L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 6 de gener del 2020

Tavernes viu una gran nit màgica amb l'arribada dels Reis d'Orient



Realment si que va ser una nit totalment màgica. La millor nit de l'any per a milers de xiquets i xiquetes vallers, després d'haver gaudit al llarg de la vesprada d'una gran cavalcada de Reis, amb tot un seguici de personatges del món de la fantasia, dels contes i de la il·lusió.


I al llarg del recorregut del seguici reial es podien vore les cares d’alegria, de satisfacció dels menuts i menudes, dins d'un marc general de bon ambient pels carrers. Els tres Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, pensem estaran contents de la rebuda que els ha donat Tavernes. Almenys així ho varen fer públic des de la balconada de l'Ajuntament quan agraïen la calorosa benvinguda que la nostra ciutat els havia donat un any mes.

  
El seguici reial es va organitzar com ve essent costum els darrers anys a la plaça del Camp de Futbol. Els reis van arribar en cotxe des de la platja on havien estat pel matí i eren descansant I allí se sumaren als preparatius d'inici de la cavalcada.


Una cavalcada que enguany ha tingut com a tema tant el món del conte, com el de les pel·lícules infantils. Així hem vist obrir la cavalcada amb el simbolisme de l'estrella que ha guiat els reis d'Orient fins a Betlem, i desfilar personatges com el Flautista d'Hamelín, els dos personatges del conte de "La caseta de Xocolate", els germans Hansel i Gretel, tots els protagonistes femenins de la "Bella Dorment, al costat d'altres de pel·lícules com Micky Mouse i Mini, a la Bella i la Bestia, Mery Poppins... tots acompanyats per una munió d'animals (lleó,
zebra, goril·la, elefant...). 


 Cal destacar també la participació de les entitats locals (patinatge, balls, batucada, banda de música...), malabaristes, menja focs i la gent de la Federació de Falles organitzadora de la cavalcada, que tots plegats donaven realç a les carrosses que duien els Reis d'Orient, que han desfilat amb el repartiment de quilos de caramels als menuts. 


La nit era màgica per si mateixa, i la cavalcada amb una bona organització i tot l’espectacle creat al voltant de la mateixa també hi contribuïa. Al llarg del recorregut molts veïns i veïnes, pares i mares acompanyant llurs fills, per anar a desembocar tots a la Plaça Major.


I ja arribats davant de l’Ajuntament, i després de ser rebuts per els autoritats locals presidides per l'alcalde Sergi González, els Reis Mags pujaren al balcó consistorial acompanyats de la regidora de festes, Encar Mifsud i del propi alcalde, que en nom de la ciutat els va donar la benvinguda i les gràcies per estar novament a Tavernes.


 
Sergi González va demanar als Reis d'Orient que cuidaren els xiquets i xiquetes de Tavernes com a primer desig i confiava en l'entrega dels regals que havien demanat i va demanar també un desig per a tots ciutadans i ciutadanes valleres, que estimen el nostre Tavernes i la Valldigna, un territori que qualificava el millor.




Les paraules del rei Melcior seguiren a les de l'alcalde per agrair la gran cavalcada que els havia acompanyat fins l'Ajuntament i confirmaven el repartiment de joguets aqueixa nit, un acte que seria possible després que Sergi González, en nom de la ciutat, els oferira la clau màgica que obre el pany de totes les cases valleres.


Aquestes paraules des de la balconada posava fi a l’acte de la benvinguda, i després Ses Majestats es dirigiren a l'entaulat de la Plaça Major per rebre la salutació i les comandes dels xiquets i xiquetes que, vençuda la por i el respecte inicial, s’atrevien a acostar-s'hi.



Oferim un àlbum amb un reportatge complet amb més de 100 fotografies de la cavalcada en el facebook