dijous, 7 de juny del 2012

"La Vall de les Sis Mesquites" de Ferran Garcia-Oliver publicada en anglés. És la primera vegada que Brepols, una de les editorials més prestigioses de l'àmbit acadèmic mundial, publica un llibre d'historia del País Valencià





“La Vall de les Sis Mesquites” ( la vall és la nostra Valldigna) de l'escriptor de Beniopa Ferran Garcia-Oliver és un llibre que ha seguit una trajectòria ascendent. Publicat el 2003, l’any següent es va convertir en el best seller del Servei de Publicacions de la Universitat de València. El 2005 es llançava la segona edició. La qualitat de l’obra prompte va ser destacada pels especialistes en història medieval.

El professor Paul H. Freedman de la Universitat de Yale en va quedar entusiasmat i en va proposar la publicació a Brepols. Paul H. Freedman considerava que el llibre podia ser molt interessant per al públic anglosaxó, ja que reflecteix l’encontre entre dues cultures històricament antagòniques, la cristiana i la musulmana, desvetlant situacions de conflicte i també d’integració que són plenament vigents en l’actualitat.

En realitat, el llibre és un balcó obert des d’on es pot contemplar la història medieval de la Valldigna: el paisatge agrari, les famílies, el sexe, la violència, el treball de la terra i les relacions, de vegades tenses i de vegades cordials, dels pobladors amb el monestir de Santa Maria. Tot escrit amb un llenguatge molt narratiu que s’allunya dels cànons habituals amb què s’escriu la història.

La traducció va ser finançada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i, finalment, el llibre ha eixit a la llum amb el títol: The Valley of the Six Mosques. WorkandLife in Medieval Valldigna, en la col·lecció The Medieval Countryside.

Ferran Garcia-Oliver és catedràtic d’història medieval de la Universitat de València. Ha escrit tant novel·la i assaig com llibres de la seua especialitat. El llibre que s’acaba de publicar en anglés fou en origen la seua tesis doctoral, dela qual va sorgir també un altre llibre titulat “Cistercencs del País Valencià”.

La nostra enhorabona a Ferran Garcia-Oliver 

-

1 comentari:

  1. "És un molt bon llibre d'història, que narra les vicissituds de la vall, magnificament documentat. Molt interessant, per a l'historiador i per al profà, ja que ens documenta la vida quotidiana des del pla social i econòmic. I per al profà, perquè documenta cognoms i malnoms molt comuns hui en dia, segur que algú se sentirà identificat."

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.