dijous, 31 de maig del 2018

Dissabte, dia 2 de juny, Tavernes celebra la XXI Volta Cicloturista a la Valldigna



La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes, que dirigeix Josep Llácer, organitza la "XXI Volta Cicloturística a la Valldigna" amb la col·laboració de Diputació de València, Creu Roja, Protecció Civil, Agrupament Escolta Valldigna i les empreses Sala Gandia SL, Murciano, Aguas Lanjaron i Frutas Tono.
La XXI Volta Cicloturística a la Valldigna se celebra dissabte, dia 2 de juny, amb eixida a les 10 del matí de la plaça Major. Com es tradicional es farà una volta al poble de Tavernes (passeig País Valencià, Dolores Rojas, Doctor Fleming, La Barca, Marjaletes, passeig Colon, Joan d’Àustria, Escorxador) per a buscar el camí del Pla en direcció a Simat, on s'esmorzarà a la Font Gran aproximadament a les 11 h. En acabar l’esmorzar pel camí del Mig de l’Horta a buscar Benifairó i descansar una estona en el poliesportiu, per tornar a TAvernes sobre les 13 hores al Poliesportiu.
És d'esperar que el temps acompanye i que aquesta cita esportiva i lúdica, que arriba a la vint-i-unena edició, puga acolllir el nombre de participants d'anys anteriors. És habitual vore com el seguici el formen fins a 300 persones de totes les edats, perquè poden participar els menuts encara que no poden anar a soles: fins els 9 anys cal l'acompanyament d'un major.

L’objectiu de la Volta és conscienciejar tothom de l’ús de la bicicleta de forma quotidiana com a mitjà de transport barat i no contaminant. I com no, gaudir dels paratges naturals de la nostra vall, que els més menuts vegen i coneguen zones emblemàtiques com el Molí del Pla, Font Gran de Simat, monestir, riu Vaca al seu pas pel terme de Benifairó i les vistes de la vall des de la zona del Pla i l’Ombria.


L'Ajuntament ajuda a entitats locals perquè celebren activitats extres en la ciutat



Les ajudes permetran dura a cap un conjunt d'activitats no previstes inicialment i d'interés al conjunt de la població.

El consistori per unanimitat va aprovar en el passat plenari la proposta del govern de Compromís per a suplementar amb 16.500 euros la  subvenció que reben algunes entitats locals. Aquest increment és perquè les entitats afectades puguen desenvolupar un conjunt d’activitats que inicialment no estaven contemplades en el conveni mar que tenen firmar amb l’Ajuntament.

Així, el Club d’Atletisme Valldigna incrementa la subvenció en 7.000 euros per atendre a l’organització de la “I Cursa per la Igualtat” de Tavernes, celebrada ja aquest passat dissabte, i per l’organització del “Gran Fons Valldigna”.

El Club de Basquet Tavernes incrementa la subvenció en 5.000 euros com ajuda al desenvolupament d’activitats esportives amb motiu del 40 aniversari que enguany celebra el club. Recordem que fa unes setmanes el Club de Basquet va ser protagonista amb motiu de la celebració al pavelló municipal de les semifinals i finals autonòmiques de Júnior Femení Preferent i Júnior 1a Zonal.

El Club de Rugbi rep també un increment de 3.000 euros per l’organització i celebració del que serà el primer torneig internacional de rugbi femení.

Per últim la Societat de Caçadors incrementa en 1.500 euros per efectuar 2 batudes contra el porc senglar, animal que està causant molts problemes en camps i conreus del nostre terme, i també per procedir a la repoblació de les nostres muntanyes amb espècies cinegètiques.

Tavernes millorarà el servei d'autobús amb la platja i Gandia en el nou projecte de concessió de la Generalitat


Tavernes incrementa en més d'un 50% el servei d'autobús amb Gandia (Hospital inclós) i l'estació del tren.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va donar a conèixer ahir el projecte inicial de millora i modernització de la denominada “Concessió CV 113 la Safor Nord” que afecta a Tavernes i la Valldigna, a més de localitats com Xeraco, Xeresa o Barx.


El projecte assenyala que, una vegada acabada la fase d'al·legacions i estiga aprovat definitivament, seran un mínim de cinc autobusos els que oferiran el servei a les quatre línies establides en la zona. I una novetat molt interessant: totes les línies tenen una parada en l'hospital Francesc de Borja de Gandia, amb la qual cosa els usuaris no hauran de baixar en l'estació de Renfe de Gandia per a agafar un nou autobús fins al centre hospitalari.
El projecto beneficia a Tavernes, que augmenta la freqüència de pas dels autobusos en un 50% perquè es passa de vuit serveis d'anada i tornada en els dies feiners a ser de 12 d'anada i 10 de tornada en el nou projecte. S'inclou tambén un viatge en els diumenges i festius.

