Més de 35.000 valencians, segons els sindicats, participaren en la manifestació convocada per UGT i CCOO i ahir diumenge protestaren contra la reforma laboral, que afirmen suposa “una agressió als drets dels treballadors" i acaba amb el model social i laboral aconseguit durant els últims 30 anys.
La marxa estava convocada a les 11.30 hores a la plaça de Sant Agustí de València, mitja hora abans que a la resta d'Espanya, per evitar la coincidència amb la 'mascletà' i es va modificar el recorregut, pel carrer Colom, la Porta de la Mar i Navarro Reverter.
Durant la marxa s'han succeït càntics com “reforma laboral, terrorisme empresarial”, “Mariano, escolta, el poble està en la lluita”, “aquesta reforma l'anem a parar” o “la reforma laboral per a banca i patronal” i cartells amb les ja tradicionals tisores, en protesta per les retallades en els serveis públics i algun assistent comptava en el seu pancarta que “hi havia una vegada un treballador amb drets”.
Els secretaris generals d'UGT-PV, Conrado Hernández, i de CCOO-PV, Paco Molina, han encapçalat la manifestació i han mostrat la seua confiança en aconseguir, amb l'esforç dels ciutadans, que el proper 29 de març hi haja "una gran vaga ".
RAONS PER AL 29m
Hernández ha destacat que la decisió de convocar una vaga general "és difícil" per la situació que travessa el país, però ha subratllat que "no hi ha hagut mai en la història del país més raons per convocar una aturada general.
"Aquesta reforma laboral ens porta a un escenari mai imaginat, estem davant d'una agressió dels drets laborals i socials de tots els treballadors" ha sostingut el líder d'UGT-PV, que ha explicat que aquest decret llei no suposa millores per a cap col · lectiu "va en contra de tot" i pretén acabar amb un Estat del Benestar que no és negociable".
Paco Molina ha subratllat que la vaga general "no és un fi en si mateixa", ha apuntat que els sindicats "no són gustosos a cap mobilització" però deia que era el Govern del PP qui l’ha convocada amb les seues polítiques. "Nosaltres només li hem posat data" ha dit.
Així mateix, ha criticat que es qüestioni la tasca sindical durant els últims anys i ha preguntat "on han estat durant aquest temps els representants de les institucions" valencianes que han portat a la regió a ser "model de com no s’han de fer les coses ". "No es poden demanar més sacrificis a aquells que ja estem massa sacrificats", ha afegit Molina.
PARADA DAVANT DELEGACIÓ DEL GOVERN
La manifestació concloïa passades les 13.00 hores i va realitzar diverses parades durant el trajecte, entre elles davant de la seu de la Delegació del Govern, on els assistents han tornat a demanar la dimissió de la delegada, Paula Sánchez de León, per els incidents en les protestes estudiantils de febrer i on han insistit que els manifestants d'aquells dies 'no són enemics, són els nostres fills”.
"CENT DIES SEMBLEN MÉS DE DOS ANYS"
Al final de la marxa, Hernández i Molina han realitzat sengles intervencions on han instat els ciutadans a sumar-se a la vaga general per aconseguir parar la reforma laboral.
Hernández ha assenyalat que "cent dies d'aquest Govern semblen ja més de dos anys" i ha indicat que aquesta reforma és especialment perjudicial per als joves, als quals "se'ls fa l'oferta de contractes de pràctiques fins als 33 anys i salaris de misèria ". "No podem consentir aquesta barbàrie, només busquen una cosa: que els rics siguin més rics i els pobres, més pobres", ha asseverat.
Molina s'ha referit a la Romeria dels Canyes celebrada ahir pel matí a Castelló en el marc de les festes de la Magdalena, a la qual va assistir el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i ha apuntat que aquesta romeria que avui fan ells "la fan tots 600.000 aturats valencians cada dia pels polígons buscant un lloc de treball".
El secretari general d'UGT-PV també ha criticat les paraules dels responsables "de dues grans empreses" de la Comunitat, en referencia a Mercadona i Ford, a qui ha retret haver mirat "uns cap a la Xina i altres a Japó" amb models empresarials "que plantegen treballar les 24 hores els 365 dies "
-
es diu la huelga dels funcionaris,ja magradaria saber si la gent esta com pa anar fent huelges! Hi ha que portar el jornal a casa. Per cert ja vos informare dels sous de ugt i compañia,apart de tots els privilejis que tenen. Aneu a quedarse gelats cuant sapiau qui son els señors dels sindicats!!!
ResponEliminaUna cosa no lleva l'altra. Si ningú havera perdut el jornal fent vagues fa 20 anys, tú hui no tindries cap conveni ni estatut del treballador, encara anirien a la plaça a llogar-se com una compra-venda d'esclaus.
ResponEliminaQue els sindicats estiguen malvats igual que els partits polítics, no és justificant per a quedar-nos en casa i baixar-nos els pantalons. Això és el que vol els que compren a les classes dirigents. Però no tots els partits ni associacions estan untats (almenys encara). Hi ha partits (o millor dit, alguns polítics) que no estan d'acord amb el sistema, i sindicats que no volen subvencions públiques com les dels dos majoritaris. També està el 15M, i sobretot està la nostra voluntat particular, que és el més valuós de tot.
El teu discurs sembla conformiste cap els que guanyen amb la situació, que són els que estan per dalt i manen dels que tú critiques, sindicats i governs.
Però no val dir que si les falles son de dretes nosaltres no som fallers. Sigam fallers de la nostra pròpia falla, i donem eixample.
Açò últim sols és un exemple, aprofitant les dates en que estem.