Tavernes i la Valldigna es quedaran a migdia sense ràdio. Ha estat una aventura informativa que ha durat des de l'abril del 2001, 13 anys sota dues denominacions , primer com a Radio Valldigna i des de fa un temps coincidint amb canvi en la direcció i de dial amb el nom de “Tres Creus Ràdio”.
Ha estat sempre una ràdio no legalitzada però consentida des del seu naixement i, pel que sabem i ara hem vist, ni tenia ni té cap possibilitat de legalització com a mitjà privat. Sembla ser que precisament arran de l’interés de la nova direcció de legalitzar aquest mitjà local quan ha vingut la desfeta. Potser haja estat un error pensar que era possible legalitzar, perquè el govern valencià del PP ha hagut de posicionar-se arran de la petició i no només no ha donat una llicència, encara que fos provisional i en base a les dificultats radioelèctriques que té la nostra subcomarca, sinó que l’obliga a tancar avui. I no seguir l’ordre els representarà sancions si fortes.
Podríem parlar llarg sobre el que ha estat la ràdio. De coses positives com estar al costat dels clubs esportius, de les entitats ciutadanes, de la nostra llengua i la nostra música, d’haver servit en molts casos de mitjà d’informació local... encara que sempre dins d’allò que genèricament se’n diu “políticament correcte”, dins de la línia apolítica mantinguda i això ha fet que, per exemple, la informació general de la ciutat es donara filtrada en simplement ser la lectura de les noticies que es publicaven en Las Provincias i Levante-EMV.
No diguem res de nou si recordem que ha estat una ràdio sense informatius propis – allò que dona qualitat i credibilitat a les ràdios- , sense grans temes de debats ciutadans amb ampla participació. Ha estat una ràdio on, segons han dit moltes vegades els propis col·laboradors, una de les premisses que els hi donaven era deixar de banda la política o tot allò que poguera fregar la polèmica social. Una situació que canviava en època electoral municipal, quan tothom tenia veu en els debats si s’hi feien, que a les darrers la ràdio va emmudir per aqueixa tasca sense grans justificacions.
I eixa manera de fer, es justifica potser en el peatge que calia pagar per poder emetre des de la il·legalitat administrativa amb que ha actuat tots aquests anys. No calia rebolicar ningú ni ser motiu de queixes, tot per continuar. La supervivència com a exigència de tota una manera de funcionar. No ho critiquem ni ho alabem. Era el que hi havia.
Una manera de fer ràdio que anava canviant a poc a poc des de la nova direcció-gestió i que suposem, amb el temps, hauria arribat als nivells que veiem en altres ràdios locals i comarcals quan a línia de programació, informativa i de continguts i participació més ampla, social i en continguts per arribar a ser una ràdio com tantes altres, amb mescla de música i entreteniment, però amb més implicació amb totes les sensibilitats socials del veïnat que l’escoltava.
Això ara s’ha esvaït. No podem saber el que hauria estat la nova ràdio i lamentem que, mentre altres continuen emetent des de la irregularitat administrativa, el govern valencià del PP no li done, sinó que li negue, veu a un mitjà petit, local, fruit de l’empenta de joves, i no s’hagen tingut en compte altres aspectes que podrien deixar-la continuar, encara que fos provisional fins buscar una solució des de la legalitat, encara que fos via ràdio municipal.
El govern valencià del PP no ha valorat un aspecte, pensem que molt important i fonamental, i és que la subcomarca està òrfena de mitjans de comunicació i ho tenim malament, ben malament, que els grans mitjans comarcals o nacionals ens dediquen uns quants segons en les seues programacions. La configuració com a vall implica inversions perquè hi arriben amb bona qualitat les emissions. Només cal pensar que sempre hem hagut de funcionar amb reemissors de tota classe i totes les grans cadenes no estan disposats a invertir, ni menys a suportar unes hores de programació pròpia valldignenca.
Des d’ací, la nostra solidaritat i estima a tots aquells que treballeu i haveu treballat per fer-la possible.
-
Com ja he dit, la generalitat no te res a vore. (Ho diu una persona d' esquerres). Les lleis de telecomunicacions posen molt difícil el regularitzar una ràdio xicoteta, per això hi ha tantes ràdios locals sense llicència. El misteri de tot açò es qui ha denunciat. Eixa denúncia quasi segur que l' ha fet algú per a fotre i que viu prop de Tavernes (La generalitat no es posa a investigar ràdios i com ja he dit, el cas de Tres Creus no era de legalitat ni il·legalitat)
ResponEliminaL' única solució es demanar a l' ajuntament que compre la llicència (si la compra l' ajuntament la lliència costa molt menys i a més els obstacles són fàcils de passar). Està solució seria parlar d' una ràdio pública amb el inconvenient que hi haurà pactes entre l' ajuntament i el propietari ja que el titular de la llicència seria de l' ajuntament. Aquesta opció no m' agrada molt ja que quan guanye el SR Manolo Vidal ja sabrem que la convertirà en Ràdio Intereconomia versió Vallera ja que l' última paraula sempre la tindria l' ajuntament
ResponEliminaSeñor JORDI JUAN CONPRE LA LLICENCIA PERFAVOR !!!!
ResponElimina