L'estiu hi ha també un altre increment i millora del servei en ser 14 els viatges d'anada i 12 de tornada els dies laborals i seran 2 els serveis els diumenges i festius.

El projecte contempla també que les parades de l'autobús en l'estació de Renfe serà coordinada amb els trens que vénen i van a València, una demanda de fa anys que tenim els veïns valleros i que el nou govern de la Generalitat pensa atendre. Els veïns de Simat i Benifairó de la Valldigna també milloren el servei amb l'estació del tren.

El projecte contempla una línia que comunicarà Alzira amb Gandia durant l'estiu, i que tindrà la passada per les platges de Tavernes i Xeraco. El servei serà dos viatges d'anada i tornada de dilluns a divendres els dies laborables i una d'anada i tornada els dissabtes, diumenges i festius.

El Llac de la Goleta recupera la millor imatge després de la neteja del fang del fons




Les últimes actuacions han posat a punt i han engegat l’activitat dels brolladors i del circuit d’oxigenació de l’aigua.

L’Ajuntament ha estat rematant els treballs que ha dut a cap en el llac de la Goleta amb la connexió dels tubs dels bufadors que es retiraren per procedir als treballs de neteja dels fons del llac amb total llibertat per la màquina de dragar. Els brolladors estan ja activats així com el circuit d’oxigenació de l’aigua que farà possible tot plegat una millora de qualitat de l’aigua.


Tal com hem vingut informant, els esforços del govern municipal de Compromís s’han plasmat en una ampla actuació, majorment el dragatge del llim dels fons del llac de la Goleta,  que ha efectuat la Regidoria d’Agricultura, que dirigeix el regidor Javier Escrihuela. Aquests treballs es van completar fa uns dies amb èxit i ara, a poc a poc, l’estany recupera l’estabilitat de l’aigua després de retirar al voltant de 2.000 metres cúbics de fang.

Una de les tasques que s’han executat, a més de traure el tarquim, ha estat l’anivellació del fons, molt deteriorat després de les actuacions efectuades per l’anterior govern en el  2005 i que va deixar una gran quantitat de material i mundícia que ara s’ha retirat.  Els treballs de draga han servit també per retirar del fons del llac una gran quantitat de productes i objectes, majorment de plàstic, fins i tot cadires i un marc de finestra.


En acabar els treballs de draga s’han refet i consolidat els talussos dels marges per a evitar el deteriorament de les malles de roca i per a deixar marge a la cobertura vegetal que s’ha plantat. En concret han estat sobre els 300 lliris, plantes que són capaces de viure inundats, de manera que aguanten les diferències de nivell de l’aigua que es produeix quan plou. També s’hi han plantat alguns exemplars de jonc blau. Les plantes les han donades l’Oficina Tècnica Devesa Albufera, dependent de l’Ajuntament de València, i el Centre d’Investigació Piscícola del Palmar, dependent de la Conselleria de Medi Ambient.

I amb aquestes millores la fauna es va recuperant i torna la vida amb tota l’esplendor al llac, on podem vore espècies com coll verds, molts amb cria, parelles de siverts, fotja vulgar i altres aus d’aiguamoll.


El govern de Compromís ha executat múltiples actuacions de millora

El govern de Compromís ha efectuat els darrers anys un conjunt d’actuacions en el llac de la Goleta amb l’objectiu de recuperar el seu millor estat, després que el llac haja estat anys i anys sense cap actuació de neteja i manteniment dels governs anteriors.


Així des de l’any passat s’han dut a cap millores  en el sistema de filtratge i oxigenació d’aigua que ha premés establir un procés de filtratge i oxigenació més curt i eficient; la instal·lació d’arquetes i embornals decantadors que arrepleguen l’aigua pluvial per a filtrar-la abans que entre en l’estany, i l’habilitació d’un sistema combinat de filtració, decantació, biofiltres i oxigenació que permet que l’aigua arribe al llac amb més qualitat i evita l’entrada de matèria orgànica i brutícia.

La falla La Marina cremarà diumenge després d’un cap de setmana amb activitats per majors i menuts



La festa de la falla La Marina vol acostar les festes falleres als turistes que visiten les nostres platges aquests dies.

L’Ajuntament de Tavernes i l’Associació de Comerciants i Empresaris de la Platja (ACEPLAT) han organitzat per aquest cap de setmana diversos actes en la platja al voltant de la falla de la Marina.

L’objectiu de l’esdeveniment és apropar la celebració de les festes falleres, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, als turistes i visitats de Tavernes en esta època de l’any.

