dimecres, 27 d’octubre del 2010

INFORME: I ara Gandia? Cuando las barbas de tu vecino….


Quin model triarà la Generalitat del PP per al nou hospital comarcal de Gandia? No oblidem que és l’hospital que ha d’atendre els veïns i veïnes de la Valldigna i, seguint el camí traçat pel PP, pot gaudir d’una gestió privada. Com l’hospital de la Ribera o el de Manises. I no bufen bons vents aquests temps per als malalts que hi són atesos.

L’Hospital de Manises està certificant el fracàs de la sanitat de gestió privada impulsada pel PP des de la Generalitat. Les concessionàries, Ribera Salud i Sanitas, retallen personal per a obtindre més beneficis. Els treballadors veuen la situació insostenible per la precarització laboral i del servei als pacients, mentre veuen com l’estiu passat es va haver de tancar una planta sencera de les quatre que té el centre per falta d’infermers.

Les firmes concesionàries dels hospitals van obtindre quantiosos beneficis l’any passat. Ribera Salud, la firma participada al 50% per Bancaja i la CAM, va guanyar 2,1 milions d’euros en el 2009, mentre que Sanitas, l’altra propietària, en va aconsseguir més de 80 en els diferents sectors en que participa.

Malgrat les bones xifres en plena crisi econòmica, la direcció del centre maniser ha decidit des de fa uns mesos iniciar una política de retalls de serveis, sobretot en personal sanitari, per a reduir despeses. Actuacions que tenen el vist-i-plau de la Conselleria de Sanitat que defén este model de gestió i que en un futur convertirà tots els hospitals i centres d’especialitats de nova construcció al model britànic, o de gestió privada. És a dir, ací és on ens pot afectar als vallers i valleres, si com tot apunta a ser l’hospital de Gandia és també de gestió privada.

Així, el comitè d'empresa d’Atenció Primària i Especialitzada de l’Hospital Manises va denunciar la "contínua disminució de la qualitat assistencial" a l'hospital valencià i la "vulneració de les normes laborals”. Segons van explicar, en els últims mesos es vénen produint continus canvis de torn, així com reestructuracions de personal, la qual cosa es tradueix "en un menor nombre de treballadors per atendre a la població", cosa que "repercuetix en la qualitat assistencial". La situació està arribant a uns "límits insostenibles" a causa de "les retallades abusives del personal de l'hospital i dels centres ambulatoris", l’"única conseqüència dels quals" és "un empitjorament de la qualitat assistencial".

La UGT també va denunciar que la direcció de l'Hospital de Manises ha plantejat una reestructuració perquè el personal infermer de consultes externes passarà "en breu" a altres serveis. "Això suposa que el 65 per cent de les consultes externes de l'Hospital de Manises mancaran d'infermera en el moment en què es duga a terme esta reestructuració" van assenyalar.
.
UGT afirma que la qualitat assistencial "ha de ser la mateixa per a tota la ciutadania i no dependre de necessitats d'estalvi en la gestió privada". A més, advertix que les Consultes Externes d'un Hospital "no poden mancar de personal infermer qualificat, ja que en elles han de dur-se a terme nombrosos tractaments específics que exigeixen la presència d’este tipus de personal".

El model de gestió privada no és només desastrós per als trebaladors i els pacients si no que ho és també per a combatre el deute. L’agència de qualificació del deute Fitch, com va publicar la Cotorra fa uns diez, afirma que una sanitat administrada d’aquesta manera dificultarà l’eixida de la crisi de l’economia valenciana perquè hipoteca la Generalitat a llarg termini i el que fa és perdre competitivitat.


- Fotografia: Cartell anunciador de l'Hospital de Manises
-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.