L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 27 de gener del 2020

L'IES Jaume II el Just exposa "Exili il·lustrat" de l'IVAJ amb activitats educatives relacionades


L'IES Jaume II el Just ha exposat la mostra "Exili il·lustrat" de l'IVAJ, que reuneix 36 vides dibuixades per il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l'exili després de la guerra del 1936-1939 d'Espanya. Al voltant de l'exposició, els alumnes han protagonitzat treballs sobre la història d'aquelles moments i els valors democràtics, de la tolerància i de la solidaritat.

 


La mostra itinerant de l'IVAJ inclosa dins del programa "M'importa. Educació en Valors" ha arribat a l'IES valler després d'un periple aquàtic (la borrasca Glòria) que no ha impedit que l'alumnat n'haja pogut gaudir i conéixer les circumstàncies històriques i els periples personals en què aquests creadors i creadores es van moure abans i després de la guerra i, posteriorment, en l'exili que es retrata. 



La mostra s'acompanya d'un tríptic i d'una guia didàctica i cada curs, bé en tutoria o bé en classe d'Història, han dut a cap diverses activitats educatives, on s'ha parlat de democràcia però també de la intolerància, les catàstrofes o de la fam. Els alumnes han pogut recórrer les 36 vides amb el rigor, l'amenitat, l'objectivitat i el saber fer dels seus professors en vespres també del 75 aniversari de l'alliberament del camp d'extermini d'Auswitch.

Per aquest motiu i sota el lema “La guerra” per l'institut s'han exposat, a més, llibres i vídeos relacionats amb allò que no ha de tornar a repetir-se pel bé de tots. I, sobretot, pel bé dels quals encara tenen davant si tot el futur.



Cal recordar que el 1939, milers d'espanyols van partir cap a l'exili després de la fi de la contesa bèl·lica. Entre ells, figuraven destacats intel·lectuals que han vist mundialment reconeguda la seua tasca en pro del desenvolupament de la cultura i de la instauració de valors democràtics. Els 36 autors i autores que recull la mostra, veuen reconeguda la seua vàlua a través dels ulls de d'altres il·lustradors que han sabut reflectir, amb una qualitat inqüestionable, les vides dels quals van fugir amb els somnis trencats. 

Remés