La regidora Llum Sansaloni llig la moció sobre l'avortament |
Els
vuit vots en contra del PP van impedir l’aprovació de la moció de
Compromís-Bloc que demanava la retirada de l’avantprojecte del ministre Gallardón,
una circumstància a la que va contribuir l’abstenció de la regidora portaveu del
PSOE, Carmen Canet. El grup de Compromís-Bloc, els altres dos regidors del PSOE
i la regidora trànsfuga Karina Vercher van votar a favor, però no van ser suficients.
La
portaveu de Compromís-Bloc, Llum Sansaloni, va iniciar el debat amb l’exposició
de la moció on sol·licitava la retirada de “l’avantprojecte
de lleis del concebut i de la dona embarassada”. Va recordar que era una
moció de gener, feia dos mesos, que es va deixar sobre la taula per
consensuar-ne una general tot el consistori, i que el mes de febrer ja havia recordar
que no li havien enviat cap proposta, i ara la tornava a presentar tal cual
davant la falta d’alternatives.
La
regidora en l’exposició de motius indicava que no era una llei demandada per la
societat sinó pel sector més integrista del catolicisme i l’extrema dreta. Va
recordar que l’actual llei és progressista, avançada i la proposta de Gallardón
es retrau a situacions de fa 30 anys enrere i ens situa a la cua d’Europa en
aquesta problemàtica social i de la dóna, en no reconéixer-li drets fonamentals
com poder decidir la seua maternitat.
Va
dir que era una llei feta a mesura dels que “sobre el paper” estan en contra de
l’avortament, de que es done en les escoles una informació sexual, o s’expliques
mesures de prevenció per evitar malalties de transmissió sexual. Va recordar també la hipocresia d’estar en
contra de l’avortament i enviar les filles a l’estranger a avortar mentre les
filles dels treballadors no poden fer aquest camí i quedaven exposades a riscos
per a la salut per falta de mesures sanitàries si ho feien de manera
clandestina a Espanya.
La
regidora va aprofitar per a criticar la postura del PP que no vol considerar
com a causa d’avortament les malformacions psiques o físiques, però després
nega ajudes a les mares o les famílies a les quals vol obligar que accepten
aquest fill per haver decidit el govern salvar abans a la Banca que als
ciutadans.
“Un fill no pot ser una imposició, un fill ha
de ser una il·lusió. La maternitat ha de ser un dret inqüestionable per
qualsevol política o govern. La interrumpció de l’embaraç és una decisió molt
dura i el que cal es garantir que es produesca en les millor condicions
sanitàries possibles” concloïa la regidora la intervenció abans de llegir
la proposta d’acord, que no era altra que l’Ajuntament aprovara dirigir-se al
ministre Gallardon i al govern del PP per demanar la retirada de l’avantprojecte.
El
portaveu del PP, Manolo Vidal, manifestava estar en contra de l’avantprojecte
presentat pel ministre de Justicia i afirmava que eren molt certes les paraules
de la regidora de Compromis-Bloc, que va repetir: “la interrumpció de l’embaraç és una decisió molt dura i el que cal es
garantir que es produesca en les millor condicions sanitàries possibles”, però
que el PP votaria en contra perquè no estaven d’acord amb l’exposició de motius.
I
per justificar-ho, Vidal va dir que “es parla en la introducció d’uns temes que
no tenen res a vore: relacions fora del matrimoni, mitjans anticonceptius,
assignatures escolars, hipocresia, desnonament... “ i va dir que eren “palla”.
La
regidora del PSOE, Pilar Altur, va explicar la postura del seu partit sobre la
moció i va informar que la recolzarien.
La regidora no adscrita no entén el reglament
Karina Vercher va coincidir amb els arguments PP, va dir que no estava “gens d’acord amb l’exposició de motius”, considerava la moció de Compromís-Bloc “feta per obligar a votar en contra. Es una moció demagògica” i, per justificar-ho, afirmava que “no es podia demanar pels drets fonamentals de les dones i al mateix temps no respectar les idees de persones” en referència als sector catòlics que estan en contra de l’avortament.
Karina Vercher va coincidir amb els arguments PP, va dir que no estava “gens d’acord amb l’exposició de motius”, considerava la moció de Compromís-Bloc “feta per obligar a votar en contra. Es una moció demagògica” i, per justificar-ho, afirmava que “no es podia demanar pels drets fonamentals de les dones i al mateix temps no respectar les idees de persones” en referència als sector catòlics que estan en contra de l’avortament.
La regidora trànsfuga va voler llegir la moció que ella havia presentat per registre d’entrada “per comparar” amb la de Compromís, cosa que l’alcalde Jordi Joan no va autoritzar tot recordant el reglament i dient que es debatia una moció de Compromís. “Cada grup polític presenta les seues mocions i arriben al plenaris i es debaten i es voten. Vosté diu que ha presentat una proposta, per tant es la seua proposta. Però s’està debatent la del grup Compromís-Bloc”.
