.
Un exemple: RD 1273/1992. Regula la caducitat de les assignacions de freqüència. Disposa que als trenta mesos o als de divuit mesos, segons els casos de l’assignació de freqüència, si no s'han iniciat les emissions per la Corporació local es cancel·la de freqüència efectuada, i si escau, caduca la concessió atorgada pel Govern.
En el cas de Tavernes, s'aplica el cas de 30 mesos i el termini va concloure el 8 de febrer de 2000.
Hi ha un escrit a l'Ajuntament de la Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de Madrid d’1 de març de 2002 (RE núm. 2904, d’11.03.02) que comunica:
Amb data de 17 de gener passat els va ser remès escrit sol·licitant uns documents necessaris per a continuar la tramitació de la concessió d’emissora municipal de FM de la qual aqueix Ajuntament és titular.
Donat el temps transcorregut sense notícies d’ells cal suposar que la citada concessió ja no és d’interès per a aqueix Organisme pel que s’informa en aqueix sentit al Centre Directiu als
efectes pertinents.
València, 1 de març de 2002.
EL CAP PROVINCIAL
O siga que l'única freqüencia assignada i que donava lloc a la licencia en posar en funcionament l'emissora va ser confirmada en la seua caducidad per falta d'interes municipal en el 2002. I governava el PP amb majoria absoluta des del 1999.
En tenim més d'exemples, i alguns aspectes legals els diem en la noticia. Però està molt clar i confirmat:
Tavernes disposava els anys 90 d'una reserva de freqüència que mai no es va usar i va caducar en el 2002.
Mai no n'hem tingut altra ni mes.
Tot el que es diga és enredar i faltar a la veritat.
Està clar que el partit que més responsabilitat té en la caducitat de la llicencia de la radio es el PP.
ResponEliminaPerò, en tot eixe tems, que van fer al respecte els partits de l'oposició (PSOE, UV, EUPV i BLOC)?
Van exigir d'alguna forma la seua instal.lació?
Van fer alguna intervenció en relació a aquest assumpte en el Ple o van presentar alguna moció?
Van assabentar a la ciutadania d'aquests fets?
Crec que no, pero si no es així ens podríeu donar informació al respecte de quines van ser les seues actuacions.
Perque pareix com si aquest assumpte fora una cosa nova, i a mi hem sembla que el PP en major part, pero la resta en menos, pero tots tenen responsabilitat en la caducitat de la llicènicia per molts motius que passe a explicar:
- En primer lloc serien responsables uns per no fer i els altres per consentir i ocultar el que sabien.
- Altre motiu uns per no fer i els altres per ni tan sols enterar-se. (I no val a dir que es va amagar la informació donat que l'atorgament de la llicència en els anys 90 es va fer en un govern de EUPV i la premsa es va fer resó en diverses ocasions).
Crec que sobre aquest assumpte tots sabiem el que passava, polítics i ciutadans, però tots vam mirar cap a altre costat (igual que hem fet amb moltres altres coses).
I també esmenta els que eren ja presents i establits en el poble, no ho oblides: ER i PCPE.
ResponElimina¿Per què els deixes fora? Eixos partits pintaven tant com els demes, és a dir, no res davant un PP amb majoria que en 12 anys no va aprovar cap proposta de l'oposició, ni de fora de l'oposició, que tu això ho saps molt bé i si no recorda l'Alta tensió.
Tu estaries per allí amb l'alta tensió , no? i vas vore el cas que van fer.
Per què volia el PP una ràdio si en tenia una altra i feia el que volia en ella? Mira quin tipus de ràdio ens vam empassar durant 12 anys, una casualitat quasi els mateixos de govern de majoria absoluta del PP. ¿Tu creues en les coincidències? Jo no.
I ara que no mana el PP, la Generalitat quan anem cara a eleccions europees i locals dona ordre de tancament. ¿Tu creues en les coincidències? Jo no.
Jo tampoc crec en les coincidències.
ResponEliminaPerò crec que tots els agents socials (partits, asociacions veinals i ciutadans) tindriem que haver exigit la instal.lacio d'una radio municipal donat que es si s'havia demanat una freqüència seria per això.
