L'alcalde firma l'adjudicació de l'avantprojecte |
La informació facilitada per l’alcalde Jordi Joan indica que ha mantingut una reunió amb els responsables de l’Entitat Publica de Sanejament de les Aigües Residuals (EPSAR), on després de valorar i analitzar les circumstàncies urbanístiques actuals del municipi, hi ha hagut consens en considerar que el projecte no era ja el adequat i calia modificar-lo.
Cal recordar que el projecte inicial està ja redactat i contempla una inversió inicial de la Generalitat de 36 milions d’euros per poder tractar, a més de les aigües residuals del casc urbà i la platja, les derivades dels projectes PAIs Bancaja i Granata, amb una ocupació residencial superior a les 9.000 vivendes, més que actualment té el casc urbà valler.
Aquests projectes, com ací hem informat en repetides ocasions, han estat rebutjats per la Generalitat que ja els va considerar inviables en la passada legislatura, amb la qual cosa l’existència d’una macrodepuradora no tendria cap sentit, per la reducció dràstica en les vivendes.
Així, l’alcalde i l’EPSAR han arribat a l’acord que el millor que és pot fer és reduir la grandària de l’estació depuradora, que quedaria a la meitat, amb la qual cosa es pot accelerar els tràmits de la construcció en no ser tan gravosa per a les arques de la Generalitat. Això permetria tindre el servei preparat i a punt per a quan s’inicie el desenvolupament dels sectors de la platja de Tavernes, cosa que es preveu siga factible només les circumstàncies econòmiques ho permeten.
El cartell de la depuradora tal com es va exposar en l'Ajuntament |
Jordi Joan considera que la decisió del govern municipal, que ha estat refrendada per l’EPSAR, implica posar trellat i sentit comú a un projecte que es clau i pedra cantonera del desenvolupament futur de la ciutat i platja, però tal com havia estat pensat i s’ha dit en moltes ocasions era totalment inviable i no s’ajustava a la realitat de la nostre ciutat i de la platja.
Una cosa si que sembla clara: no serà un projecte d’avui per a demà, perquè modificar el projecte implica mesos i mesos de treball, refer molts tràmits administratius i sobre tot esperar que les arques de la Generalitat mentre dure aquest procés es recuperen i puguen assumir un cost que podria quedar reduït a poc més de la meitat del previst.
Tal com vam informar, el govern municipal de Jordi Joan en menys d'un any havia avançat i conclós tot allò que no s’havia fet en el projecte des del 2009, quan es va firmar el conveni amb l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR). Ara fa quasi un any, L'ajuntament va lliurar la documentació a l'EPSAR, amb la qual cosa la construcció ja depenia de la mateixa EPSAR i de la Generalitat .
El gerent de
l’EPSAR José Luis Martínez
Muro en l'acte de lliurament va constatar a l'alcalde la seua preocupació davant la complicada situació financera
de l’EPSAR, un fet que impedeix finançar les obres a curt i mitjà termini. De fet, la Generalitat va retirar tota la
previsió dels diners per a la depuradora de Tavernes del seus pressupostos. En aquestes circumstàncies i en aquest temps, han seguit les converses per desbloquejar la situació, amb la decisió presa de reduir el projecte inicial per fer-lo viable.
Ací teniu una completa i detallada informació sobre la depuradora de Tavernes des de l’inici del projecte tal com ho vam publicar en el seu dia:
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/10/informe-lajuntament-fa-els-deures-i.html
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/10/plenari-ordinari-doctubre-informe-sobre.html
-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.