El saló de plens de l’Ajuntament de Tavernes acollirà AVUI dilluns, 29 d’octubre, a les 8 de la vesprada, una conferència adreçada a les PIMES i a les PIMES familiars per a informar-los de com evitar les situacions d’insolvència. La conferencia estarà impartida per l’advocat Vicent R. Estruch i sota el títol “Com evitar situacions d’insolvència en les PIMES i PIMES familiars”, aquest advocat, consultor d’empresa familiar i administrador concursal, tractarà un tema de màxima actualitat i de gran interés per a professionals i veïns en general.
Vicent R. Estruch, nascut a Gandia l’any 1971, és soci director de l’empresa ACE & NIU CONSULTING (Chaveli & Estruch, Abogados y Consultores). És, entre altres, llicenciat en dret, administrador concursal i judicial, consultor d’empresa familiar, vicepresident de l’Associació de Professionals en Consultoria d’Empresa Familiar (APROCEF) i expert universitari en direcció, administració i gestió de PIMES. Ha estat professor associat de Teoria del Dret en la Facultat de Dret de la Universitat de València-Estudi General, professor de Teoria del Dret en la Universitat Popular de Gandia i doctorant en el Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Facultat de Dret de la Universitat de València.
Cal dir també que és l’administrador concursal que actualment, per decisió del jutge, porta a termini tot el procés de la piscina municipal de Tavernes després que l’adjudicatària es declarara en concurs de creditors.
-
Llàstima de confència que tinc a València, amb el director d'una excel.lent revista especialitzada, i d'assistir precís, si no hi seria a la conferència de Vicent Estruch, una persona que pot dir molt en molts aspectes un d'ells el de l'àmbit de lèmpresa i un bon advocat com pot dir-ho Pilar Pons, gran amiga seua.
ResponEliminaA vore si el que diu no li agrada tant a l'Ajuntament...
ResponEliminaPer això cal escoltar, dialogar i prendre decisions en el que diu i en el que opina la gent. I es que estem intervinguts per culpa de quatre que han guanyat diners i s'ho han deixat en les preferents de Bancaja o la Cam. I escoltar una persona equival a tindre arguments per prendre decisions. Però ja fa temps que Tavernes no creu en salvadors, creu en noves politiques i transparents, no com l'època més obscura de la demaocracia a nivell perticipatiu. Pais, ni dir-no, pisicna , ni donar opinions, parking, yo me lo guiso yo me lo como, etc. En fi benviguda la conferència. Ja en parlem del que diga.
ResponEliminaVinc de l'acte sobre l’insolvència en les pimes i quedat satisfet a mitjes. La majoria de gent que allí estàven eren mitjans, xicotets o molt xicotets empresaris, el que no vol dir que no s’interesen en informar-se ni formar-se. La xarrada ha anat encaminada com una sessió d'autoconvenciment i fer bé les coses davant la crisi actual. El sr. abogat ha donat varies recomanacions davant la morositat dels clients de les empreses. Però quan ha eixit el tema de les empreses amb clients públics no he notat tant d'emfasi en que l'empresari es defensara davant els impagaments des del primer dia.
ResponEliminaJa sé que és un abogat, que entre moltes grans empreses també ha estat contractat pel nostre Ajuntament, però havera estat més honest tractant les administracions públiques com qualsevol altre morós. Tant ell com l'alcalde el qual s'ha sentit aludit han donat com bona solució no treballar per als Ajuntaments que no convé.
Jo trobe que no té res a vore la decissió empresarial de triar els clients en demanar el que és de cadascú, siga per interesos de demora o anant a pleit.
No veig a compte de qué l'alcalde haja exposat la mala situació dels Ajuntaments com defensant e inculpant la part pública, ha sonat a excusa. La gran diferència (i de la qual se n'aprofiten els polítics) és que una administració mai pot quebrar i l'empresa privada sí. I a més, actualment l'empresari o administrador ja deu respondre com a persona davant els impagaments, els polítics encara no. Sempre una administració superior que tapa el forat, no oblidem que la cadena del deute públic ja ha aplegat al BCE.
Si l'administració vol fer-se de respectar entre el poble ha de jugar en igualtat de condicions i fer complir la llei (40 dies màxim des de la factura fins el pagament, l'any que vé 30 dies). És la llei que ens han fet ells. No podem ignorar-la i carregar nosaltres amb els seus erros. Mentres no paguen a temps, estaran en la llista negra de morosos en la ment dels xicotets empresaris i treballadors.