Ara be, encara que tots tenen responsabilitat, si les tenim que graduar jo, personalment ho faig així:
- 1 amb molta diferència, el primer es el PP que tenia la responsabilitat de governar.
- 2 els partits de l'oposició amb representació al Ple de l'Ajuntament (PSOE, EUPV, UV, BLOC)
- 3 Asociacions de veins i partits sense representació municipal a l'Ajuntament (per aixó abans no havia fet al.lussió a ER i PCPE).
- 4 els ciutadans que amb la seua complacència han consentit i no han alçat mai la veu respecte d'aquest assumpte.
Si ho mireu be, que semblança respecte del que ha passat també a RTVV. Jo particularment així ho veig.
No obstant respecte qualsevol altra opinió.
Respecte del que ha dit abans un anònim de l'alta tensió, jo si ho recorde i molt. Jo hi vaig estar.
ResponEliminaPero no tots es veu que ho recorden, perque si no recorde mal es va firmar un conveni on Iberdrola es va comprometre a desmuntar un muntó de torres i a llevar línees velles. Es va comprometre a pintar les torres d'alta tensió amb color verd per minimitzar l'impacte visual. Es va comprometre a donar els terrenys del trasformador junt a la gasolinera de Landete i a fer una nau industrial (per cert encara está alli el cartell que així ho indica).
I de tot el que va signar en eixe conveni, res de res.
I ara em pregunte.
- Per què ni l'Ajuntament del PP ni l'Ajuntament actual exigeixen judicialment a Iberdrola el compliment del conveni signat?
- Per què ja ningú se'n recorda?
- Per què no fem memòria i ho exigim?
No voldria pensar que molta gent ens mobilitzarem contra l'alta tensió i ens utilitzaren per a altres interessos.
Si no es així, tindriem que exigir a Iberdrola que complira el que va signar en eixe conveni.
Si no recorde mal vaig llegir la noticia que Victor Borrás alguna gestió havia fet al respecte, pero si no ha donat resultat, crec que l'Ajuntament tindria que exigir per via judicial el compliment del conveni.
Jo particularment crec que tant Iberdrola com l'Ajuntament estarà prenent-nos el pel als ciutadans si no ho fa així.
Hola, Ací no diu el mateix:
ResponEliminahttp://www.minetur.gob.es/telecomunicaciones/Espectro/RadioTV/FM/Paginas/FMmunicipales.aspx
- Per què ni l'Ajuntament del PP ni l'Ajuntament actual exigeixen judicialment a Iberdrola el compliment del conveni signat?
ResponEliminaAmic anònim sembla ser que no ens lliges habitualment. Temps arrere vam dir ací que en el plenari tant la regidora Carment Canet (urbanisme) com l'alcalde Jordi Joan havien informat de dos o tres reunions amb Iberdrola exigint-li el solar que dius. Sense resultat. Es va informar de les cartes enviades i en eixe mateix ple es va acordar enviar-li una nova requisitoria.
Però en els termes de la cessió sembla ser que l'ha de fer Iberdrola quan ho tinga tot fet, i si Iberdrola diu que queden linies a retirar, o cal encara fer conexions entre la nova estació i el poble, a vore qui demostra el contrari.
En el fons, creguem que tot va ser una enganyifa en aquell temps.
http://www.minetur.gob.es/telecomunicaciones/Espectro/RadioTV/FM/Paginas/FMmunicipales.aspx
ResponEliminaGràcies per confirmar el que hem dit nosaltres:
En aquella legislatura l’Ajuntament 1991-1995 es van donar els primers passos, fins i tot va enviar a la Generalitat un projecte per una emissora municipal de FM, sol·licitud contestada per la Generalitat amb l’aprovació provisional amb dades tècniques com una freqüència (Mhz) de 107,8, com en alguns llocs s’ha dit.
Però la llei en que es basava tenia condicionants legals: la instal·lació s’havia de fer segons el projecte i a pesar que es va consignar un crèdit de quasi un milió de pessetes (sobre els 5.600 euros d’ara) la instal·lació mai no es va fer. Tal com indicava la llei, la concessió es perdia si en el termini de trenta mesos no iniciava les emissions. I va prescriure el termini i no es va engegar l’emissora. I es va perdre la concessió.
