divendres, 13 de desembre del 2013

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Gràcies, PP, per la vostra discriminació

Dos imatges del Passeig Colom el dia 11 de setembre del 1996


Llegim avui al diari Levante-EMV que l’empresa Aguas de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed), que depén de Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha fet públic a través de la Confederació del Xúquer que ocupa els terrenys per a construir la presa de laminació a la rambla de la Gallinera. 

L’objectiu és evitar les riuades en aquella zona i afecta un paratge entre els termes municipals d’Oliva i l’Atzúbia. I diu el diari que eixa presa serà molt similar a la construïda per Acuamed en el riu Vernissa. Són dos actuacions molt importants en la Safor, una ja feta i l’altra a punt d’iniciar, mentre la que afecta a la Valldigna, la del riu Vaca, ni està ni se l’espera. No oblideu que el projecte està redactat, aprovat, licitat i es va paralitzar en fase d’adjudicació, quan Rajoy i el PP van arribar al govern de l’Estat. Ací teniu un poc més d'informació.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/08/dos-casos-semblants-on-ha-faltat-la.html

No cal dir, per l’experiència que tenim a Tavernes, que ens satisfà saber que en altres llocs hauran solucionat el seu problema. 

Igualment hem de dir-ho: no ens alegrem gens i rebutgem totalment l’actuació del PP, tant en els estaments autonòmics com en els estatals, per haver primer paralitzat l’actuació en el riu Vaca i després per haver rebutjat tres anys consecutius l’esmena de Compromís. Una esmena que demanava la inclusió del nou el projecte en els pressupostos de l’Estat i que va ser votat en Madrid pels diputats del PP, eixos que diuen que defensem . I lamentem i rebutgem l’actuació del PP de Tavernes perquè no ens consta, perquè mai no han fet públic, cap reunió amb els “seus jefes” per exigir-los l’execució del projecte. 

Zona El Vergeret l'endema de la inundació (20-10-2007)
L’actuació totalment discriminatòria del PP de cara a Tavernes té a més l’agreujant de que Oliva parlem d’una zona en el terme, mentre ací parlem del casc urbà de Tavernes - Colom i Vergeret principalment- i amples zones dels termes dels pobles de la Valldigna i de Xeraco. 

I és que damunt l’actuació del PP, en impedir l’execució del projecte, ens dóna als vallers i valleres un conjunt de maldecaps importants: primer, la urbanització del Vergeret amb una sentència judicial del Suprem de Madrid com a que és il·legal i que per això no està recepcionada, segon, una circumval·lació a construir que depén del projecte del riu per a executar-se; amples zones de la Valldigna i de Xeraco que s’inunden…
.
Però sobre tot, i tercer maldecap, hem de fer front, en els temps que corren, a la construcció d’un mur de protecció entre el pont i el Camí Vall de Gandia i per al qual l’Ajuntament – i no anem a repetir com està de diners per massa sabut- haurà de traure siga d’on siga 300.000 euros. 

Uns diners que no caldria invertir si el PP de Tavernes haguera fet bé les coses en el seu dia i que tampoc caldria invertir si el PP nacional no haguera paralitzar i haguera executat la millora del Vaca, un projecte que no oblideu que es va publicar en el BOE com a prioritari i urgent. ¿Per a riure o plorar en vore l’actuació del govern de Rajoy? 

Aula del CEIP Alfàndec el 20 d'octubre del 2007 l'endemà de la inundació
I si no en tenim prou amb aquesta “gracieta” del PP en riu Vaca, a més tenim les altres “gracietes” del PP de Tavernes: l’aparcament i la piscina, unes “gracietes” que poden suposar al voltant de 5 milions més a pagar. 

Per tant, des d’ací li volem donar les gràcies al PP –local, autonòmic i estatal- per la discriminació que està tenint amb Tavernes, amb els vallers i les valleres. Moltes gràcies, PP, per la discriminació.
-

5 comentaris:

  1. Molt fort que despres de les empastrades ruinoses no moguen un dit ni voten a favor! Ojo! Ni els diputats del PP valencians, tan que se omplin la boca com a gran defensors... Son uns acabacases que nomes miren el seu profit... A que espera Rajoy i el PP? I manolo i el seu amic Rus? A que vinga altra riua?? A guanyar altres eleccions?

    ResponElimina
  2. Pero us deixen fer el Mur, no?

    ResponElimina
  3. Us deixen?

    ¿Eres de fora del poble que dius "us deixen"?
    ¿O és que a tu el tema no t'afecta, com a ciutadà de Tavernes, visques on visques? Els 300.000 euros eixiran de la teua butxaca, o igual de la teus pares.

    ResponElimina
  4. Si que soc del poble, pero els politics quan fan algo bo ho fan ells i quan es dolent ho fan els altres.

    ResponElimina
  5. No és això, amic.
    Cada u parla de les coses que fa bé. Seria de tontos tirar-se pedres al seu teulat. No creus?

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.