Els concejals han fet un gran esforç en reduir el termini de pagaments de les factures però pots demanar els interessos de demora. Em fa molta gràcia la gent que només que fa que criticar als ajuntaments però després es pela el cul per a treballar per als ajuntaments, baixant-se els pantalons i fent ofertes més barates de les que feia els anys anteriors per fer la mateixa feina. Una tradició valenciana. Tradicions valencianes...
ResponEliminaJo tambe he anat a la xarrada i primer que res ha dit el senyor alcalde que l'advocat anava debades, sense cobrar res.
ResponEliminaI segon, sobre aixo que dius, cal saber que l'ajuntament no ha contractat a l'advocat ni treballa per l'ajuntament. Si estas pensant en el tema de la piscina, tin en compter que a ell el va triar (contractar?) la justicia per dur el cas del concurs de creditors de la concessionaria de la piscina. No treballa ni el va contractar l'ajuntament.
A´l'anònim de les 23:47 i per al·lusions:
ResponEliminaEls regidors (concejals per a tú) hauran fet molt gran esforç, però fa dos anys, amb el PP vaig cobrar gran part de l'escola d'estiu al mes d'agost. L'any passat vaig tornar a treballar en juliol i l'Ajuntament tècnicament encara no ha pagat (ha pagat en maig Rajoy a través del rescat nacional dels Ajuntaments). Este any els regidors dien que es cobraria a festes del poble. Publicat ací, fonts (deuen ser) properes al govern, diuen s'està pagant factures de juliol. Jo encara no he cobrat.Els regidors fan esporços? Els esforços els fem les families de molts dels que estàvem a la reunió. Quant ha estat un regidor sense cobrar la seua dedicació sis mesos o un any, o dos?
Del tema de pelar-se el cul per treballar: T'informe per si no ho saps que TOTES les vegades que he accedit a un contracte amb este AJUNTAMENT ha estat amb procediment negociat, on m'han convidat junt amb altres empreses, no tenien cap obligació de fer-ho.
De l'abaixada de pantalons: no he fet cap oferta més barata que altres anys. He fet la quita del preu d'entrada proporcional a altres anys, o siga el que baixe no soc jo, sino l'Ajuntament el preu d'eixida i no poc.
Fora de contractes he treballat dos vegades per al nostre Ajuntament, el primer any de cada legislatura, on els proposí una activitat a festes. No m'han tornat a buscar ni jo a proposar-ho. No deu haver agradat la feina feta, perque no és precís ser amic dels polítics ni riure-los les gràcies per a treballar, no?
La llàstima és que no ha agradat sols en el poble, perque fora hem fet 832 activitats en més de 200 pobles del Pais Valencià, els darrers 8 anys.
Jo no critique els Ajuntaments. Ni les persones. Dic el que és i el que passa. I qui no paga a temps o promet una cosa i fa altra té uns noms, i això no m'ho pot discutir ningú.
Ara resulta que està lleig demanar diners de demora al Ajuntament, no és bò que els polítics compleixin la llei.La que fan ells, sí. La piscina i el pàrking buit i les pimes tancant.
Parlar sense assabentar-se'n. Una tradició local. Tradicions loques.
A l'anònim de les 23:54.
ResponEliminaJo no he dit que l'advocat anara cobrant. Jo tampoc he dit que cobre de l'Ajuntament per cap juí, però si defensà en eixe cas l'Ajuntament, directa o indirectament cobra per ser treballador d'eixe client.
En quant al fons de la qüestió, ningú entreu en ella, no interesa,parleu d'envejes i qui cobra o no cobra, quan l'advocat no ha parat de tirar-se flors ell i a l'Ajuntament, i no sé a qué vé a compte la piscina en el cas de la xarrada. Que és el mateix advocat? molt bé, curiositat i coincidència. El demés sobrava, per a un altre dia.
Procediment negociat. A tu el convidens, saps que paguen mal, i paguen quan paguen i vas i tiagarres la faena? Jo si la cosa no la veig masa clara no n'agarre cap.
ResponEliminaAlgo no en cuadra a mi, pero veig quina manera de mossegar la ma que el dona de minjar.
No em cuadra. I si l'agarres sera per que el convé. Tu saps que com tots cobrem tard quan treballem per l'estat o l'ajuntament aixó ho solem tindre en compter en el presupost del treball. M'entens.
Tu ho veus d'una manera i altres ho mirem d'una altra manera.