RD 1273/1992. Regula la caducitat de les assignacions de freqüència. Disposa que als trenta mesos o als de divuit mesos, segons els casos de l’assignació de freqüència, si no s'han iniciat les emissions per la Corporació local es cancel·la de freqüència efectuada, i si escau, caduca la concessió atorgada pel Govern.
En el cas de Tavernes, s'aplica el cas de 30 mesos i el termini va concloure el 8 de febrer de 2000.
Hi ha un escrit a l'Ajuntament de la Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de Madrid d’1 de març de 2002 (RE núm. 2904, d’11.03.02) que comunica:
Amb data de 17 de gener passat els va ser remès escrit sol·licitant uns documents necessaris per a continuar la tramitació de la concessió d’emissora municipal de FM de la qual aqueix Ajuntament és titular.
Donat el temps transcorregut sense notícies d’ells cal suposar que la citada concessió ja no és d’interès per a aqueix Organisme pel que s’informa en aqueix sentit al Centre Directiu als
efectes pertinents.
València, 1 de març de 2002.
EL CAP PROVINCIAL
No hi ha cap llicencia. Es va perdre. Si no s'actualitzen les dades no es problema nostre.
Respecte Iberdrola jo també crec que es una enganyifa, pero hi ha una cosa en el que dius que no es del tot cert.
ResponEliminaIberdrola es comprometia a fer la nau quan posara en funcionament el centre de transformació que està en el camí del pla, mol prop del molí que ha restaurat l'Ajuntament.
Eixe centre de transformació está en funcionament desde fa un anys (si no recorde mal des de 2008 o 2009).
Respecte de pintar les torres d'alta tensió no es posa cap termini, pero el més llògic havera estat pintar-les quan encara no estaguera en funcionament la línea amb la corrent donada, donat que per sentit comú es mes segur i menys perillos i costos pintarles abans que una vegada en funcionament.
Respecte de la retirada de les línees velles segurament seria la única cosa que podría tenir Iberdrola excusa per a retrassar-se en l'execució, pero hi tinc dubtes.
Crec que podem coincidir que tant lo de Iberdola com les preferents, les dos coses podem qualificar-les d'enganyifa, pero hi ha una diferència molt gran entre les dues.
En les preferents els ciutadans s'han mobilitzat i han lluitat i pleitejat contra els bancs i les caixes per poder recuperar els seus diners i poc a poc van eixint sentències que donen la raó als afectats.
En el cas d'Iberdrola i l'incompliment del conveni amb l'Ajuntament, sembla ser que l'Ajuntament no lluita, vol arreglar les coses negociant amb Iberdrola i aquesta empresa li està prenent el pel.
Crec que seria hora de passar a exigir en els jutjats el compliment del conveni donat que eixa empresa amb l'Ajuntament no hi té cap mirament. Exemples a banda de l'alta tensió en tenim molts i ara damunt es nega a donar llum a l'edifici de la guarderia i noves instal.lacions de la Escola d'Adults que estava previst del carrer Verge dels Desemparats.
Tenim que recordar que el temps passa i pot ser que pensant pensant passe el temps per a exercir les accions judicials per a exigir el compliment dels compromissos que hi han signats.
Ens hem limitat a dir el que es va informar en el plenari fa uns mesos. Sembla ser que no hi eres.
ResponEliminaI advocats i versats en lleis té l'ajuntament i altres gabinets de fora, com ha demostrat quan ha calgut, que li hauran pogut dir el que cal fer en base al que diu eixe conveni, si és que realment és un conveni que a lo millor ni això: una simple declaració d'intencions d'Iberdrola.
I si els juristes de l'Ajuntament, que segur han estudiat eixe presumpte conveni, no han decidit res....
Però tot té solució: tu que demostres saber de lleis i conéixer a la perfecció el conveni, podries fer una carta explicativa a l'alcalde o a la regidora Canet, donant-los la solució.
Al cap i a la fi, Tavernes som tots. I t'ho agrairem.