Segons anuncia el web d'aquest grup valencià, a Festes del Poble estaran a la nostra ciutat:
"17 setembre – Tavernes de la Valldigna + Panoràmix i Metall i So Camp del Vergeret 5€".
Com veieu, estaran acompanyats dels grups "Panoràmix" i "Metall i Só", amb el preu mòdic de 5 euros l'entrada, sempre segons el web del grup. No hi ha encara confirmació oficial.
La Gossa Sorda va néixer de part lent i dolorós a primeries de l’any 99 (primer concert) i no se li coneixen altres vicis que no siguen els de festejar amb l’ska, el punk, el reggae i altres ritmes rebels.
A partir de l’any 97 un grup de joves de Pego, farts de fumar porros i mirar-se les cares decideixen fer alguna cosa de profit, la músic bakalao ho inundava tot en aquell moment per la comarca de La Marina i si volien alguna cosa diferent era evident que s’havien de moure.
Cap a l’any 2002 Dimas Portes marxa del grup i es substituït per Arnau Giménez.
En 2003 trauen el seu primer treball seriós anomenat “Vigila”, en el qual es trobava la cançó Senyor Pirotècnic, amb la qual van guanyar el Premi Esclat 2003, organitzat per maulets i la revista Enderrock. Aquest premi els va permetre tocar al festival Rebrot d’aquell any. Van muntar un bus desde Pego i van marxar cap a Berga, era el primer festival que feien i el primer cop que pujaven a Catalunya. Vigila va tindre molt bona acollida per part de la gent i el calendari de concerts se’ls va multiplicar.
Per aquelles dates Jordi Oltra va deixar el grup, passant la Gossa a tindre només un guitarra i entraven Alexandre Seguí i Eduard Torrens (ex-VOTL), dolçaina i percussió respectivament.
El 2006 trauen Garrotades, segon treball del grup de Pego produït també per Jaume Faraig, S’incorporava al grup Joan Marc Pérez (ex-Desgavell) i es deixava sentir la veu de Seguí com un dels matisos que més reconeguts del grup, Grans immobiliàries i polítics sense escrupols havien declarat la guerra al País Valencià i la Gossa responia amb Garrotades.
Amb Garrotades van fer 90 concerts en un any i mig i van passar a ser un dels grups habituals en els festivals més importants de Catalunya i el País Valencià. Tocaven per primera volta a Euskal Herria i Castella.
-
Ha estat organitzat per l'ajuntament o per alguna empresa privada o col·lectiu local?
ResponEliminaTu que en penses?
ResponEliminaEl que si està clar és que no ha sigut el PP!
Per fi música en valencià a unes festes del poble!!
ResponEliminaoviament no ha sigut organitzat pel PP... però jo he preguntat que qui ho ha organitzat, simplement hehehe
ResponEliminaPel que es veu es contempla dins de la Festa Jove i pel que sé i en aquest cas, és una col·laboració entre els pubs i l'Ajuntament per tal de potenciar la musica en valencià i els grups en la nostra llengua, cosa que em sembla molt bé, aplaudisc i tant de bo seguisquen aixi en altres coses, que quan hem tingut el PP.... de valencians res, que son dimonis!!!
ResponEliminaEstà molt bé això. A vore si s'animen i continua, que volem vore "Obrint Pas" i en un futur els nous i els vallors de la cançó.
ResponEliminaMolt bé! Però, en el camp del Vergeret???Unes reflexions:
ResponElimina- No havien dit els del Bloc que anaven a fer un recinte per a les festes joves al polígon???
- No s'acaba de fer un camp de gespa artificial al Camp del Vergeret que deu haver costat un pastó???
- No està el camp gran preciós a costa d'haver estat els operaris tot l'estiu regant-lo i tallant-hi la gespa???
Amb la festa jove dins d'aquest recinte, tot açò acabarà fet pols, i no serà culpa dels joves, que conste! És que el govern actual va a seguir la tasca de l'anterior amb allò del "fer i desfer, la faena del matalafer".
Si quan aconseguim tindre alguna cosa bona ( que mira que ens ha costat anys!) permetem que es desfaça en una setmana de festes, poca raó estarem demostrant.
I on s'ha dit que serà dins del terreny de joc? Entenem que vols dir-nos això..
ResponEliminaPensem que serà en el pavelló.
Sí, en el pavelló. Peró el pavelló no està aïllat de cap manera dels espais pròpiament esportius. No hi ha cap tanca que els separe, i tothom sap que si no hi ha separació física, la gent anirà per on voldrà, i no precisament a fer bondats.