Si tan roin és treballar per a l'ajuntament de Tavernes no sé per que este home treballar per a l'ajuntament. Sinó t'agrada no agafes la feina. Ara parlar per parlar i renegar per renegar pareix també una tradició del poble. No entenc eixe punt de vista, a vore si al final de tot resultarà que si es rentable treballar per a l'ajuntament. Que pensarà Robin Hood de tot açò?
ResponEliminaLa rancunia és la que cega la teua vista, eixa que es destapa quan demandes subvencions. Se't veu ja el plomer company...
ResponEliminaA l'últim autònom:
ResponEliminaSí, és un punt de vista... molt lamentable. No crec que els canvis de govern o de política els decidim per al que ha funcionat pèsimament seguisca igual. Els esforços o les millores són d'agrair, però el que conta són els numeros a la llibreta a final de mes.
No els tènics (ells sols apliquen la llei i diuen exactament com estan les coses, però sí els polítics intenten endolçar la situació per a no alarmar-nos. La majoria semblen venedors d teletienda, preferisc aquells que van amb la veritat per davant i després sense excuses.
Lamentable que exigir el que és teu i et correspon per llei siga mossegar la mà que et dona de menjar. Perdona, a mí cap client per ell sol no em dona de menjar, ni cap altra gran empresa i postures com la teua sols fomenta l'amiguisme, servilisme i tapa la incompetència de l'administració. Problemes les empreses en tenen amb tots els clients i per això ningú està obligat a tallar cap relació laboral. Es pot pactar, ajornar, fraccionar pagaments, compensar amb impostos, però quan tot açò no funciona només queda la pressió i anar a la llei, és el més normal i lògic. Altra cosa sí és una baixada de pantalons, tornar a treballar amb eixe client no. A més a més perque les situacions en les administracions canvien i sobretot canvien els seus gestors, els polítics que moltes vegades decideixen la manera de fer. Jo no crec que una administració en situació d'insolvència transitòria canvie de hui pel demà, però haurem d'exigirlos seriositat, per bé de futurs proveidors. Si quant dius que com cobrem tard ho sols tindre en compte per al pressupost, vol dir que carregues els interesos d'un possible impagament a la factura, i per tant a la butxaca de tots els que paguem impostos (que també som les empreses i no poc). Això es diu FRAU a l'Ajuntament i a la competència, o has entrat al contracte per amiguisme (l'Ajuntament no té perque contractar preus més alts que els de mercat), o és que tots inflen el preu.Saps que no tots els contractes són 100% a preu, ni totes les faenes amb contracte.
Jo no l'he inflat mai i ho vei més coherent i ètic cobrar el just per la feina i exigir un pagament just, el demés són martingales de pais bananer.
Sí, t'entenc, jo inttente dignificar la feina com a empresari, i de pasada la dels nostres gestors polítics. Uns critiquen les pràctiques mafioses d'algunes empreses, altres critiqueu la política ineficaç, però no feu res pràctic per canviar la realitat a les administracions. La solució no és deixar de treballar amb elles, hi haurien algunes que no tindrien cap proveidor, la solució és exigir TOTS (empreses adjudicatàries) la legalitat estricta en els procesos de contractació i de pagament. Molts empresaris ja ho som d'estrictes amb el nostre treball i obligacions.
No hi ha altre camí per endreçar açò.
Ja està bé de mamoneig i d'espavilats amb els diners de tots.
Després de tot açò, posse accent en qué no he particularitzat mai en el nostre Ajuntament ni els nostres polítics, ni els compare entre ells ni amb altres d'altres legislatures i/o partits. Ací no són millors ni pitjors, passa com a la majoria de llocs.
Juanjo Sala ha dit:
ResponEliminaDesprés de tot açò, posse accent en qué no he particularitzat mai en el nostre Ajuntament ni els nostres polítics, ni els compare entre ells ni amb altres d'altres legislatures i/o partits. Ací no són millors ni pitjors, passa com a la majoria de llocs
Tu t'ho creus que no has particularitzat? Rellig-te. A mi em sembla que sí.
En resum, Juanjo, que con Franco vivíamos mejor!