També li recordava que ella no podia presentar mocions però “si algun altres grup vol assumir les seues propostes no hi ha cap problema. Es presenta en comissió, es porta al ple, es debat i es vota”. Davant la insistència de Karina Vercher a exposar la seua moció, l’alcalde Jordi Joan li va llegir a la regidora l’enunciat del punt que tractaven i que només feia referència a la moció de Compromís-Bloc, per tant en base al reglament no procedia llegir la seua moció.
Una nova insistència de Karina Vercher obligava novament a l’alcalde a recordar-li que “estem en el punt de l’ordre del dia 5-4, per tant li demane que es manifeste a favor o no de la moció”. Davant que la regidora continuava en els seus arguments l’alcalde va dir “Sra. Vercher, veig que no ho entén” i per tant que s’iniciara la votació.
El PP va fer palesa la seua protesta i va dir que “ací hi ha hagut regidora que ha llegit un text. No no se perquè no es pot llegir un text”. L’alcalde va remarcar que “la senyora Sansaloni havia llegit la moció” i Vidal responia que "ha llegit el que ha cregut convenient” , unes paraules que obligava a l’alcalde a remarcar que la presentació d’una moció per un partit polític no és excusa perquè “qualsevol regidor puga llegir el que vulga i en el moment que vulga. Hi ha altres procediments perquè un llija el que vulga. Ara estem parlant d’un punt de l’ordre del dia”.
En aquest moments va haver veus de protesta contra l’alcalde proferits per un familiar directe d’un regidor del PP present en la sala, cosa que va propiciar que altres assistents li digueren que es callara i va obligar a l’alcalde a cridar a l’ordre.
I
acabem amb una matisació que pensem és important
Deia la regidora no adscrita Karina Vercher que la moció presentada era “demagògica” perquè no es pot demanar respecte als drets fonamentals de les dones i no respectar els d’altres, en referència als catòlics que estan en contra de l’avortament.
Deia la regidora no adscrita Karina Vercher que la moció presentada era “demagògica” perquè no es pot demanar respecte als drets fonamentals de les dones i no respectar els d’altres, en referència als catòlics que estan en contra de l’avortament.
La regidora trànsfuga oblida unes matisacions fonamentals: la llei de l’avort actual, que es vol mantindre, no obliga a ninguna dona a avortar: és una decisió lliure de cada dona. Respecta el drets de la dona a manar del propi cos.
La llei que ens vol imposar el PP no dona alternatives a decidir, prohibeix l’avort en molts supòsits, ens retrau als anys 1980, obliga a les dones a no avortar, a tindre el fill en casos de malformacions psiques o físiques, a tindre’l contra la voluntat de la dona en casos com una violació. Es una llei que no respecta els drets de la dona.
Es eixa la diferencia, senyora Karina Vercher: una llei que respecta, l’actual, front a una llei que no respecta els drets de la dona, simplement obliga per damunt de la voluntat de les dones.
No oblide eixa diferència i no tornarà a relliscar, com pensem que va relliscar ahir en voler fer igual les dues postures: la democràtica de la llei actual i la intransigent del PP.
-
Vaja parrafades de partidismes. Total per a que ara la trànsfuga siga la de dins de casa. Karina ximplement diu que la moció es desvia del tema de l'avortament i s'entra en altres espais amb ànim partidista, no nomes contra el PP sino contra els raonaments catòlics com ha demostrat CC. Lo únic que caldria afegir-li a CC a pesar de la seua ideologia religiosa es que ningú obliga a avortar, no cal que s'obligue tampoc en tots els casos a prohibir-ho. I als jovenets del PP dir-los que no desitge es vegen en un d'eixos compromisos, tot no val en politica, tampoc la antidemocràtica obediència al vot de partit.
ResponEliminaKarina va fer el ridícul per voler tirar-li un "capó" a Manolo i al PP al igualar els drets de la dona amb el respecte al catolisme més fonamentalista que nega tota possibilitat d'avortament o de mantindre relacions sexuals fora de la procreació.
ResponEliminaI els fetus malformats son desig de Déu, i aguanta't que després ja vindra Rajoy i Cia. retallant ajudes perquè no siga mai persona.
Ens volen incults, fotuts i sense feina, per a tindre'ns quan vulguen amb pocs de diners. Anys quaranta a Tavernes a la plaça a llogar-se. El ric feia el que volia, inclús amb les dones dels pobres. On no? Contra els re`presentants de la corrupció i els seus acòlits. Cada vegada una diferent.
ResponEliminaEn esta notícia no li poseu l'adjectiu de costum (trànsfuga) a la regidora Karina Vercher. Quant vota a favor es bona i quant vota en contra es roïna?
ResponEliminaQue be, no?
Un oblit. De tota manera no canvia res la cosa: és i serà regidora trànsfuga segons sentència judicial, no perquè ho diga la gent de La Cotorra.
ResponEliminaSi, si es una coincidència. Pero molt curiosa.
ResponEliminaL'odi genèric en politica esta ja arrelat al subconscient. I aixo als que han de gestionar el conjunt del be públic.
Si amb eixa mentalitat havereu de passar una oposició de bombers,policia o infermeria, al primer test anaveu al carrer.
Si no l'hem posat d'inici, és perquè no tindrem tant d'odi. I per tant les vostres deduccions fallen per premissa falsa.
ResponEliminaDone'm el tema per acabat.