ResponEliminaA més, si plou, de res serveix el pavelló, ja que està obert per totes bandes, és el mateix que posar la festa jove en altre lloc on no es puga fer malbé res.
Si el govern actual va dir durant la campanya electoral que es faria un recinte per a les festes joves al polígon, ara que ho pot fer, què fa? Cal acomplir les promeses electorals, dic jo...
Cotorra, et recorede un article que tu mateixa vas publicar el dimecres 18 d'agost de 2010:
ResponElimina"La destinació del pavelló multiusos? Doncs això, multiusos i com alguns de vosaltres ja haveu indicat en algun comentari, suposem que els discomòbils o espectacles semblants de falles o festes del poble, a més dels esportius.
També hem rebut algun comentari sobre el lloc on s’ha instal·lat aquest pavelló. En concret, ens diuen que si no hi havia un lloc millor per a ocupar un camp esportiu, precisament en una localitat com Tavernes on les instal·lacions esportives en manquen més que en sobren".
Em sembla que en aquell moment no us pareixia molt bona idea la de fer servir un recinte esportiu per festes...
T'agrairiem que no ens poses en boca nostra com autors els comentaris que arreplegavem:
ResponEliminaLa destinació del pavelló multiusos? Doncs això, multiusos i com alguns de vosaltres ja haveu indicat en algun comentari, suposem que els discomòbils o espectacles semblants de falles o festes del poble, a més dels esportius.
També hem rebut algun comentari sobre el lloc on s’ha instal·lat aquest pavelló. En concret, ens diuen que si no hi havia un lloc millor per a ocupar un camp esportiu, precisament en una localitat com Tavernes on les instal·lacions esportives en manquen més que en sobren.
En cap moment hem posat pegues a la seua utilització.
del recinte esportiu, quan pot ser com edifia
pues jo pense que ara mateix, conforme està el tema, i tenint el poliesportiu i el pavelló municipal, fer ara un reciente per a joves en el polígon, no sé jo si és una prioritat, en estos moments, dic... pensem...
ResponEliminaJo soc de Simat, i no tinc res en contra de La Gossa....però a mi m'havien dit que a Tavernes de moment hi havia un deute públic prou gran...
ResponEliminaNo veig jo molt aconsejable ara portar grups tan cars...
A l'anònim de les 15:41,
ResponEliminasi et sembla que no estem per a fer recintes, què et sembla si estem per a reparar les instal·lacions que ja tenim ben fetes quan hagen acabat les festes?
Jo no dic que ho facen ara, però si gastem el cabet i no fem malbé les instal·lacions esportives existents, no les haurem de reparar. Si és que al camp de futbol, des que és de gespa artificial no deixen ni que entre un xiquet a tirar a porteria si no està entrenant i porta botes de tacos!!!
A Simat i Benifairó no tenen cap recinte, ni cap pavelló, ni cap carpa, i fan unes festes joves que ja les voldríem ací!
Doncs nosaltres no podem opinar si és car o barat el grup "La Gossa Sorda" perquè no sabem que els costara als pubs organitzadors de la Festa Jove.
ResponEliminaSi tu ho saps, ens informes.
De tota manera, i com hem dit, són els pubs que organitzen la Festa Jove els qui paguen els grups que hi actuen i no l'Ajuntament. O siga que... no s'han buidat les arques municipals per això!
Primer pensem i després actuem:
ResponEliminano anem a entrar en la batalla dialèctica que sembla ser vols mesclar-nos al voltant de la nostra manera d'escriure, explicar les coses o el que ens vinga de gust sobre qualsevol tema.
Nosaltres tenim una visió, una manera de vore les coses i així ens expressem.
Tu (vosté) fes-nos el comentaris sobre la teua visió personal o opció, però deixa'ns tranquils amb aspectes de si nosaltres voliem, podiem o deixavem de poder interpretar això o si nosaltres o si/o no ens posicionem a favor/contra d'un comentari.
Tens la nostra casa oberta per fer el comentari que cregues i com cregues, però no anem a publicar-te'n cap per eixe camí de reinterpretar-nos.
Gràcies per la comprensió.
Redeu que bo. I quina risa que em fa. Ara resulta que a Benifairó i Simat fem unes festes joves que el cagues el basto. Jo no ho ha vist mai a Benifairó d'on soc.
ResponEliminaCom es nota que no vingut a vore-les. O estaries tan encaçallat que no veies res, perquè la llum no se'n va anar cap dia.