A l'anònim d les 8:08
ResponEliminaNo he dit que siga roin treballar per a cap ajuntament (ni per a cap altre client), sols exigisc que el client complisca amb la part del contracte que li pertoca. I ho dic sempre publicament perque altres empreses i clients sàpiguen qui és cadascú. Ho dic també de les empreses. La diferència està en que la morositat dels clients particulars pot ser un 10% i responen davant la llei amb patrimoni propi, la dels clients públics és d'un 90% i responen amb patrimoni de tots. Si senta mal que açò es diga o que qui ho diga continue treballant, es que teniu algun interés fosc. A més a més quan jo treballe per a un Ajuntament, treballe per al poble i cobre de la entitat. Sembla que has de treballar per als polítics i cobrar quan es puga, no?
Creus que tot el que dic és per renegar i renegar? Qué guanye jo amb això, si no tinc raó? No tinc jo altra feina que posar-me a jugar a la política. I no seras tú qui ens ha de dir a les empreses on hem de treballar i perqué, jo no hem queixe del treball em queixe d'incompliments, per aixó es parla i negocia, i si no val de res, es va a la llei. Quan es precís també l’Ajuntament defensa els seus interesos O no ens demana recàrrec si no paguen la multa o taxa a temps? Ah, és que ells fan complir la llei, però si una empresa va a la llei està mal vist!
I sí, si és rentable treballar per a Ajuntaments si paguen en temps i forma, uns més que altres. El problema és que molts no ho fan i només faltaria que ens haverem de callar, feta la feina. Respecte al que diuen altres avatars, no m'interesa, jo dic la meua i el meu nom. Ho fas tú també, anònim?
Per al•lusions a l'anònim de les 8:20
Ni tinc cap rancunia ni estic cegat, estic molt tranquil. Si havera d'odiar a cada client morós, ja havera palmat dels nervis. Les empreses no tenen enemigs, tenen clients o no clients. Pots preguntar a la gent del sector, a la competencia, o als més de 200 ajuntaments on he treballat, pregunta el tracte, pregunta en Simat i Benifairó i Barx. Per cert, mai he sabut ni preguntat de quin partit era cap govern, excepte a les rodalies, clar, això és més dificil. Tampoc he tingut problema amb cap tècnic ni treballador del nostre Ajuntament.
El que passa és que a molts polítics no els agrada sentir segons quines veritats, i en public menys. I eixe és un "defecte" que no me'l lleve de damunt. No es cosa del govern actual, amb l’anterior era igual, no els dones als d’ara eixa importancia, no va per ahí.
De subvencions, crec que estas barrejant coses, les empreses no en poden demanar. I si et refereixes a la pertanyença a alguna associació o club, dir-te que no les demanen les persones, sino les entitats. I al poble no les demanes, et requereixen per a firmar un conveni amb un preu decidit d'avantmà pels polítics. Si no t'expliques un poc millor no sé a qué contestar-te. De totes maneres tinc la conciència ben tranquila com a empresari i ciutadà. El plomer se li veu a qui presuposa sense cap prova ni raonament. Interesos de defensa partidista?
El comentari que faig de les 10:00 va per a l'anònim de les 7:56, quan l'he fet era l'últim publicat.
A l'anònim de les 11:38
ResponEliminaTorne a explicar que amb el que he dit mai he anomenat a l'Ajuntament de Tavernes si no ha estat contestant altre comentari. Simplement algú ho tradueix en atac al govern-partit polític, obviant la llei i el raonament de la lògica. Tot es va originar ahir en la xarrada sobre la insolvència i morositat i allí va ser el sr. Alcalde qui va personalitzar en el nostre Ajuntament i en el meu cas. Jo sols li vaig fer un preguntat a l'advocat davant la insolvència de les administracions, quan el sr. alcalde va particularitzar en l’Ajuntament de Tavernes, amb el discurs massa sabut de lo mal que estan i lo bé que ho estan fent. Que li conte un empresari les seues penes als seus proveidors a vore quina llàstima els dona. Jo tampoc vaig tots els dies a dinar al Kayuko, amb banquers i clients. Jo no he particularitzat, al inrevés, agafant les paraules del sr. advocat vaig animar a l'empresariat a que demanàrem sempre els nostres drets legals davant de les administracions.
No és problema de Franco ni del Che, és un problema de qui compleix i qui no, i us ho assegure per experiència, no té res a vore amb dretes ni esquerres. Pregunteu als meus clients o treballadors si he discriminat alguna vegada per temes polítics, la feina és la feina, i la meua opció política la diré i defensaré on toca, a les urnes.
Pues xico, ja teu varen dir en la xarrà. Demana els interessos de demora. Tels pagaran segur.
ResponElimina