L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 5 de gener del 2020

Els Reis d'Orient arriben avui a Tavernes: tots els detalls de la jornada



Avui, dissabte, a partir de les 18'30 hores, a la plaça del Poliesportiu està prevista l’arribada i acte de benvinguda dels emissaris de Ses Majestats els Reis d’Orient. Allí s'organitzarà la gran cavalcada reial que recorrerà els carrers de Tavernes segons el trajecte tradicional: Passeig Colom, Prado Comarcal, Carrer València, Carrer Major i fins arribar a l'Ajuntament on seran rebuts per l'alcalde, Sergi González, i autoritats locals.

L'alcalde lliurarà als Reis d'Orient la clau de la ciutat enmig d'un espectacle de llums i so, mentre els Reis d'Orient saludaran tots els xiquets des de la balconada de l'Ajuntament i després de saludar els xiquets i xiquetes a l'entaulat de la plaça, es dedicaran tota la nit repartir per les cases els joguets.



L'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient és la notícia més esperada avui per la xicalla vallera, i amb la seua arribada un any més Tavernes farà una aposta decidida per satisfer llurs il·lusions en la que és i serà, per a ells, la nit més màgica de l’any.

Aquesta il·lusió no cal ni dir que és de sempre compartida pels pares i pels majors de la ciutat, que els acompanyaran els Reis d'Orient pels carrers de la ciutat fins l'arribada a la Plaça Major, lloc on Tavernes els rep oficialment.

Els Reis estaran diumenge pel matí a l'Escoleta de la platja

Cal remarcar que aquest matí, i abans de l'entrada de la vesprada a Tavernes, faran una parada a la platja. Allí hi ha previst una visita a les dues residències de gent gran a partir de les 11 del matí i després a partir de les 12’30 rebran els xiquets i xiquetes de la platja a l’escoleta.




La gran cavalcada 

Aquesta vesprada i continuant fins les primeres hores de la nit serà la il·lusió la protagonista de la ciutat, iniciada amb eixa gran Cavalcada Reial des de la plaça del Camp de Futbol on el món de de màgia i fantasia seran protagonistes i ompliran els carrers de llum, festa, espectacle, música i color. La cavalcada està organitzada per la Federació de Falles de Tavernes comptant amb el patrocini de l'Ajuntament de la ciutat. 



La desfilada serà iniciada per la banda de música de la SIUM de Tavernes, acompanyada de les banderes reials de l'associació Scout L’Ombria, que donarà pas a l'enorme estrella que guia els Reis d'Orient fins a la Plaça Major i a una pluja d’estrelles preparada pel Centre Ocupacional Valldigna.



La fantasia serà fastuosa i molt màgica, i per aconseguir-ho acompanyaran el seguici reial personatges del món Disney, cas enguany de la Bella i la Bèstia, o personatges populars de contes, com aquell conegut músic d'Hamelín que amb la seua flauta atreia les rates, o els dos germans del conte "La caseta de xocolate", que es varen perdre en un bosc, es van adormir i travessant bosc van arribar a una casa de llepolies, on van viure una aventura que hagués acabat malament si no haguessen estat molt llestos i es feren escàpols cap a sa casa.
 


Del món del cinema ens arribarà una dama molt especial, una dona genial que es capaç de dur-nos al món de la màgia mentre amb el seu paraigua i vestits un tant especials, entona cançons, de lletra complicada. Quina ens durà enguany, Mary Poppins?

També s'anuncia, com a sorpresa per a tots, una gran munió d'animals que podem vora al Bioparc de València que participaran en la desfilada de carrer i, fins i tot, faran alguna acrobàcia. 


Tot aquest espectacle el podrem gaudir pels carrers vallers mentre avança fins a la Plaça Major la cavalcada. En arribar-hi, com es tradicional, seran rebuts per l’alcalde, Sergi González, i demés autoritats locals per pujar a la balconada on dirigiran unes paraules als xiquets i xiquetes valleres, al temps que rebran de l'alcalde la clau màgica que obre tots els panys de les cases valleres i permet entrar a deixar els joguets. .

Informació pròpia amb algunes dades sobre la cavalcada del facebook "Reis Mags a Tavernes" (sic)
Les fotografies són d'anys anteriors