L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 19 de gener del 2020

Glòria ja ha arribat al nostre territori: Les darrers notícies del temporal a les 18 hores




Les dades que ens proporciona AVAMET assenyalen que "Glòria" ja ha arribat a casa nostra. De fet l'entrada, amb un canvi important de la situació atmosfèrica, s'ha produït sobre les 2 de la vesprada, amb una forta pluja i unes grans ventades.

La situació s'ha mantingut invariable al llarg de la vesprada, amb moments de vent, i pluja constant sense arribar a unes grans quantitats. De fet la informació que ens donava AVAMET fa uns minuts indica un total de pluja al Sequers de vora 32 litres i això si, fort vent, que ha arribat a 101 km/hora, la quarta fins ara més alta de tot el País Valencià, i que ha superat la de la platja amb 85 km/hores, que també és important. 



Demanem que fixeu la vostra atenció en la imatge del satèl·lit, perquè s'aprecia la situació actual. Els tons rojos son d'aire polar, molt fred, i els verds són d'aire tropical, càlid. En aquests moment s'està despenjant una gota freda, que tenim ara pràcticament damunt la nostra vertical.


Les pròximes hores es preveu que es dirigesca fins el nord d'Àfrica, i per tant deixarà lliure el pas dels núvols de la mar cap endins, i com que tenim una baixa pressió en superfície, es canalitza vent humit cap a la nostra zona. Situació complexa i que no és fàcil preveure com evolucionarà.

Tota aquesta situació de la borrasca "Glòria" ha dut a nevades a les comarques de l'interior, sobre tot als Serrans, el Racó d'Ademús i la plana de Requena i Utiel. També la neu ha arribat a les comarques del nord de Castelló, sobre tot als Ports (zona de Morella) i a la Tinença de Benifassà. I tot anuncia un agreujament a partir d'aquestes hores fins demà dilluns.

Com hem dit, la borrasca Glòria ha arribat a casa nostra, acompanyada d'un fort temporal de pluja, vent i grans ones a la mar, i tot apunta a que seguirà amb nosaltres fins dimarts-dimecres. I ho tornem a repetir perquè així ho estan anunciant des de tots els mitjans i emergències de la Generalitat: el pitjor s'espera per aquesta nit i per això l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté l'alerta roja. 

Resum de la premsa, AEMET, AVAMET, Institut Climatologia de la UA