L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 21 de gener del 2020

PLENARI DE GENER 2020: Compromís aconsegueix que el plenari aprove el canvi de gespa del Camp de Futbol a l'estiu



La gespa del Camp de Futbol es canviarà aquest pròxim estiu i serà completament operativa en la temporada 2020-2021. Els vots afirmatius del govern de Compromís i de Ciudadanos, moment que recull la fotografia, aprovaven en el plenari la proposta de canvi pel métode financer del préstec.

L’alcalde Sergi González al llarg del debat va repetir, fins cansar-se, que el problema era de terminis per a efectuar el canvi a l'estiu, i que com ja va dir en els plenaris de novembre i desembre només el préstec de 280.000 euros assegurava executar l'obra a l'estiu.


El govern de Compromís va defensar en el debat la proposta del préstec com a única possible, en la situació actual, per poder actuar a l'estiu, i l'oposició considerava que hi havia altres alternatives, però no en va presentar cap.

La circumstància de no presentar cap alternativa i rebutjar la proposta de Compromís els ho va retraure l'alcalde en distintes ocasions i els va dir que "si no els agrada la proposta, el que s’ha de fer es presentar-ne una altra. Tant de bo presentaren una altra proposta millor, ben viable i així no recórrer al préstec". 
 
Estat de la gespa

L'alcalde, com a regidor responsable d'Hisenda Municipal, va assenyalar que no es podia usar el possible romanent de tresoreria perquè el pressupost del 2019 no està liquidat i per tant es desconeix quin pot ser i ara no es podia comptar amb ell.

Sergi González indicava que ni el romanent ni el Programa SOM eren opcions ara mateix a considerar perquè "el problema són els terminis. El 15 de juny han d’entrar la màquines i el romanent vindrà després de la liquidació del pressupost del 2019 i tampoc sabem quin serà”.

Respecte a esperar al programa SOM de Diputació i usar les subvencions, com volia el vot particular socialista, va remarcar que tampoc era en el moment actual cap solució perquè el programa no s’ha publicat, ni es coneix quantitats i recordava que a l'anterior SOM va ser el mes de juliol quan l'Ajuntament va saber que les obres aprovades en eixe programa. Per tant era una opció inviable per poder fer l'obra a juny.

A partir d'ara entrem en el procés administratiu i s'haurà de firmar el préstec, publicar les bases de licitació i adjudicació i una vegada adjudicat el canvi, executar el treball que s'espera executar el pròxim estiu, cosa que vindria bé per no haver de modificar en res el calendari dels clubs i la temporada 2020-2021.
 
Una protesta per l'estat de la gespa
Història d'una gespa de 573.571 euros 

La gespa actual es va instal·lar l’any 2006 amb un cost de 573.571 euros. El contracte denominat “Subministrament amb opció de compra, de paviment de gespa artificial, per al camp de futbol de Tavernes” va ser tramitat pel PP sense crèdit pressupostari, per Leasing” amb l'empresa “Poligrás Ibérica SA” que no podia oferir-lo per no ser una entitat financera.

El contracte va tindre els informes en contra d’Intervenció, del Cap de la Secció de Contractació i del Secretari de l’Ajuntament. Es remarcava que era cap arrendament amb opció de compra perquè el contractista no era propietari de l’immoble (el camp de futbol) i per no ser propietari no podia ser arrendador, i tota l'operació s’hauria d’haver contemplat com a una inversió.

Malgrat tots els informes en contra, el govern del PP del 2006 va adjudicar el contracte a Poligrás Ibérica SA per 573.571 euros que incloïa els interessos del finançament al 4’5%.

El "leasing" firmat pel PP contemplava l’opció de compra de la gespa al final del període, abril del 2018, cosa que va efectuar l'anterior govern de Compromís i la gespa va passar a ser propietat municipal. La proposta de canvi es va presentar en novembre del 2019, any i mig després d'accedir a la propietat i no tres anys com alguns diuen, i ara en gener del 2020 s'aprova el canvi i el sistema de finançament.