L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

divendres, 24 de gener del 2020

On està Tavernes? Ha desaparegut del mapa? Expliquem amb pèls i senyals el misteri




El diari Levante-EMV publicava ahir un article (vàrem compartir l'enllaç) on anunciava els 17 punts del litoral valencià on el Ministeri per a la Transición Ecológica executarà obres de «prioridad alta” per millorar el problema de les platges amb erosió, que pot agreujar-se amb el canvi climàtic. Ho acompanyava amb el mapa que reproduïm dalt, on no es troba Tavernes a pesar dels greus problemes de la Goleta.

Tavernes perquè no? S’ha oblidat el Ministeri de Tavernes? Per què no estem en el mapa?... Preguntes que s’han fet molts vallers, també la portaveu del PP que es pregunta ¿On està Tavernes?, sense oferir l'explicació i la informació que els ciutadans esperen llegir d'un polític local interessat en temes de Tavernes.

I era fàcil d'explicar quan un està preocupat pels de Tavernes. Més encara si lliges la noticia, que informa primer de l'origen del problema "se apunta a que los espigones de encauzamiento del Júcar se adentran tanto en el mar que son una barrera prácticamente total al paso de sedimentos». 

També tot seguit publica la solució del Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (CEDEX) per a les platges al sud del Xuquer, o siga del Brosquil i Tavernes:"se contempla la construcción de un espigón con forma de L a 1.080 metros de la desembocadura, otro al norte de la Gola del Estany, el aumento de un tercero y el vertido de 675.000 metros cúbicos de arena en diferentes puntos. Para la playa de El Brosquil, mientras, se prevé la prolongación del espigón norte finalizándolo en L y uno nuevo a 790 m”.


El CEDEX té l'estudi del projecte de fa anys. ¿Per què el govern de Rajoy (PP) no el va posar en marxa?

Un estudi-solució que ací estem dient ja existeix de fa anys 

La solució del CEDEX que apunta el diari Levante-EMV en altres paraules, però bevent en el mateix estudi, l’hem publicada ací en la Cotorra des de fa alguns anys, moltes vegades per any, i existia quan el govern de Madrid el presidia Mariano Rajoy, i no l'executava.

La portaveu del PP fa la pregunta: On està Tavernes? i en deixar-la sense resposta als seus lectors, només confirma el nul interès que sempre ha tingut el PP de Tavernes en els problemes de la Goleta els darrers 20 anys, com ací publicàvem fa uns dies. 

Ací hem publicat al llarg dels anys moltes vegades l'explicació agafada del projecte: 

"El Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (CEDEX), que depèn del Ministeri de Transició Ecologica del quan depèn Demarcació de Costes, en un informe proposa en el terme de Cullera efectuar la prolongació EN FORMA DE L de 80 x 60 metres de l'espigó de la Gola de l'Estany, complementada amb l'aportació de més de dos milions de metres cúbics d'arena entre El Marenyet, l’Estany de Cullera i la platja de Tavernes, en especial a la Goleta, que pateix una de les majors transgressions. 

Aquesta infraestructura actuaria de barrera, evitaria el trasllat de l'arena i ajudaria a acumular-ne en les platges del sud de Cullera (El Brosquil) i la Goleta”. 

Està ben clar perquè Tavernes no està en el mapa. Al mapa NOMÉS estan les localitats i punts concrets on s'han d'executar actuacions prioritàries. Les actuacions, les obres que beneficien Tavernes s'han d'executar a Cullera, no a Tavernes. Ací no s'ha de fer cap obra, perquè tenim el problema i la solució a Cullera i és allí on s'actuarà, no a Tavernes i per això no estem en el mapa. Pensem que queda ben clar.

Els rectificats de l'espigó del Xuquer, com nosaltres diguem de fa alguns anys seguint el CEDEX, serà prou perquè tornen els corrents nord-sud i dipositen arena en les platges valleres i en especial la Goleta. De fet, els problemes a les platges de Tavernes van sorgir quan allargaren eixe espigó. 

Més informació

Com a prova fefaent, uns enllaços entre el 2015 i el 2019, però només un per any dels molts publicats ací per no cansar-vos, on s'explica l'estudi i solució CEDEX. 



 

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/04/costes-es-gastara-780000-euros-en-la.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2019/12/demarcacio-de-costes-repren-el-projecte.html