El divendres 1 de juny es realitzarà la plantada del monument de la falla a les 18 hores en la Plaça de l’Alcudiola. El dissabte 2 de juny s’ha organitzat diversos jocs infantils a partir de les 12 hores. A la nit hi haurà un sopar amb revetla de l’orquestra Àgora al recinte del cinema Olimpo.


El diumenge 3 hi haurà de nou jocs infantils a les 12 hores. De vesprada tindrà lloc una cercavila que eixirà a les 19 hores des del Restaurant San Bernardo. Més tard, a les 21.00 hores, tindrà lloc la crema de la falla La Marina.

La iniciativa pretén desestacionalitzar el turisme de Tavernes  i dinamitzar-ne la programació lúdica i cultural de la platja.

dimecres, 30 de maig del 2018

Avui dijous s'inaugurà l'exposició "Faixa roja, faixa blava" dedicada a la pilota valenciana



L'exposició «Faixa roja, Faixa blava. La pilota valenciana» coproduïda pel Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València i el Museu de la Pilota de Genovés s'inaugura avui dijous a Tavernes a partir de 19 hores en la Casa de la Cultura..

L'exposició aborda la pilota valenciana més enllà de l'àmbit estrictament esportiu mostrant tot allò que envolta el joc, com la rellevància social dels jugadors i de les relacions entre ells, la presència i la participació del públic, les normes, les modalitats, els equipaments i també de la percepció que tradicionalment ha tingut la societat valenciana del nostre esport nacional.

Durant huit segles, la pilota a mà ha conviscut amb els valencians, paraŀlela al seu desenvolupament i als seus diferents moments històrics. En la mostra s'explica com es fabriquen els elements del joc essencials, les pilotes, com són els recintes on es practica cada disciplina i quin nom rep cada part del trinquet, el carrer o el frontó.


«Faixa roja, faixa blava» invita també a reflexionar sobre el que ha avançat aquest esport. Així, es mostra la indumentària de mitjan del segle passat i l'actual, un element en què s'observa l'enorme avanç que ha fet la pilota en unes quantes dècades.

El material exposat consta de panells informatius, maquetes d'espais de joc, cartells, documents històrics, diversos tipus de pilotes i utillatge, i també audiovisuals.


La seguretat de 600 alumnes i dels pares no es canvia per 4 places d'aparcament al carrer.


Hi ha veïns amb posicionaments incomprensibles i, fins i tot, inconcebibles. I menys en una ciutat que haurien de voler per a les persones. Almenys, nosaltres estem per una ciutat per a les persones, i aplaudim les actuacions que prioritzen la seguretat dels ciutadans i la millora de l’accessibilitat.

Compromís ha modificat una vorera per facilitar la seguretat de més de 600 xiquets i les famílies. I això és per aplaudir. És més important que tindre 4 places més d’aparcament al carrer. Les prioritats de les ciutats han de ser les persones i no els vehicles. Un ciutat moderna ha de pensar en els veïns i prioritzar aspectes com la seguretat i la tranquil·litat a l’hora de caminar pel carrer.

I diguem tot això perquè fa uns dies no vam poder evitar escoltar una conversa que, no cal dir a quin PPartit defenien, mentre  criticaven la supressió de 4 places d’aparcament al carrer Mestre Sansaloni, el tram que va des del col·legi Alfàndec fins al Passeig Colon.

Damunt deien despectivament: “total perquè passen els xiquets i pares que van al col·legi”. Segur que no tenen fills en el centre, com és segur que no criticaren les 140 places d’aparcament suprimide en l’Avinguda de la platja. I allí si que van bona falta!

Fixeu-vos-hi be: criticaven la supressió de 4 quatre places d’aparcament i no valoraven per a res la millora en la seguretat de més de 600 xiquets/es del col·legi Alfàndec, dels pares i mares que els acompanyen o de la gent que va amb carrets de compra o de bébes. Ells preferien 4 places d’aparcament. Si mireu a la foto del principi, i la vorera d’abans, són quatre places. No hi havia per a més.

Criticaven i criticaven, sense valorar els beneficis per als xiquets i els pares. Ells eliminarien totes les voreres del poble i donarien prioritat als cotxes. Consideren que la ciutat és lloc per a cotxes, i no per a viure, conversar, passejar o conviure les persones.

La vorera de l’Alfàndec ha estat ampliada i facilita l’accés de persones amb mobilitat reduïda i, sobre tot, hi transiten millor els pares i xiquets. Mireu les fotografies i compareu la vorera d’ara amb la d’abans, quan l’estretor no permetia el pas d’uns pares amb el fill de la mà o quan per no poder caminar els xiquets i xiquetes es veien obligats a passar pel carrer. 

I tornem al principi ¿quant val que 600 xiquets i xiquetes tinguen seguretat i puguen accedir sense cap problema al seu col·legi? Estem segur que val més que 4 places d’aparcament.