Més de 200.000 valencians han eixit al carrer en protesta dels ajustaments en educació aprovats pel Consell del PP en dues macromanifestacions contra les retallades en els serveis públics. La resposta de la societat ha estat clara. Però cal saber que no és una situació nova i, segons el sindicat FETE-UGT, les plantilles en educació s'han retallat en 3.400 professionals en els últims tres anys.
El sindicat ha explicat com “l'informe de la sindicatura de comptes de l'any 2010 confirma que l'oferta d'ocupació docent va descendir en 1468 places, mentre que les previsions de l'any passat parlen de 1.200 llocs de treball menys”. La xifra es completa amb la derogació de l'últim acord de plantilles, que va causar l'eliminació de 800 places en Formació Professional. Així, segons les dades aportades pel sindicat educatiu, la destrucció d'ocupació se situaria en més de 3.400 places en tres anys. Una dada que podria augmentar amb les últimes mesures contra el dèficit aprovades per la Generalitat dins d'un pla d'ajust global.
Els temors del sector educatiu valencià no queden aquí i els professors sospiten que el departament del qual és responsable la consellera María José Català opte per mesures similars a les de Madrid, amb la qual cosa es perdrien 2.500 llocs interins.
¿I totes aquestes retallades en un servei públic fonamental com és l’educació – moment tindrem per parlar de la sanitat- en què i com repercutirà en els ciutadans, sobre tot en aquells que no disposen de recursos? No ho direm nosaltres. Simplement ens recordem ara de beques de transport i menjador, dels professionals que atenen alumnes amb necessitats especials, de les despeses de manteniment, de la manca de construccions escolars i dels barracons.... mentre continuarem pagant 22 milios d’euros per a la Formula 1, o els 300.000 euros per a una estatua a l’aeroport fantasma de Castelló a més dels milions que ha costat.
Congelació d'oferta pública
Congelació d'oferta pública
I mentre això s’esdevé ací, al País Valencià, el nou ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en la recent conferència sectorial d'Educació convocada a Madrid parlava de la supressió de l'oferta d'ocupació pública docent per al 2012.
FETE-UGT declarava que "optar per eliminar l'oferta d'ocupació pública no fa altra cosa que agreujar la difícil situació que es viu a la Comunitat Valenciana en els últims anys".
Així, el sector més perjudicat és el professorat funcionari de carrera, amb més de 1.176 places amortitzades (jubilacions no ocupades per cap altre professor) o la inexistent oferta d'ocupació pública: 110 places en el curs passat i no cap en l’actual.
Així, el sector més perjudicat és el professorat funcionari de carrera, amb més de 1.176 places amortitzades (jubilacions no ocupades per cap altre professor) o la inexistent oferta d'ocupació pública: 110 places en el curs passat i no cap en l’actual.
El sindicat ha censurat la política educativa del Consell, amb un ajust fort de les plantilles docents i l'escola pública, cosa que implica retallada en la qualitat d’un servei públic essencial i el gradual deteriorament .
- Segons Levante-EMV
-
I si no ho podem pagar que voleu que fem?
ResponEliminaNo se com acabarà tot açò...
Em pareix molt be que critiqueu la retallada a la oferta publica, pero perque no aneu mes enlla de les places per a mestres? Que passa amb sanitat i justicia? Es que per a vosaltres no vos interessa o nomes vos pica que no tinguen faena els mestres?
ResponEliminaEm sembla adequat ja que s'han estat convocant moltes places durant molt de temps i ara no hi han diners. Molta gent ha tingut molt de temps per aprovar una oposició i altra gent que jo sé (interina) no ha volgut fer una oposició, sempre deien: per a què he d'aprovar una oposició, per a que m'envien lluny de casa? però si sense aprovar-la treballe al costadet de casa i damunt cobre vacances d'estiu. Per al meu parer, pense que durant molt de temps s'han donat molts privilegis als interins (cobren vacances d'estiu, pagues extra, treballen al costat de casa,s'agafen totes les baixes mèdiques que volen, etc.). A mi em sap mal perquè hi haurà molta gent afectada pel decret-llei, però ha d'haver certa diferència entre un funcionari de carrera i un interí. Hi han massa professors titulats i moltíssims més que estant estudiant i és impossible col·locar a tots, molta gent ha tingut que anar-se'n fora de la Comunitat a opositar i no passa res, el més important és tenir algo; una altra opció que queda és treballar per a l'escola concertada i privada. HI han moltes alternatives. Us heu parat a pensar en els 5 milions i pico d'aturats? Us heu parat a pensar en la gent que no cobra des de fa uns quants mesos a una empresa molt coneguda de Tavernes? Què penseu de la gent que cobra subsidis, atur, subvencions i treballa en negre? No siguem egoístes, per favor.
ResponEliminaanònim de les 10:21
ResponEliminaRespectem els teus criteris (ja veus que l'hem publicat) però ens sembla injust això de que no ens interessa.
Si et fixes tota la informació d'eixe caire està treta de les publicades als diaris. I en pots vore de sanitat també ací, simplement ves arrere pagina a pagina.
