L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 21 de gener del 2020

Noticies de la borrasca "Glòria": les dades de Tavernes



 La borrasca Glòria ens ha deixat a Tavernes pluja, vent i una mar molt violenta que, tot plegat, ha ocasionat danys i ens ha arrasat per complert la Platja de la Goleta. Ja tindrem temps a parlar-ne, de com ha quedat, una vegada amaine el temporal.

 
Si ens fixem en els quadres que reproduïm obtinguts de les dades d'AVAMET, pensem que es poden haver arreplegat quantitats que poden haver superat els 150 litres sense problemes en molts punts del terme, quantitat que pot ser molt variable segons quines partides considerem. En aquesta ocasió, i suposem que pot ser per la mateixa complexitat del fenòmen atmosfèric, veiem que no estan contemplades totes les estacions que acostumen a informar sobre Tavernes. Esperem no hagen tingut danys en els equips. De tota manera, agrair el treball que fan, i del qual ens nodrim molts informadors, fins i tot la mateixa televisió valenciana Apunt.
 
Si us fixeu en el vent, ahir tinguérem una ratxa de 104 km/hora, en aquest cas a la platja, superant els 101 km/hora del diumenge al poble. La tendència del vent és a amainar i les quantitats mesurades fins ara el dia d'avui ja marquen eixa tendència.
 
 


Al llarg de la nit, com es pot vore al mapa, han crescut nuclis de pluja acompanyats en alguns casos de tempesta davant les nostres costes i han fet que hàgem tingut pluja al llarg de la nit. En alguns punts i moments poden ser de certa intensitat. 
 
De tota manera sembla ser que el pitjor ja ha passat i la mar, que era el gran problema que teníem junt amb el vent, millorarà a partir d’avui. Esperem que ho faça quan més aviat millor i que la mar es calme i deixe d’entrar aigua per la Goleta, que falta fa per poder desaiguar i així que els carrers del costat de la mar, que com ahir vam publicar estan completament inundats, tornen a la normalitat. Us deixem el mapa de previsions, que encara contempla l'alerta taronja per pluja i temporal marítim a la nostra zona.
 
La borrasca Glòria va continuar ahir fent-ne de les seues. Per comprendre quin ha estat el temporal que ens ha afectat i que ha assolat tota la costa valenciana cal dir que les ones han assolit un record absolut en el Mediterrani occidental. La boia de València va mesurar ahir 8,44 metros d’altura significant ahir a les 7 del matí, amb la qual cosa i pel sistema de mesura que s'usa,  es calcula que s’han produït ones de fins a 13,5 metres.