dimecres, 31 de maig del 2017

VOLEM UN TRACTE JUST: Més de 600 estudiants de Tavernes i la Valldigna pagaran més pel bitllet del transport públic a València gràcies al PP i Ciudadanos




Es calcula que són més de 600 els estudiants de la Valldigna (en base a les promocions dels dos instituts) que cursen estudis a València, i que usen regularment el transport metripolità. 

Aquests alumnes, junt a altres 1’5 milions d’usuaris de l’àrea metropolitana de València (la més poblada d’Espanya) pagaran el bitllet del transport més car per voluntat expressa del PP i Ciudadanos que avui de matí han votat en contra d’una esmena de Compromís als pressupostos de l'Estat (PGE) perquè el transport urbà i metropolità de València estiga subvencionat com passa a altres ciutats de l'estat espanyol.

L'esmena presentada per Compromís sol·licitava la inclusió en els PGE del 2017 d'una partida d'ajudes de 37 milions d'euros perquè el Transport Metropolità de València rebera el mateix tracte d’altres ciutats, com ara els de Madrid i Barcelona, Sevilla, Màlaga o Canàries. Ha estat votada en contra per aquests partits.

Si fa vergonya que un govern discrimine una ciutat perquè sí, sense motiu,  més vergonya encara fa el vore com els diputats valencians d’eixos dos partits han votat en contra dels interessos del seu territori i en contra dels valencians que els han votat. 


El diputat de Compromís reclamava una ajuda que considerava "justa" i "necessària" perquè l'àrea metropolitana de València concentra més d'un milió i mig d'habitants, que generen cada dia quasi dos milions de desplaçaments.


L’alcalde de Valencia, Joan Ribo, afirmava que l’acord del PP i Cs per a excloure València de les ajudes al transport urbà i metropolità “és impresentable".


Ribó ha recordat que enguany el govern de Rajoy "destina zero euros" al transport a València "enfront dels 126 milions d'euros a Madrid, els 108 milions de Barcelona o els 25 milions d'euros de Canàries, però  a més, el govern de Rajoy contempla altres 13 milions d'euros per a ciutats com Màlaga o Sevilla".

Compromís rebaixa la plusvàlua de transmissions que pagàvem en anteriors governs municipals..


Els veïns de Tavernes paguem ara menys en concepte de plusvàlues per transmissions a l'Ajuntament del que pagàvem en anteriors governs municipals.

I el motiu és ben senzill:

-Actualment els valors cadastrals a Tavernes són un 30% menors que en anteriors governs gràcies a les rebaixes que ha aconseguit el govern de Compromis des del 2013.

-A aquesta rebaixa del valor cadastral cal sumar una disminució del tipus impositiu sobre la base imposable de la taxa, que amb Compromís és del 15% quan anteriors governs aplicaven un 22%. 

Aquestes dues mesures, la rebaixa de valor cadastral i la rebaixa del tipus impositiu, fa que les plusvàlues per transmissions siguen del ordre d’un 5% menys que les que es pagaven en anteriors governs. 

El PP ni sap ni vol assabentar-se. Prendre com a base de les seues afirmacions només el percentatge final de bonificació, sense tindre en compte els càlculs que hi ha abans només demostra  no tindre ni idea sobre el càlcul i l’aplicació de la taxa. 

Les afirmacions que fa en nota de premsa no es basen en dades serioses i rigoroses, són totalment falses i vénen a demostrar uns fets que són molt preocupants per a la bona salut democràtica de Tavernes: l’enguany i mentir als veïns com a manera de fer política.

El govern de Compromís, ben al contrari del que afirma aquest partit, ni ha pujat els impostos ni ara són superiors als que els veïns pagaven en anteriors governs. Més bé el contrari:

- s’ha rebaixat el valor cadastral un 30%
- l’Ajuntament manté els ingressos d’IBI al nivell del 2012, no hi ha més pressió fiscal
- s’han abaixat les plusvàlues per transmissions.

Ho demostrem a continuació amb un exemple real . 

UN CAS CONCRET I REAL :

ANY 2008: Herència d’una casa de 100.000 euros de valor cadastral 

Valor cadastral.... 100.000 euros
Base imposable: 100.000 x 2’7 x 20 anys = 54.000 euros
Deute tributari: 54.000 x 22% tipus impositiu = 11.880 euros
Aplicada la bonificació: A PAGAR EN EL 2008: 594 euros


ANY 2016: Herència de la mateixa casa que té 70.000 euros euros de valor cadastral gràcies a les rebaixes del 30 % 

Valor cadastral.... 70.000 euros 
Base imposable: 70.000 x 2’7 x 20 anys = 37.800 euros 
Deute tributari: 3754.000 x 15% tipus impositiu = 5.670 euros 
Aplicada la bonificació A PAGAR EN EL 2016: 567 euros

Conclusió: Per la herència de la mateixa casa, amb anteriors governs s’hauria pagat 594 euros, amb Compromís se'n paguen 567 euros. L’hereu ha pagat ara per eixa casa 27 euros menys que hauria pagat en el 2008, la qual cosa representa un estalvi sobre el 5% respecte a anteriors governs.

