L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 de gener del 2020

Les Corts debatran la Llei del Joc (apostes), impulsada per l'exdiputat de Compromís Jordi Joan en la passada legislatura.


Les Corts Valencianes debatran la Llei del Joc (apostes), i Tavernes té molt a vore en la iniciativa actual perquè va ser impulsada per l’ex-diputat i ex-alcalde de Tavernes, Jordi Joan, com a membre de Compromís en la comissió d'Hisenda que va redactar la base de la llei. S'havia d'aprovar en la passada legislatura, però la decisió del president Puig d’avançar els eleccions autonòmiques, la va deixar aparcada fins ara.

Compromís, com va quedar palés la passada legislatura, vol eradicar la ludopatia - l’afecció al joc i als apostes-, un costum que ja està considerat com a una malaltia i que, en bastants casos, necessita de tractament mèdic especialitzat. I per aconseguir-ho ha presentat una bateria d'esmenes al projecte de llei,  aprovat el mes d'octubre passat pel Consell, el text definitiu de la qual es debatrà prompte amb la inclusió de les esmenes dels partits.

Jordi Joan en un plenari de la passada legislatura
 
El propi Jordi Joan, tal com vam publicar ací el passat febrer, ja va presentar esmenes al text proposat per la comissió, que són pràcticament igual a les que ara presenta Compromís al text final. També va presentar una proposició no de llei per limitar la publicitat i altres aspectes dels apostes. Totes eixes propostes van tindre ressò en la premsa. Ací en teniu uns articles

Esmenes i afecció a Tavernes 


La ludopatia s’està convertint en un problema social i sanitari. Compromís qualifica aquesta adicció al joc i als apostes com a “una addicció comparable a la heroïna. Cal recordar que la proliferació de locals al territori valencià ha fet que segueixen més de 500 establiments d’apostes els actualment en funcionament.

L’aprovació definitiva de la llei i si es fa amb les esmenes de Compromís, afectaria els establiments d’apostes en el joc dels pobles valencians i, com no, els que hi ha a Tavernes.

Les esmenes de Compromís volen la moratòria de cinc anys per a l'autorització de nous locals, la prohibició d'instal·lació de màquines d'apostes en establiments d'hostaleria i bars. A més hi hauria un sistema d'identificació per a evitar que juguen menors o persones addictes al joc, tal com és fa en altres països per a evitar que juguen menors d'edat o persones amb problemes de ludopatia.



Si les Corts Valencianes accepten eixes esmenes, i especialment que els locals de joc estiguen a una distància mínima de mil metres a col·legis, centres esportius i sanitaris, implicaria que els locals de Tavernes quedarien fora de la llei, i serien de difícil instal·lació futura uns altres dins del casc urbà valler (per no dir impossible) per l’exigència dels 1.000 metres indicats.

Com a complement, Compromís demana prohibir la publicitat del joc en locals, al carrer o en els mitjans de transport públics i donar rang de llei a l'exclusió de publicitat de joc i apostes en mitjans de comunicació públics autonòmics i locals. 

Informació pròpia.