Mira, les de Benifairó, i t'ho copie del llibre de festes, perquè no digues. I no son Festa Jove, que son per a tots, inclosos els iaios i les iaies i els menuts de 10 o 14 anys.
-dissabte 30 juliol Disco mobil a la plaça pintor Sorolla
- diumenge 31 juliol Disco mobil a la plaça pintor Sorolla
- dilluns 1 agost Ball amb la xaranga Bon Pardal i musica llatina a la plaça pintor Sorolla
- dimarts 2 agost Disco mobil doble: a la plaça pintor Sorolla i a la Plaça del Pi
-dimecres 3 agost Disco mobil a la plaça pintor Sorolla i orquestra Ciudad de Alicante al Pi.
Si això es Festa Jove, les de Tavernes són el paradis terrenal musical o el seté cel.
I damunt, com ja he dit, a Benifairo no fem distincions d'edat, ni les fem en un local o recinte només per a joves. Tots al PI a ballar, Allí van tots.
Per tant, de Festa Jove res. A Benifairó no fan Festa Jove.
I a Simat igual.
Per què obriu la boca si no sabeu les coses?
Perdona, però l'últim comentari no m'ha fet massa goig.
ResponEliminaPer alguna cosa serà que les festes de Simat son les mes volgudes i disfrutades de tota la Valldigna, ja que no duren 7 dies, i estàn molt ben concentrades. Hi ha de tot, per el dia i per la nit, i es clar, les verbenes fiquen les cançons velles al principi per a la gent major, però a partir de les 3 o per ahi, de rock i metall, o pop no pasen, així es que SI en Simat si que hi ha festa jove ja que ve gent de molt lluny solament per disfrutar-les.
Disculpa, Vicent Maganer, però jo no entenc això de Simat com a Festa Jove, sino un acte o ball de festes que a partir de determinada hora, quan els majors se'n van a dormir, canvia l'estil de la música i ja és més nostra i ens quedem nomes els joves. Igual ho fan perquè aixina anem consumint i amb la música ens tenen pillats.
ResponEliminaAixò seria com la tele: para todos los publicos, però a partir d'una hora ja venen les películes que no son per a petits.
Ni a Benifairó ni a Simat, tal com expliqueu feu Festa Jove en el sentit que li donem ací a Tavernes
Només per a joves, en un recinte on tothom pot entrar però no entren més que joves, ambient jove, grups com els que anuncien per a joves, discomobil amb musica d'ara i no ranxeres, balades o musica del 60.
Xe, a mi em fa la impressió que no has estat en la FEsta Jove vallera, amb independencia de la qualitat del grup o conjunt que es porte.
Primer, la gossa sorda no és tan cara, i segon, bé esta que porten grups que valen la pena home i en valencià... Quan vinga tota la gent de la safor, marina, ribera, etc. Parlarem! I als bars i cafeteries, etc. segur que els ve molt bé. No critiqueu per criticar.
ResponEliminaJo trobe que mes val la verbena de tota la vida, com les que es fan a Simat (si no voleu que incloguen el que es fa a Beni) que no el que fan a Tavernes que només servix per a portar a la juventut a un lloc apartat on poder empinar el colze d'amagat i que algun xiringuito local ("organitzadors"?) faça l'agost a base de vendre alcohol a menors d'edat, o bé que puguen ferse el botelló prop del lloc de festa. ( o això va estar controlat?)
ResponEliminaAixò no és festa jove, és "bufa jove". Jo demanaria tornar a la verbena tradicional, com a Simat, però en el paseig, com antes, amb una bona orquesta com fan en falles, combinant-ho a dies amb grups com la gossa sorda o atres. Ara que tornem als bous al carrer com antes, per que no també verbena al carrer i no a l'exili del camp del vergeret?
L'anònim que diu que als bars, cafeteries, etc, els anira molt be que vinga la gossa sorda potser estarà d'acord que al centre del poble hi ha mes negocis que es poden aprofitar que no a la periferia on volen posar els concerts.
Eixe que diu que no hem estat en les festes joves de Tavernes: tu has estat en les verbenes de Simat? Pos allò està que peta hasta quina hora de la matinada, i ple de gent de tavernes, per si no t'havies fixat. Vicent M. te tota la raó.
De res, Cotorra.
ResponEliminaAquest comentari, com l'anterior no el vas a publicar, perquè sembla ser que allò de què no es parla, no existeix. Però sí que vull que tu ho lliges.
Ja sé que estàs en ta casa i fas molt bé de no publicar tot allò que no et convé publicar. En casa pròpia no hem de deixar que ens diguen allò que no volem escoltar, faltaria més!!!
