dimecres, 21 de setembre del 2011

L'ajuntament inicia una lluita contra el morrut roig



 L'ajuntament de Tavernes ha iniciat un tractament general de les palmeres contra el morrut  roig (Rhynchophorus ferrugineus ) un insecte que viu a les palmeres i que afecta a la palmera canària, la datilera i també se n'ha vist en les washingtònies.

L'insecte viu i s'alimenta a les bases de les fulles i dins del tronc, per tant és dificil de vore i el podem trobar en les formes d'ou, larva, capoll i adult. El morrut completa un cicle cada tres a quatre mesos i per tant en un any pot haver-hi tres generacions. La femella pon de 300 a 400 ous, cosa que ens parla de la capacitat reproductiva i de la colonització d'unes palmeres a altres, car els insectes poden fer vols de 4 a 5 kms.

Fem aquesta explicació perquè sapigueu contra quin insecte s'està lluitant, i el mal que fa i ha fet a molts llocs, cas d'Elx, on moltes de les palmeres han mort. 


 L'ajuntament està posant un dispositiu adalt de la palmera que serveix per injectar el liquid que conte el producte  (Imidacloprid principalment). Podeu vore a moltes palmeres del poble el tub que penja de dalt, i que s'ha deixat perquè el tractament s'ha de repetir al cap d'un temps.

Els darrers anys ha estat la palmera l'arbre ornamental que més s'ha usat en el poble. Centenars i centenars de palmeres s'han plantat tant al poble com a la platja, i això ara obligarà a un cost extra per tal d'intentar salvar-les.
-

9 comentaris:

  1. En fí altra gran obra del PP. Gracies al anterior per no pensar en el costen de fer les coses ni en lo que costa de mantindre.

    ResponElimina
  2. Crec que s'han plantat massa palmeres, sobre tot a la rotonda de la mar, a mes no fan ombra y crec que seria millor plantar altre tipus de arbre, mes barat, mes fàcil de mantindre i que a mes fera ombra, ja que cada vegada tenim estius mes calorosos.

    ResponElimina
  3. Hola,
    Ens hem pres la llibertat de reproduir aquest article al nostre bloc:
    Tavernes de la Valldigna contra el morrut roig
    Suposem que no us molestarà.
    Salut, gràcies i endavant.
    Amics arbres • Arbres amics

    ResponElimina
  4. esta fent l'ejecuió de l'obra l'ajuntament, en col.laboració en el taller de ocupació.

    ResponElimina
  5. Amant dels arbres23 de set. 2011, 11:48:00

    Cal entendre el tractament no es unicamnet una vegada cal situar el material al bell ull de la palmera. Hi ha especialistes que treballen a la Bayer i coneixen de prou el tema. Es necessari deixar un tub constant per fer el tratament periòdicvament. Desconec com esta ent-se però hi ha localitats com Beneixida modelics en el tema. No veig a les nostres palmeres cap artilugu per a la continuitat. Gràcies per deixar expressar la meua opinió.

    ResponElimina
  6. Amic "Amant dels arbres" sembla ser que no has llegit be la noticia:

    Ho diguem:

    adalt de la palmera que serveix per injectar el liquid que conte el producte (Imidacloprid principalment). Podeu vore a moltes palmeres del poble el tub que penja de dalt, i que s'ha deixat perquè el tractament s'ha de repetir al cap d'un temps.

    - Adalt de la plamera
    - serveix per injectar
    - podeu vore a moltes palmeres el tub que penja
    - s'ha de repetir al cap d'un temps.

    Si fas clic damunt al primera foto i després l'augmentes amb la lupa voràs com en eixe moment s'esta col·locant el tub que penja tres o quatre metres.

    ResponElimina
  7. el tractament s'ha de fer aq partir de febrer/març fins octubre/novembre cada 30 o 40 dies com a maxim. es col.loquen el tub per poder prescindir de la grua i poder fer el tractament desde bais, aixi no donar mes problemes als veins de que no aparquen.

    ResponElimina
  8. Enrique Estruch i Ferrando26 de set. 2011, 11:30:00

    Com diuen en la gaceta, perdó, els del ventall electric, els cartels un poc cutres si que eu son...

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.