Compromís-Equo s’ha desplaçat hui a l’Albufera per a conéixer de prop la situació creada en el llac arran de la descomposició de milers de tones de palla d’arròs en l’aigua del llac. La palla de l’arròs ja no es crema i la Comunitat Europea té ajudes agroambientals per a trobar alternatives a aquesta pràctica inadequada que s’estava portant a terme als arrossars de l’Albufera els darrers anys.
Compromís-Equo creu que les conselleries de Medi Ambient i Agricultura haurien d’haver trobat i desenvolupat alternatives viables de tractament de la palla de manera que s’acompliren les condicions de Brussel·les per a rebre els ajuts i per a què no es crearen problemes derivats d’un mal tractament. Per contra, l’administració valenciana permet que la palla es quede podrint-se en els camps i li lleve oxigen a l’aigua, provoca l’emissió de metà i produeix mortaldat de peixos i d’altra fauna.
Els membres de Compromís-Equo han pogut constatar aquest matí a l’Albufera el mal estat de les aigües en les zones de cultiu de l’arròs, i assenyalen al govern autonòmic del PP com a responsable d’esta situació ja que “la seua irresponsabilitat i manca d’alternatives està produint aquest desastre ecològic al qual s’ha posar-hi remei immediatament.
La candidata al Congrés número 2 per València de Compromís-Equo, Cristina Domingo, ha indicat “l’administració ha de facilitar el tractament adequat, ecològicament responsable i compatible amb els ajuts europeus. La millor solució passa per retirar la major part de la palla dels camps i tractar-la per a obtindre metà a base de la seua fermentació; un sistema molt eficient i que pot aportar molts beneficis ambientals i econòmics als agricultors, ja que el metà pot servir com a biocombustible per ser utilitzat en les feines del camp, i també per produir electricitat. A més, el residu que deixa és un compost d’alta qualitat”.
Mentre es desenvolupen aquestes alternatives, hi ha solucions d’urgència consistents en deixar assecar la palla, triturar-la i barrejar-la amb el fang, que podrien aplicar-se en gran part de la zona arrossera i que complirien amb les exigències europees i, al mateix temps, no tindrien greus impactes ambientals. Aquestes actuacions requereixen la implicació de l’administració, donat que aquesta és una exigència per a rebre els ajuts agroambientals europeus.
-
Pq es canvia tant de nom, cada elecció, d'una manera. Aixo es caotic.
ResponEliminaNo seria mes facil per l'electorat fer com el psoe, que desde pablo iglesia que tenen clar el nom del seu partit.
I qui es fa carrec d´´ arreplegar-la?? la Administracio???? Si realment fora rentable no s´ hauria preocupat algu d´ arreplegar-les??
ResponEliminaEsta be mirar pel medi ambient, pero crec sincerament que ni uns miren tant i son tan inteligents i eficients, i els altres tan roins i desficaciats.
Pues els fets parlen de com esta el mediambient i la preocupació que te l'administració valenciana per ell.
ResponElimina