Sols et dic que fa molt de temps que et seguisc i ho seguiré fent, però m'has decebut profundament amb la mostra d'autoritarisme i poca capacitat d'acceptació crítica que m'has demostrat. No hauríem de ser soberbis i sí saber acceptar que som humans i ens podem equivocar.
Disculpa si en cap moment t'he ofés. Puc ben assegurar-te que no era la meua intenció, i com t'he dit abans, continuaré llegint-te i, si m'ho permets, comentant allò que em semble oportú.
Gràcies i bona nit.
A Primer pensem i despres actuem:
ResponEliminaEls qui demanem disculpes som nosaltrs perquè potser no havíem interpretat els teus comentaris correctament.
Ho lamentem però semblaven una altra cosa, que potser tu no havies volgut expressar. I això passa potser perquè tu consideres el teu comentari com una individualitat, la teua ,i nosaltres des de la globalitat de comentaris de tot tipus que rebem al dia.
El fet d'estar en la nostra casa -el nostre blog- no ens dóna ni ho hem volgut mai patent d'autoritarisme, ni volem ser soberbis no ens creguem qeu som els únics que tenen la veritat o raó obsoluta.
Hem volgut sempre que el blog siga un lloc de lliure expressió, però ens està resultant molt dificil, perquè això exigeix també un respecte dels altres, dels qui comenten, a les idees i a les persones. I com ja et comentem fa poc, t'hem de dir que molts comentaristes això ni s'ho plantegen. Des de les eleccions, no pots imaginar la quantitat de comentaris que en comptes de dir la seua i expressar una postura, es dediquen a dir la seua contra el que aci es diu.
I eixa és la impressió que ens havia fet el comentari que no publicarem i l'explicació donada sobre eixa circumstància.
De nou disculpes.
Vicent M. te rao, jo mire que m'estas donant la raó a mí. Tu mateix ho reconeixes: no hi ha Festa Jove a Simat, és una revetla (verbena)on va tota la gent.
ResponEliminaJo parle sempre de Festa Jove entesa en el sentit d'un lloc on només van joves, ambient jove, musica jove i si, tot el que comporta si vols, la bufa que tu dius. Ens agradarà o no, estara be o malament, però tal com s'enten a Tavernes el concepte de Festa Jove ni a Simat ni a Benifairó la fan.
I clar que hem estat a les revetles de Simat.
Anònim, jo dic que lo que no m'agrada es el separatisme que fem a tavernes amb eixe tipus de festa jove que tu defens.
ResponEliminaLo que fem ací es un "apartheid" del joves. I lo que jo dic no es que a Simat no hi ha festa jove: hi ha festa i punt. Per a tots, per que son festes del poble i crec que les festes del poble han de servir per a unir al poble, no per a fer "guetos" de borratxera aillada i consentida.
Tenim que tornar a disfrutar la festa tots junts, com a Simat i, encara que no vullgues, com a Benifairó.
Amb això estic d'acord, però som nosaltres qui elegim la festa que volem i com la volem. No ho oblides. Aci abans es feia com es fa encara a Simat: revetla i tot el poble junt, però això fa temps s'ha acabat.
ResponEliminaQue els joves no volem que la festa siga amb tots plegat ho tenim en el Ball de Disfresses: la revetla de la Plaça Major buida, amb poca gent i major, i els llocs de festa jove a reventar.
Jo no dic siga millor o pitjor. La meua opinio personal me la calle. Però és el que hi ha, i si això se'n diu Festa Jove, doncs... Festa Jove! No és un tema de nom, sino de concepció i la de Tavernes, sentint-ho molt, no te res a veure amb la de Simat i Benifairó.
La Gossa Sorda no és d'agrado per a tots, perquè és un grup musical d'ideologia d'esquerres, per al meu parer, molt radical, perquè és molt reivindicatiu, perque la gent que va a eixos concerts mai porten la senyera, sinò que porten estelades, com els catalans. Espere que eixe concert no el finance l'ajuntament, perquè sinò, estem aviats amb tant de gasto Jo ja ho veia vindre i tampoc m'estranyarà que facen un Correllengua. Tan precís és que facen eixe concert?? Si com diuen alguns d'ací, que tenen tota la raó del mòn, no donarà diners perque eixos concerts els fan als afores i no són rentables per als comerços del centre històric.
ResponEliminaAll i oli ¿per què no deixeu de buscar cinc peus al gat?