Números són números. I nomes calia prendre dades i aplicar-los. Massa treball per alguns.

Diumenge, dia 4, el II Concurs Popular d'arròs al forn "amb cigrons i panses" obert a tots els veïns i veïnes



L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Turisme, i en col·laboració i organització d’ACEPLAT, l’Associació de Comerciants de la Platja celebra el pròxim diumenge el II Concurs Popular d’Arròs de Vigília en la zona Aquàrium i Restaurant Mediterrani el pròxim diumenge dia 4 de juny. Els interessats a participar-hi hauran de fer les inscripcions al correu aceplat@hotmail.com i poden telefonar al 96 288 52 64 per a sol·licitar més informació.

L'objectiu és impulsar la confecció del típic “arròs amb cigrons i panses”, també nomenat per alguns com “arròs de vigília” i que a la nostra ciutat se sol confeccionar el Dijous Sant, acompanyat com a postres per un altre menjar típic: l’arnadí.

Aquest segon concurs presenta, com podeu llegir dues facetes, una “amateur” oberta a tots els veïns i veïnes de Tavernes que com hem dit serà el diumenge dia 4, i una altra professional reservada a cuiners de la restauració que se celebrarà en el mateix lloc el dia 5, dilluns.

L’elecció del plat s’ha realitzat per ser un menjar típic de Tavernes, i amb l'objectiu que es conega i puga ser inclós en les cartes dels restaurants valencians. Aquest plat és una menja típica de temps de Pasqua i que té l’origen en la necessitat de buscar un plat consistent i que no portarà carn, per la prohibició religiosa de menjar-ne en temps de Quaresma. Així tothom a Tavernes sap que entre els ingredients bàsics estan les panses, cigrons, alls, castanyes seques i les mandonguilles d’abadejo, i com no l’arròs que es cou amb un brou elaborat amb el bull dels cigrons o altres vegetals.

El resultat és un arròs sec, cuinat com l’arròs al forn, on s’entremesclen sabors i textures diverses i diferenciades com a producte dels ingredients, i principalment les panses i les mandonguilles que li donen un contrast de sabors en mesclar el dolç i salat, cosa que el fa un arròs atractiu i molt apreciat.

El concurs, per tant, vol impulsar aquest plat tant nostre i que no quede reservat a la Setmana Santa sinó que es cuine i es deguste tot l’any i que servesca també com a promoció de Tavernes i la platja.

Vídeo sobre la millora de la xarxa COMDES a la nostra ciutat





La xarxa COMDES (Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat ) de la Generalitat Valenciana s’ha presentat a Tavernes coincidint amb l’ampliació i millora del servei a la nostra ciutat.

L’alcalde Jordi Joan ha rebut el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), Vicente Aguiló, que han explicat l'ampliació de la xarxa COMDES feta al  nostre municipi. 

L’ampliació de la xarxa a  Tavernes permet posar en contacte tots els cossos i forces de seguretat de la nostra ciutat , tant entre si mateixos, com comunicar-los amb el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat.

Us oferim un vídeo sobre la noticia

Tavernes millora les comunicacions d’emergències i seguretat amb la xarxa COMDES



Tavernes s’ha adherit a la xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat (COMDES) de la Generalitat Valenciana, mitjançant la qual es fa ús del servei fiable de comunicacions mòbils digitals a organitzacions que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat.

L’alcalde Jordi Joan ha rebut el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), Vicente Aguiló, a l’Ajuntament per presentar i explicar els principals aspectes de l'ampliació de la xarxa COMDES feta al  nostre municipi. 



El conseller Vicent Soler ha informat de les flotes d’emergències i els beneficis que l’ampliació d’esta xarxa ja estan reportant a Tavernes i a tota la Valldigna.  El conseller ha afirmat que “l’ampliació de la xarxa ha suposat la instal·lació de 50 noves estacions base destinades a millorar la cobertura de les comunicacions d’emergències i ha representat  una inversió del Consell de 11’2 milions d’euros”.




L’alcalde Jordi Joan ha agraït la visita del conseller i ha qualificat com a “molt important” l’aposta  de la la conselleria per a ampliar  la xarxa a Tavernes, que passa a tindre cobertura en tot el terme municipal, eliminant un conjunt de punts calents on les forces de seguretat no poden estar en comunicació.

