L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 13 de gener del 2020

l'IES Jaume II el Just acollirà la mostra de l'IVAJ "Exili il·lustrat"



    L'IES Jaume II el Just acollirà entre els dies 21 i 26 d'aquest mes de gener la mostra itinerant ‘Exili il·lustrat’. Reuneix 36 vides dibuixades per il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l'exili després de la guerra del 36 d'Espanya.

     
    L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, l'ofereix a associacions, ajuntaments i centres educatius com ha fet el centre valler. Al voltant de la mostra, els alumnes participaran en diverses activitats educatives i tallers, on es parlarà de democràcia però també de la intolerància, les catàstrofes o de la fam. 




    Aquesta mostra va ser exposada a la Casa de la Cultura de Tavernes per a tot el públic en general el desembre del 2018, tal com vam publicar,  però ara a l'IES Jaume II el Just prendrà tot el seu valor més didàctic i formatiu en valors per als alumnes.


    ‘Exili Il·lustrat’ ens vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convidarà als alumnes a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, a les que fugen de les guerres, en un paral·lelisme amb les més de 500.000 homes i dones, la majoria persones anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.
     
    La sèrie ‘M’importa. Educació en Valors’ s’acompanyarà amb una guia didàctica explicativa per als alumnes de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

    Informació pròpia. Fotografies de l'exposició del 2018 en la Casa de la Cultura