ResponEliminaLa Cotorra adalt ens ho deixa ben clar:
Doncs nosaltres no podem opinar si és car o barat el grup "La Gossa Sorda" perquè no sabem que els costara als pubs organitzadors de la Festa Jove.
Si tu ho saps, ens informes.
De tota manera, i com hem dit, són els pubs que organitzen la Festa Jove els qui paguen els grups que hi actuen i no l'Ajuntament. O siga que... no s'han buidat les arques municipals per això!
Pensem que està clar. Cap diners publics. Qui no vulga anar a vore'ls que no vaja. Al Papa tampoc hem anat molts a vore'l, ni a València ni a Madrid, i tambe ens ha costat els nostres diners publics.
Para allioli ben escrit, no mezcles la religión con la política.
ResponEliminaLa Iglesia Católica es un estamento de poder que comercia con la fe y que ha hecho daño a lo largo de la la historia (como todos los estamentos de poder). Ahí, estamos de acuerdo. Pero dentro de la iglesia también hay muchos misioneros, párrocos y otras personas que dan su vida para ayudar a los demás. También la iglesia ha ayudado a millones de personas en todo el mundo y ha transmitido al mundo occidental valores positivos (también represivos-negativos). ¿Qué podían venderlo todo y darlo a los pobres? Sería lo mas justo de acuerdo con los valores que predicó en su día Jesús de Nazaret. Pero de ahí, a demonizar a la iglesia y sus creyentes porque no reparte todo lo que tiene, no lo considero justo. Poquitas personas reparten sus bienes y sueldo entre los más desfavorecidos.
De todas formas, me sorprende que la mayoría de los que son anticatólicos sean tan tolerantes con otras religiones más opresoras. Y eso que occidente es de tradición judeocristiana.
No el comprenc. O potser sí? Que l'església no fa política? El Papa no és el cap polític d'un Estat?
ResponEliminaDe totes maneres,abans d'entrar en un folló que ha donat i dóna tots els anys centenars de pàgines a la premsa i als llibres, jo només he dit un fet inqüestionable:
La visita del Papa, cap religiós a un Estat aconfessional com Espanya segons la Constitució, ens ha costat EN VISITA PASTORAL els nostres bons milions d'euros de les arques públiques. PER QUÈ NO HAN PAGAT ELS CATOLICS DE LES SEUES BUTXAQUES? I amb eixos milions d'euros haguerem pogut fer hospitals, escoles, etc.
Per tant, no gires les coses cap a altres camps. Jo no t'he dit si sóc o no catòlic, practicant o no. Igual vaig anar a vore el Papa però per això no deixe de reconeixer les coses.
I parlant de religions opressores, fa uns dies en un periodic de molta tirada venia una entrevista amb un dels màxims estudiosos del fet religiós, catolic per cert, i qualificava l'Esglesia i la religió catòlica com la més opressora de la història: actes de fe amb cremats, Santa Inquisició, les creuades contra els infidels, etc. etc.
Com deia un altre oprimit per l'Església, G.G. "e pur si muove".
Jo no demonitze a cap en particular (rector, missioners, etc) que em mereixen tots els respectes però a l'Esglesia com institució, que vols que et diga que tu no sàpigues?
Oblidava. Es un tema de festes.
ResponEliminaPer tant parlem de festes i deixem la religió a banda. ¿Val?
Ah, i ets lliure d'anar o no a vore la Gossa Sorda. Deixa'ns als que volem anar que fem us de la nostra llibertat, com fins ara hem fet ús d'ella no anant a tantes coses de festes de l'anterior govern simplement per ser alienants i desvirtuadores del nostre pobles i per mirar nomes cap a l'Oest.
Hola allioli ben escrit.
ResponEliminaEstà clar que el tema de què estem parlant és merament festiu, però no hauríem de deixar la religió a banda ni desvincular-la de les festes del poble.
Dic això perquè no hem d'oblidar que les festes són patronímiques, és a dir, es fan en honor al Santíssim Crist de la Sang i a la Divina Aurora. Sense aquest elemnt religiós, les festes no tindrien raó de ser i per tant, hui en dia no en tindriem i no estariem discutint sobre este tema...
Estimat "Tu ja ho saps": si les festes són en honor al Crist de la Sang i a la Divina Aurora, tu saps per què no es fan (les festes) quan són eixos sants, és a dir, en juliol?
ResponEliminaHo dic per la polèmica que sol aparéixer tots els anys respecte de la data de les festes. Seria un bon motiu per avançar-les el fet de fer-les coincidir amb els dies dels sants que commemoren, no?