L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 28 de gener del 2020

Més de 3'6 milions de danys en propietats, infraestructures i serveis municipals ha causat la borrasca "Glòria"


L'Ajuntament de Tavernes ha efectuat una primera estimació, provisional, dels danys que ha causat la borrasca “Glòria” a les instal·lacions i infraestructures de propietat municipal en els cascos urbans i terme vallers, i els tècnics municipals els han valorat en una primera estimació en més de 3’6 milions, com també se'n fa ressò avui Las Provincias. 


El govern municipal de Compromís ha estat diligent i, el fet d'haver anat l'alcalde a FITUR criticat pel partit socialista local, no ha estat cap obstacle perquè els departaments municipals, i en especial el d'Urbanisme amb el regidor Llácer amb competències delegades i els tècnics, haja fet un gran treball i haja actuat amb celeritat. 

 
Això ha fet que en només amb dos dies feiners, haja remés ja una primera relació a la Delegació del Govern i bastant completa, segons també publica avui Las Provincias. De fet Tavernes ha estat el primer municipi de la comarca, del qual ahir la premsa comarcal, ja va donar el detall de les primeres valoracions de danys



 
Aquesta primera relació de danys valorada ja enviada a la Delegació del Govern, es complementarà amb altres danys que vagen apareixen i sobre tot amb els danys a la propietat privada, que hauran de valorar els propietaris quan efectuen el seu sol·licitud al Consorci d'Assegurances, organisme que actua en casos de situacions catastròfiques.

 
La relació valorada d'aquests 3'6 milions inicials enviada a la Delegació del Govern abraça diferenciats per grups els danys que “Glòria” ha causat en Tavernes. Així, en uns grups s'han agrupat els danys a infraestructures on hi ha accessos a la platja, les infraestructures i equipament turístic danyat, cas de panells, rentapeus,  passarel·les i altres equipaments, sense oblidar les despeses de neteja per a tornar els carrers a la seua situació normal que seran quantioses. En bona lògica, cal pensar que aquesta partida haurà estat la més quantiosa de la relació, encara que no s'ha fet pública la valoració de cada grup.



En altres grups es troben els danys efectuats en les infraestructures agràries, cas de camins o desaigües a la mar, amb la desfeta d’una comporta del canal de defensa, i també danys en la via publica del nucli urbà i platja, edificis municipals  i instal·lacions en zones verdes i de jocs infantils, tant dins de la urbanització com les ubicades en la pròpia arena de la platja.

 

Com hem dit són estimacions provisionals i que aniran completant-se en els pròxims dies. Avui hi ha Consell de Ministres i s’espera que declare Tavernes zona d'emergència, com a la resta dels comarques del País Valencià afectades. Serà aleshores quan els afectats, entre ells el propi Ajuntament, sabrà amb seguretat els passos a efectuar per a presentar les sol·licituds i iniciar tràmits.