La primera intervenció del diputat de Compromís-Q, Joan Baldoví, en la comissió d’agricultura del Congrés ha servit per a explicar la situació del camp valencià que, segons el parlamentari “és totalment desconeguda i ignorada pel ministeri, l’actual i tots els anteriors”.
Baldoví ha aprofitat la seua intervenció per a denunciar els preus dels cítrics valencians, els quals ixen al mercat “costant-li diners de la seua butxaca als productors i, malgrat açò, el sector exportador citrícola valencià aporta més d’1.000 milions anuals”.
Baldoví ha recordat que, per culpa de la deixadesa de les diferents administracions, “el camp valencià ha perdut en l’últim any 31.000 treballadors i els agricultors han vist disminuïda les seues rendes en 460 milions d’euros. Però açò no li importa a cap ministre d’Agricultura, ni al d’ara ni als anteriors i per això des de l’estat han ignorat que el camp valencià agonitza, encara que pot ser un important motor econòmic com ho ha estat en uns altres temps”.
Entre la llarga llista de greuges cap al camp valencià, Baldoví ha preguntat al ministre Arias Cañete sobre la postura del PP en el Parlament Europeu en la pròxima votació sobre la proposta de lliure comerç amb el Marroc. Segons el parlamentari valencianista, “no volem que es torne a gastar a l’agricultura valenciana com a moneda de canvi, per a beneficiar a altres territoris i sectors econòmics de l’estat en detriment del camp valencià”.
El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats li ha recordat a Arias Cañete que els problemes del camp valencià “els coneixem nosaltres de sobres, el que falta és inversió, que és la que no posen les administracions i davant el drama que viuen els agricultors valencians, no és de rebut que vinguen a exigir-los ara vostès que invertisquen més en infraestructures, quan per mantenir les terres estan patint pèrdues en estos moments”.
Sobre la Política Agrària Comuna (PAC), el diputat de Compromís considera que és “molt millorable, però el que hem d’establir són mesures de mercat, intervenir en el sistema, igual que han fet amb el financer, per a garantir una alimentació als europeus que siga propera, de qualitat, a uns preus raonables i que contribuïsquen a mantenir a uns agricultors que estan gestionant el 80% del nostre territori i ho mantenen per al gaudi de tots”.
-
Que li ho pregunten a Juan Cotino, que l'altre dia al tren a Madrid li ocmentava a una persona que ell i la familia tenen un hort amb tres llauradors al càrrrec i sols podien pagar del que treien a una sols d'ell, la resta a perdues. Però ocm son dels que xuplen de la mamella en tots els sentits els importa un bledo l'agricultura, la cultura, i les persones que vivim del camp. I això és aixina. Després el Zapatero arriba a dir que l'agricultura iba bien ja que el comercio ganaba mucho. Vosotros si que valeis però no para nosotros.
ResponElimina