L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 23 de gener del 2020

Presentació dissabte dia 25 del llibre "Sin misericordia con José Serrano"

 foto de Noe Alberola Elena.




Compromís presenta el llibre "Sin misericordia con Jose Serrano" de Pepe Sedano, en un acte amb la presència de l'autor que ha anunciat en la seu del carrer Mestre Serrano de la formació política el dissabte, dia 25, a les 18 hores de la vesprada. L'acte tindrà el format de tertúlia, segons anuncia Compromís.

L'acte comptarà amb la participació de les regidores de Memòria Històrica i d'Educació, Noe Alberola i Anna Bellver respectivament, i de Jaume Talens, autor de l'epíleg del llibre.
La presència de l'autor com a tertulià ha de resultat molt enriqueridora sobre tot si pensem que el llibre ha estat qualificat com a "necessari" per molts historiadors pels fets documentats que ens conten dins d'una història, la de milers de vides oblidades, les quals pretengueren esborrar pel simple fet de voler viure en llibertat.
El 10 de Juny de 1944, mentre transcorria la batalla de Normandia, la SS aniquilava a 642 persones metrallades. L'únic delicte que varen cometre va ser lluitar per la llibertat. Els nazis emprengueren una brutal carnisseria per acabar amb la resistència francesa, entre les persones assassines hi havia 245 dones, 207 xiquetes i xiquets i 190 homes, entre ells 20 espanyols. Aquest despropòsit seria batejat amb el nom de: " La Matança de Oradour- Sur-Glane".
Dècades després, en concret 85 anys després, l'autor José Sedano Moreno, posa veu a tantes històries soterrades sota el silenci i amb la narració ens fa reviure aquest part de la història més negra i recent viscuda a molts països d' Europa sota les consignes del nazisme i feixisme.