dimecres, 23 de setembre del 2009

33é Aplec Excursionista a la Valldigna: simbiosi entre muntanyisme i cultura


Nota remesa per l'organització:

L’edició d’enguany tindrà lloc a La Valldigna i vol esdevindre un aparador cultural i etnològic de les comarques del sud. El raspall, la música, el foc, la dansa, la poesia i la pintura seran els protagonistes de la programació.
L’aplec d’enguany és el primer que se celebra a la comarca de la Safor. Els actes tindran lloc a Benifairó i Simat de la Valldigna entre els dies 4 i 8 de desembre i inclouen tot un seguit de xarrades amb la intervenció de diferents personalitas vingudes d'arreu.
Xavi Castillo, cantautors i grups de música valencians, bandes de música, colles de dimonis, castellers i grups de danses de la contornada han confirmat ja la seua participació en els actes d’inauguració i la cercavila que obrirà oficialment la trobada muntanyenca el dissabte 5 de desembre.
El divendres, dia 4, l’Auditori Municipal de Benifairó inaugurarà l’apartat cultural de l’aplec on hi ha prevista una exposció pictòrica i un espectacle de producció pròpia on la poesia serà el fil conductor. La cloenda està prevista al Portal Nou del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna el 8 de desembre.
Sergi Saladié, Enric Marco, Manuel Ardit, Josep Garcia, Ma. Isabel Escrivà, Enric Navarro, Joan F. Mateu, Carles Arnal o Roger Cremades són alguns dels ponents ja confirmats que ocuparan tribuna en les diferents xarrades.
La pilota valenciana també ocupa un lloc important amb la presència de figures destacades del triquet que ompliran d'esport autòcton els carrers de Simat, localitat que ha destacat al llarg de l'història per aportar figures rellevants a la pilota valenciana.

4 comentaris:

  1. S'hauria d'aclarir que el nom de l'activitat es Aplec Excursionista dels Països Catalans, per tal de no confondre amb altres activitats muntanyenques que s'organitzen al nostre territori.

    ResponElimina
  2. Ens hem limitat a copiar tant el titular com la nota que ens enviaren.
    No tenim problemes lingüístics ni dubtes de a quina comunitat cultural i lingüística pertanyem.

    ResponElimina
  3. Lingüística està clar, cultural ja no tant.

    ResponElimina
  4. Sant Vicent Ferrer30 de set. 2009, 12:55:00

    Totalment d'acord, Pasqual.
    Ací ens passa com USA i Australia que no tenen res a vore culturalment amb el Regne Unit; o com Argentina, Mèxic, Boliva, Perú, etc, etc que tampoc ho tenen amb Espanya; o com Austria i Alemanya, per exemple.
    Es que aquests catalans ens ho volen furtar tot!!!

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.