L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 27 de gener del 2020

La zona urbana de la Goleta és una mar d'arena


 Sabíem que la mar havia abocat arena a la urbanització de la Goleta. Ho havíem vist al llarg del temporal en multitud d'imatges escampades per les xarxes socials. El que no sabíem és que, una vegada retirada l'aigua que inundava els carrers de la platja de la Goleta, la quantitat abocada per la mar era tanta.  I que les imatges, majorment d'ones entrant a la urbanització, no ens havien permés vore el que amagaven: tones, tones i tones d'arena.  

Observeu la capa d'arena que hi ha en la zona on no s'ha arreplegat

Tanta que ara, avui mateix, quan ja no hi ha aigua pels carrers, quan ja es pot transitar, s'arriba a comprendre tota la magnitud i els milers i milers de tones que hi ha dins dels carrers i places al voltant de les eixides a la mar de la Goleta i carrers pròxims al llac. Tanta arena que sembla com si les maquines que hi treballen, no avançaren. 

Arena amuntegada i el nivell que tenia en el carrer
I pensar que hi ha partit valler que, quan encara teníem el temporal damunt, i mig metre d'aigua en els carrers, ja exigia al govern municipal que la Goleta estigues neta, perque pogueren circular els cotxes i l'autobús. Com es nota que no s'havien acostat per a res a la Goleta!  Quan fàcil és des del sofà de casa exigir i demanar solucions que són impossibles de donar, que calen temps, per la situació viscuda!.   

Capa tan alta com els bancs al costat del llac

I així, ara que el temps ja ha escampat, i veiem  la magnitud dels efectes del temporal, ens hem quedat sorpresos de vore tanta arena. Sembla com si tota la que aquests darrers anys hem estat dipositant per recuperar la platja de la Goleta, una mar embravida i enfadada, ens l'ha tornat. 

Observeu les fotografies i fixeu-vos-hi, i no nomes en els muntons d'arena que són espectaculars, sinó també en la capa d'arena, en l'alçada que hi ha en els carrers en aquells punts on encara no s'ha amuntegat.




Caldrà  setmanes per tornar a la normalitat en una tasca que, pel que hem pogut conéixer a peu de neteja avui mateix, tardarà temps en completar-se. I no només a Tavernes sinó a  molts pobles, i no serà per desídia ni desinterés dels governs de cada localitat, siga Tavernes, Gandia o El Perellonet, o el poble que siga. Tots tenen un problema: Tavernes i totes les poblacions que han estat afectades pel temporal: la falta de maquinària pesant per poder atendre tots els pobles i totes les situacions. Les empreses amb maquinària pesant estan desbordades i no poden acudir a tot.

Tres imatges de l'arena arreplegada en carrers
 Ha estat un temporal general en tot el País Valencià, ha afectat pràcticament a tota la costa valenciana, i caldrà tindre un poc de paciència quan els terminis, més quan estem en ple hivern, no en plena temporada estival.

Informació pròpia