Baba Zula |
Marco Abbondanza presenta el festival |
Els retrets i crítiques a la instal·lació que hem pogut llegir els darrers temps en alguns llocs de la xarxa són totalment injustes, inadequades i , com en tantes ocasions, ganes de parlar sense cap fonament, quan ni assisteixen a aquests actes i quan encara no se n'havia oferit cap. Un encert, i això ho va dir Marco Abbondanza no nosaltres, el nou lloc del festival. I si el director de festival ho diu públicament, quan podia haver-ho obviat...
Bava Zula, grup de música alternativa fundat a Istanbul en 1996. Posseeixen una àmplia varietat d'influències i a partir d'una àmplia gamma d'instruments, creen un so únic psicodèlic, combinant instruments tradicionals turcs, amb l'electrònica o el reggae.
Bava Zula estè considerat com els millors creadors-renovadors de músiques alternatives turcs, i en aqueixa renovació han portat una nova dimensió a la música tradicional turca: que se'ns va presentar amb so fort vibrant, ple de matisos, fins i tot amb reminiscències del flamenc, i que vam poder escoltar ahir en tota la seua riquesa en una actuació memorable que pensem no va deixar indiferent al publique que òmplia l’Escoleta.
I entre els instruments a destacar el saz, un bouzouki turc, instrument de corda amb un so brillant, agut que es va convertir en el vertader corazon del concert juntament amb la percussió.
Orient 7 Sois |
Avui dilluns 12 d’agost
Actuació del grup "Orient 7 Sois" (Mediterrània). És una nova nova creació artística original del festival " Sete Sóis Ste Luas" i uneix l’obra conjunta de sis prestigiosos artistes del Mare Nostrum. Té la direcció musical del portugués Rão Kyao, tres vegades ja Disc d’Or a Portugal i protagonista del famós CD Delírios Ibéricos amb els Ketama, al costat de músics de Croàcia (Marko Kalcic), de Grècia (Kelly Thoma), d’Algèria (Salim Allal), d’Espanya (Miguel Ángel Ramos).
Actuació del grup "Orient 7 Sois" (Mediterrània). És una nova nova creació artística original del festival " Sete Sóis Ste Luas" i uneix l’obra conjunta de sis prestigiosos artistes del Mare Nostrum. Té la direcció musical del portugués Rão Kyao, tres vegades ja Disc d’Or a Portugal i protagonista del famós CD Delírios Ibéricos amb els Ketama, al costat de músics de Croàcia (Marko Kalcic), de Grècia (Kelly Thoma), d’Algèria (Salim Allal), d’Espanya (Miguel Ángel Ramos).
Els músics comparteixen tradicions culturals i creen temes musicals inèdits que donen testimoniatge de la possibilitat de comprensió i cooperació entre els diferents mons de la Mediterrània.
És una producció original del festival SSSL i estrena a les terres valencianes.
Demà dimarts 13 d'agost
La Mal Coiffée (Llenguadoc-Rosselló, França), una alenada de vent: el de cinc veus femenines, ambaixadores d’una llengua que batega: l’occità. Inspirades en el cant popular de la regió sud de França, el Llenguadoc-Rosselló, les xicots de La Mal Coiffée tenen un so únic, ple d’una pulsació carnal. El seu treball polifònic es reinventa i s’enriqueix cada dia de la matèria bruta, forta i generosa que ve de la tradició popular oral del sud de França.
-
SI SI PERÒ LA LLUM S'EGUIX ENGANXADA AL ENLLUMENAT PÚBLIC : Açò perquè no ho digueu ? .
ResponEliminaI eixos que no asistixen es perquè igual no els agrada eixe tipus de música i perquè treballen , ( sí, també a eixes hores hi ha qui treballa ) .
Si es referiu a lo denunciat per Quadern este blog mai ha parlat com a tal ni de les actuacions ni de si el local es o no el adequat, sòls ha denunciat les irregularitats en l'enllumenat i el rematament de la tanca .
ResponEliminaI com pot saber u si no li agrada eixe tipus de música si no va a escoltar-la?
ResponEliminaJo vaig anar pensant que anava a vore un recital de música popular turca amb algunes peces de ball, i em vaig trobar amb la sorpresa d'una cosa totalment novedosa, de fusió de la tradició amb la modernitat, i encara que jo, als meus 50 anys, no es la musica que escolte em va agradar i em semblar un espectacle de molt alt nivell, amb uns musics molt ben preparats.
Ara, quan un no vol anar sempre troba excuses, i no ho dic per tu. sempre enm
Teniu ganas de clavar alguns el clau per la cobota, com se sol dir.
ResponEliminaLa llum per a ús del Festival està enganxada a un quadre de llum que hi ha al transformador d'Iberdrola que hi ha al costat, i des d'alli, per un cable de color negre aeri i enganxats als postes, entra a l'escoleta i s'enganxa a un altre quadre, que suposem distribuirà a equips de so, llums, etc.
És el mateix sistema que veiem a totes les falles del poble per als concerts al carrer i carpes, que veiem a tots els actes que es fan al carrer siga l'Ajuntament o un pub, o una associació qui organitza, i que tenen tots els permís d'Iberdrola.
Però és que es necessita tindre la ment calenturienta para pensar i dir això que l'Ajuntament fa un muntatge per a cinc o sis dies, on igual hi ha 15.000 wats (no sóm tècnics i no sabem la xifra que caldrà) i ho fa de manera il·legal i enganxat, a més, al quadre del transformador d'Iberdrola...
I quan a la tanca, ho vam preguntar i ens van dir que només és per aquests dies del festival, i tampoc se n'ix del normal que quan hi ha un espectacle es limite la visibilitat exterior i més quan cal pagar un preu, mòdic, però preu com entrada.
No és tampoc la primera vegada que ho veiem en el poble i en altres pobles.
En les fotos es veu gent de peu. No hi ha suficients cadires? Quin és l'aforament del local?
ResponElimina