L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 17 de gener del 2020

Les previsions avisen d'un fort temporal de pluja, neu i marítim a partir de dissabte




L'oratge està foll. El dimecres teníem temperatures de més de 20º C i a partir d’avui temperatures molt baixes, vent fort i pluja que pot superar els 150 litres/m2 en els pròxims dies però, en la nostra comarca i el nord d’Alacant igual es poden acumular entre 200 i 300 segons les zones, i segons la previsió del model europeu.

AEMET  explica que entre l’anticicló i la borrasca del Mediterrani es forma un passadís d’aire molt fred, que arreplega humitat de la mar i provoca pluges. Farà fred però semblarà que en fa més per la sensació tèrmica provocada pel vent, amb ratxes de 80 km/hora.

La neu caurà a les serralades, als cims mes alts, i en el cas de la part nord d’Alacant, la pluja que anunciem serà neu a Aitana, Serrella i Mariola, sempre i quan les previsions sobre els 200 litres s’acompleixen, amb la qual cosa poden assolir alçades d’1 metre de neu.

Previsió de neu acumulada (equivalen en aigua) entre avui i dimecres

Pot ser algú estiga pensant com pot passar això de nevar tant en serralades tan pròximes a la mar, però no podem oblidar que estan orientades cap al nord-est d’on bufarà el vent gelat. Encara hi ha incertesa en l’evolució del temporal, cada vegada menys de que serà important, i segons AEMET, la neu caurà per damunt dels 500 metres a partir de diumenge, i pujarà de cota el dilluns.

 I aprofitem per recordar que no es deu acudir a contemplar la neu, que també té bastant probabilitat d’aparéixer a la zona de Barx, amb el Penyalba i Mondúver, enmig del temporal i amb mal oratge, baixes temperatures i vent. 

Per tant: a partir de demà dissabte es complica la situació segons la majoria de models actuals de predicció meteorològica: temporal de fred, pluges abundants i neu en alguns punts sobre els 400 metros d’alçada prop de la mar.

Demà dissabte tindrem ja l’abaixada general de les temperatures, però el fred es notarà més el diumenge amb descensos de 7-8 graus en les màximes, i més que res el dilluns on podrem tindre màximes de 10º C només.

Previsió de la força del vent el dilluns, dia més complicat


I capítol a banda mereix el vent i la mar – de nou pensem en la Goleta- perquè, si totes les previsions es fan bones, a partir del cap de setmana s’esperen ratxes intenses i una situació de la mar complicada, amb ones en la nostra zona mediterrània que poden superar els  4 metres i arribar fins a 6 metres en zones d’Alacant. Seria un dels temporals marítims més durs dels darrers anys i demostraria que l’hivern no és bon moment per regenerar o fer obres en platges que miren a l’est.