L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 22 de gener del 2020

Una crònica del dia després del temporal: Quin desastre més gran!!!


Mai no havíem viscut un temporal com el d'aquests dies. De fet, tots els mitjans de comunicació coincideixen a considerar a la borrasca "Glòria" com la més devastadora coneguda a l'àrea mediterrànea.


Avui que l'oratge ho ha permés em recorregut la que podem denominar la "zona 0" del temporal, la platja de Tavernes i ens hem trobat amb unes imatges insòlites, que donaven pena i també en ocasions ganes de plorar per l'esforç que caldrà fer a tots, veïns i Ajuntament, per recobrar la normalitat.  



 Hem vist tones d'arena que havien entrat a l'Avinguda de la Marina per les eixides cap a la mar i que havien farcit d'arena l'avinguda, però sobre tot les zones de pas i escales, i a més les terrasses dels habitatges de primera línia.





Hem vist com l'embat de la mar havia ensorrat murs i havia posat en perill edificis en la genèrica platja de Tavernes. 



Hem vist una platja plena de brutícia que ha abocat la mar a la arena i als carrers, i no sabem si encara hi haurà una segona onada quan arriben les deixalles del Xúquer.

Hem vist la zona urbana al voltant de la Goleta completament destrossada per l'aigua que ha entrat de la mar dins de garatges i baixos comercials, amb mobiliari urbà trencat i jocs.


Hem vist encara carrers plens d'aigua per la zona del llac i per on no es pot circular i caldrà igual esperar algun dia mes, fins que la mar s'encalme del tot i permeta l'evacuació del llac, que ara mateix pot estar a vora metre i mig sobre el nivell normal.




Hem vist milers i milers de tones d'arena cobrint les places, carrers i eixides a la platja en la zona de la Goleta i que la seua retirada exigirà molts esforços, temps i despeses municipals.


  
Hem vist com la mar ha aplanat completament les dunes 

I sobre tot, hem vist com de la platja de la Goleta no queda res, com tampoc queda res que recorde que s'estava duent una regeneració, excepte el cartell.



Hem vist imatges que mai no ens hauríem imaginat a Tavernes. I les hem intentat captar. Ací hi ha una mostra, però la resta us les oferim en un àlbum al nostre Facebook, són més de 120 fotos, i representen una passejada pel que ha estat el temporal a les dues platges valleres.