L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 8 de gener del 2020

INFORME: Tres anys exitosos del programa “Incorpora’t” a Tavernes

  
Al llarg dels darrers tres anys, hem donat una complida informació del programa “Incorporat” (Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral), dut a cap per l’Ajuntament de Tavernes a través de l’àrea de Serveis Socials i que està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu valencià 2014-2020.

És la primera vegada que Tavernes rep subvencions/fons europeus, per desenvolupar aquest programa, fruit del treball i esforç de la regidora responsable, Noe Alberola, de Compromís, recolzada per l’equip del programa “Incorpora’t” i els tècnics de Serveis Socials.

Oferim una informació global per comprendre millor que és el programa en la seua complexitat i conjunt, quines són les tasques que es duen a cap i farem un balanç del que ha estat la darrer actuació, la del 2019 que s’ha clos fa unes setmanes.
 

El programa disposa d’un Equip de Treball, grans professionals, que estan integrats dins de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. L’equip és interdisciplinari el foment una treballadora social i cinc psicòlogues.

La tasca implica un treball conjunt amb les persones participants amb l’objectiu de promoure el seu desenvolupament personal, social i laboral a partir dels recursos que posa al seu abast el programa “Incorpora’t”, però sobre tot es vol generar noves sinergies i aliances dins del territori valler.


Com a objectius importants, el programa assenyala: Potenciar la motivació amb empoderament de les persones participants; augment de les competències i habilitats personals; usar les noves tecnologies per la recerca de treball; detectar necessitats del col·lectiu de desocupats, afavorir la inserció laboral;  impulsar i desenvolupar iniciatives locals d’ocupació i fomentar l’ocupació i l’emprenedoria.

Aquests objectius, talment com el programa, van dirigit en general a tota la població de Tavernes que es trobe en una situació de risc, d’exclusió social, persones desocupades, amb treballs precaris, joves sense qualificació, aturats de llarga durada i altres col·lectius desfavorits.

"Incorporat" en el 2019



El programa, impulsat per la Regidoria de Serveis Socials,  ha estat finançat enguany amb una subvenció de vora 148.000 euros provinents de fons europeus, i compta amb la la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Va ser guardonat pels premis al Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en la seua primera edició.

L'equip de treball d'Incorporat ha contactat amb més de 400 persones. Després de realitzar una reunió informativa, que enguany ha esta la més nombrosa de les tres edicions celebrades a Tavernes, s’han dut a cap 178 entrevistes inicials individualitzades, amb la confecció de 149 itineraris d’inserció sociolaboral. Tot aquest treball ha implicat 149 persones de 15 nacionalitats, de les quals 91 (61%) han estat espanyoles.




Què ha impartit el programa? 

Doncs un conjunt de cursos formatius, amb les corresponents pràctiques que podem dividir: 

Formació reglada 

Han estat 4 cursos els impartits on han participat 50 persones de les quals 33  (el 66%) eren dones.

- Carretoner
- Plataformes eleva persones
- Manipuladors d’aliments
- Productes fitosanitaris




Formació tècnica aplicada. 

S’han impartit 4 cursos amb participació de 45 persones de les quals 36 (un 85%) eren dones.

- Cambrer/a
- Cambrer/a de pis (arranjament d’habitacions d’hotel)
- Informàtica
- Espanyol




Formació transversal 

Han estat un total de 5 cursos on han participat un tota de 42 persones, d’elles 35 (un 84%) han estat dones.

- Entrevista de treball
- Autoestima
- Relaxacio i mindfulness
- Noves tecnologies per a la cerca d’ocupació
- Habilitats socials




Com a resultat i balanç de l’edició del 2019 cal indicar que: 

- 55 persones han millorat directament la seua situació laboral i econòmica.
- 40 persones han trobat ocupació.
- 4 persones han millorat la seua situació laboral
- 11 persones han aconseguit altres fonts d’ingressos.

A hores d’ara, la regidoria de Serveis Socials ja ha presentat la sol·licitud a la Generalitat per continuar desenvolupant un any més, durant el 2020, el programa “Incorpora’t”. 

Informació pròpia i del web  http://incorporattavernes.es/