L’alcalde ha remarcat que “ amb  la posada en marxa, entrarem en una central on estan totes les xarxes d’emergències i el contacte serà no només entre les forces de Tavernes sinó també   també amb altres municipis. Això és important perquè quan hi haja un incendi podrem estar en contacte amb tots els pobles afectats”. Cal destacar que  la xarxa permet la comunicació de tots els operatius locals amb el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat.


Què és COMDES? 

COMDES és la xarxa corporativa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergència i de Seguretat de la Generalitat i la fan servir els cossos de prevenció, protecció civil, policia autonòmica, policies locals, bombers, urgències sanitàries, guardes forestals o ambientals.

La xarxa COMDES  ha permès reduir costos, millorar la qualitat del servei ofert per les xarxes analògiques de comunicacions i facilitar la coordinació del conjunt de cossos de seguretat i d’emergència.


L’ampliació de la xarxa implica augmentar la capacitat de COMDES per a donar servei a 2.000 nous usuaris i ampliar el nombre de canals de comunicacions per a suportar major trànsit de cridades. Actualment, la xarxa permet 1.260 comunicacions de veu i dades al mateix temps i compta amb 9.400 terminals, de més de 177 flotes i 173 ajuntaments.

En el cas de Tavernes l’ampliació millorarà, a més de  la cobertura urbana de Tavernes, les zones costaneres i espais que no tenien senyal. Tavernes, al igual que altres 50 municipis valencians, vorem millorada la cobertura amb l’ampliació.

Gran èxit de la convocatòria de l'Escola d'Estiu: es cobreixen les places en dos dies


L’Ajuntament de Tavernes ha cobert en dos dies totes les places oferides per a l'Escola d'Estiu, tant en el poble com en la platja, de manera que a partir d'avui només s'arreplegaran els rebuts dels inscrits.
 
L’Escola d'Estiu que organitza l'Ajuntament, a través de Serveis Socials, és una oferta que any rere anys augmenta la qualitat i ofereix més alternatives per als xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys d'ací la gran demanda que hi ha, i que s'hagen cobert en dos dies a pesar que enguany ja hi havia un augment de places en l'Escoleta de la platja, que passa a tindre 50 xiquets i xiquetes (local de la fotografia).

Els tallers que s'hi donen així com una gran oferta lúdica i educativa, amb jocs, tallers i eixides recreatives, per al temps lliure de l'estiu ha fet que en els darrers anys, i gràcies a l'interés del govern municipal, siga una alternativa molt apreciada per les famílies.

Enguany ja hi ha hagut increment de places, però la  regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha manifestat que la forta demanda, que creix rere any, obligarà a una oferta majora i ha assegurat que des de l'Ajuntament "es farà tot el possible per ampliar el nombre de places per tal de donar la possibilitat a les famílies de matricular-hi els fills.

Es reprenen les obres a l'encreuament del carrer la Barca i Mitja Galta





L’ajuntament ha représ l’execució del projecte “Millora de l’accessibilitat en l’encreuament del Carrer Mitja Galta- Carrer La Barca" deixant preparades les voreres del carrer que es creuen amb al carrer Verge de Desemparats. L’objectiu de l’obra és millorar l’accessibilitat, la construcció d’embornals per evitar problemes amb l’aigua de pluja i l’ampliació de les voreres del Carrer Travessera de La Mar entre La Barca i el Carrer Major.


L’execució del projecte es va iniciar temps arrere, però es va paralitzar per  ensorrar la casa cantonera del carrer Mitja Galta que amenaçava ruïna, estudiar la retirada de canonades de fibrociment que podien sorgir en obrir les rases i també perquè Iberdrola va demanar llicència per executar una millora de cablatge elèctric que passarà per la zona d’obres i es va creure que no era convenient seguir amb l’obra i després tornar a obrir les voreres recent executades.

Els tècnics van estudiar com a possible alternativa passar el cablatge d’Iberdrola per la vorera de la part de l’ombra, però finalment no es va creure convenient perquè obrir una rasa per instal·lar una nova canonada podia produir problemes afegits en el sistema de clavegueram de les cases i també afectar altres conduccions de serveis que estan enterrats davall la vorera.


La solució escollida és executar les voreres,  posar una capa de formigó d’alguns centímetres i no instal·lar encara els taulells d’acabament. Es facilita l'accés dels veïns a les cases i Iberdrola podrà obrir el formigó i instal·lar el nou cablatge elèctric. Després es remataran les voreres amb els taulells. De fet, i com es pot vore en la fotografia a continuació, les voreres del carrer Desemparats disposen de taulells i no en la part del carrer la Barca.
 
Les voreres preparades per als taulells, com en Verge de Desemparats
Aquest projecte té un pressupost sobre els 150.000 euros i es finança en part per una subvenció del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació (PPOS) i per una altra part de fons del pressupost municipal.