I no és culpa nostra que siga un sector qui més publiquen els diaris no sabem si es perquè en no tindre col·legis oficials, com sanitat i altres, el protagonisme i la pressio l'han de fer mitjançant la premsa, i apareixen més.
Al primer anónimo : Yo soy, como otros tantos, de los que he tenido que dejar de hacer muchas cosas por la crisis y mengua de ingresos por ella, pero lo último que se me ocurrirá es eliminar el coste de la chica de apoyo para los estudios de mi hijo mayor o pagar ciertos servicios que necesita el pequeño y que no me cubre la seguridad social.
ResponEliminaAntes vendo, por ejemplo, el coche o joyas,que dejar a mis hijos sin sevícios que les ayuden para su futuro.
mètode simple
ResponElimina3400/55000 = 0.0681 = 6,81 %
increment en l'atur en educació pública en tres anys.
ok, tens rao, no m´enrecordava del article de l´ambulatori. De totes formes crec que s´ho preneu mes personalment este tema. Pero be lo que, al cesar lo que es del cesar.
ResponEliminaI t'has deixat totes aquestes els darrers dies, sense comptar les que moltes informacions que són generals, de tots els sindicats i on van tots els sectors, englobats.
ResponEliminaO siga, que sí que ens interessen altres sectors.
http://lacotorradelavall.blogspot.com/2012/01/temes-del-dia-manifestacions-la.html
http://lacotorradelavall.blogspot.com/2012/01/un-fondo-malestar-envaeix-el-sector.html
http://lacotorradelavall.blogspot.com/2012/01/el-nou-hospital-comarcal-de-la-safor.html
Silmin: a nosaltres, i no volem polemitzar, això no ens quadra. Almenys fents eixos calculs.
ResponEliminaQuan parlem d'un 22% d'atur general a Espanya parlem d'un 22% sobre el total de la gent que podria treballar, no dels que ja treballen.
Tu fas un calcul sobre els que treballen i el quedes tan feliç.
Perquè no mires la quantitat de gent que té la seua carrera acabada, que espera alguna volta treballar i fas la divisió.
O siga, que hi ha 55.000 més 200.000 llicenciats en espera de poder treballar (i el recordem que no solament treballen en l'ensenyament els mestris, sinó llicenciats en quimica, fisica, empresarials) seria 203.400/55.000...
¡Divideix! ens dona que la gent que pot dedicar-se a l'enyament té un atur de més del 60%.
parlem de la máxima ocupació a la destrucció actual, se suposa que cal 55000 places (no ho dic jo), la gent que estaba cobrint els serveis.... en la resta del estat s'ha incrementat l'atur des de el 9% d'atur estructural al 22'8 actual aprox. 13,8 % increment de l'atur en l'economia general.
ResponEliminaA més podem parlar de variacions en pob. activa.
es veu més clar ara la comparativa?
Sincerament no.
ResponEliminaTot ben senzill... com deia l'Ovidi: si hi ha 200.000 llicenciats i diplomats que aspiren a treballar al món de l'educació i nomes en treballen 55.000 vol dir que hi ha 145.000 en atur.
Una simple regla de tres...
Bé, per arrodonir: de cada quatre ara en treballa 1.
I això és: de cada quatre tres en atur (75%???)
Tens tota la raó, no vaig a discutir-t'ho, aturats de president del govern 5.273.599/5.273.600.
ResponEliminaNomés puguen, només s'eixisca de la crisi una mica i haja prou diners a contractar docents fins que en valencia siguen 200.000 docents.
La destrucció de llocs de treball en docencia està al voltant del 75% i en general només un 22,8 %, només han acomiadat als docents. Ja sabem el camí per sortir-se'n de la crisi.
El pais que no invierte en educación directamente va a su suicidio tanto cultural, económico y democrático. Al la mayoría de los que han "detentado" el poder les ha traido "al pairo" lo de la educación,no sólo en lo que a los planes de estudio se refiere, sino en lo que atañe a la dotación económica y personal para atender a nuestros hijos. Con ello, consiguen lo que ahora tenemos: El pueblo es un rebaño de borregos; lo que facilita la posibilidad de ser manipulados y, de este modo, se les saquea más facilmente. Por desgracia, las ganas con que los partidos de izquierda en la II República demostrarón en la educación de los españoles (Francisco Layret construyó más colegios que nunca)no son las mismas que los de estas últimas decadas.
ResponEliminaUn pueblo instruido no es una pueblo manipulable. Más profesores, más médicos y menos políticos profesionales. Esos si que no aportan nada al sistema. A parte de no producir, roban la riqueza.
Ja cotorra, pero tambe hi ha que tindre en compte que la massificacio universitaria fa un flac favor a l´ocupacio, el pais no pot absorvir tanta ma d´obra en determinats sectors com per exemple l´educacio, a mes, no es tracta de que hi haje mes mestres sino de que tingam un sistema educatiu millor, i en temps de crisi aixo passa per optimizar recursos.
ResponEliminaDesgraciadament, no es retalla o mes es podria que es en enxufismes i sous desficaciats, i per desgracia ahi hi han de tots els colors.
Respecte a tot lo dit. http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2012/01/31/cvc-denuncia-endogamia-caciquismo-seleccion-profesorado-universitario/877238.html
ResponElimina