dimarts, 18 de febrer del 2014

El govern del PP suprimeix una unitat en el CEIP Alfàndec i una altra en el CEIP de Simat, ambdues de línia en valencià



Una imatge de la darrer concentració contra les supressions escolars
El DOCV publica avui la resolució del govern del PP de la Generalitat de suprimir unitats en 136 escoles públiques per al curs 2014-2015. I entre aquestes línies es troba una en valencià del CEIP Alfandec i una altra en valencià del CEIP de Simat. 

Escola Valenciana ha calculat que hi ha 72 unitats en valencià suprimides a infantil i primària i 83 més en centres amb doble línia educativa, i queda per resoldre la unitat que perden, si la de castellà o la de valencià. 

Escola Valenciana ha qualificat la resolució de la conselleria d’Educació com a “un atac històric al nostre màxim tret d’identitat, la llengua, i el major atac per part d’un govern valencià als programes d’ensenyament dels últims 30 anys”.

La resolució no ha respectat el context sociolingüístic de les escoles, en uns casos han matat directament als centres, en altres han assestat un colp duríssim a la normalització de la nostra llengua en les grans ciutats, Alacant, València i Castelló, segons ha denunciat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno. 

Escola Valenciana ha anunciat mobilitzacions i emprendrà accions legals contra l'arranjament escolar. La Plataforma per l'Ensenyament Públic ha convocat una concentració el dimecres 26 de febrer a les 18:00 hores a la conselleria d'Educació. 


Nota del STEPV sobre l'arrenjament escolar a la Safor-Valldigna 

La Conselleria d'Educació ha publicat hui l'arranjament escolar definitiu per al curs escolar 2014-2015. El saldo, pel que fa a la comarca de la Safor-Valldigna, és especialment negatiu, ja que es perden un total de 4 unitats d'infantil, amb una pèrdua de 8 mestres. 
 
Les escoles afectades de la comarca són les d'Ador-Palma, Daimús, Roís de Corella de Gandia, Valldigna de Simat i Alfàndec de Tavernes. Aquestes escoles han vist com la Conselleria desestimava les seues al·legacions. Fins i tot quan aquestes escoles han comptat amb el suport de la comunitat educativa, AMPA i els respectius ajuntaments. 
 
El cas més fragant és el d'Ador-Palma, ja que a pesar que la setmana passada l'STEPV va presentar vora 3.000 signatures recollides per l'AMPA en contra de l'eliminació d'una unitat d'infantil, és a dir, el 90% de la població. La Conselleria, però, no n'ha fet cas.

A aquesta sagnia, pel que fa a l'arranjament, cal sumar-hi el fet que ja s'havien produït eliminacions els anys anteriors i que se'n preveuen de noves per als cursos que vindran, conformen passen els xiquetes d'infantil a primària.

A més a més, cal constatar un cas especialment greu, com és el de la desaparició del col·legi Josep Camarena de Gandia.

La nota positiva és que quatre col·legis de la comarca que havien presentat al·legacions a l'arranjament, han aconseguit mantenir les seues unitats. Són es de Les Foies del Grau de Gandia; Lluís Vives d'Oliva; Verge dels Desemparats, també d'Oliva, i José Pedrós de Piles.
-

1 comentari:

  1. Tot per als concertats i els privats i a la merda el valencià!

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.