L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 11 de gener del 2020

El taller d'ocupació executarà l'itinerari accessible entre l'Avinguda de la Marina i la platja de la Goleta


El govern de Compromís de l’Ajuntament impulsarà la construcció d’un trajecte accessible que unirà les dues platges de Tavernes, a més de suprimir barreres arquitectòniques en la platja. El govern de Compromís atén així les demandes que va plantejar el col·lectiu Valldigna Accessible el passat estiu.

La realització d'aquest itinerari l'avança avui el diari Las Provincias, que inclou que les obres necessàries seran dutes a cap dins dels treballs del taller d'ocupació comprés en el programa "Labora" i començaran el mes de febrer. 

Recordem que nosaltres ací ja vam publicar fa unes setmanes el pròxim inici del taller denominat "Rehabilitació, adequació i manteniment dels edificis municipals, zones enjardinades... i aplicació de pintura i rehabilitació de voreres amb eliminació d'obstacles i senyalització de passos de vianants". És aquest taller qui executarà l'itinerari practicable s'executarà des del restaurant Luna Park (al final de l'Avinguda de la Marina) fins a la platja de la Goleta, prop de la zona del llac i mercat.

 
El govern municipal de Compromís de l'Ajuntament complirà així la promesa que va efectuar el passat estiu a l'associació "Valldigna Accessible". Les actuacions està previst  que estiguen acabades quan arribe l'estiu.


El regidor Josep Llácer assenyala en les manifestacions al diari que el govern de Compromís impulsa l’actuació per millorar l’accessibilitat i atendre les demandes veïnals, en especial les de Valldigna Accessible. També que l’itinerari permetrà a les persones amb escassa mobilitat transitar del nord al sud de la platja i encara que no serà una actuació total, si que es garanteix que una persona puga transitar per un circuit accessible.


Itinerari accessible nord-sud


L'itinerari accessible comprendrà dos trams diferenciats dins del traçat general que hem dibuixat (aproximadament) en el mapa de Google Maps superior. Un primer tram és el que discorre per la zona del carrer Blasco Ibáñez, on s'eliminaran barreres arquitectòniques del tipus voreres elevades i passos de vianants no accessibles, mentre un segon tram serà el que correspon a la platja de la Goleta, en millor estat que l'anterior quan a l'accessibilitat per ser una urbanització més recent, però on cal actuar també per a millorar i corregir tota la part no accessible al voltant de l'avinguda principal, el Passeig de la Goleta.



El desenvolupament del taller d'ocupació és responsabilitat de la regidoria de Foment, que dirigeix el regidor de Compromís, Josep Llácer, i tal com ja vam informar, ha estat possible gràcies a la subvenció de 464.109 euros aconseguida per l'Ajuntament dins del pla general de "Foment de l'ocupació" on està inclós el programa de formació "Et Formem", del qual forma part el taller. Cal indicar que a la subvenció de la Generalitat, cal sumar un altres 30.000 euros d'aportació municipal per a compra de materials.


Aquesta quantitat permet, com es pot vore en el quadre de dalt que ja vam publicar fa unes setmanes pres del web de la Generalitat, la contractació de 20 persones operaris. A més es contractaran unes altres 5 amb caràcter directiu i administratiu, totes amb contracte durant un any. Tal com hem indicat, actualment les persones contractades en el taller estan rebent una formació de caràcter teòric i serà a partir del pròxim més quan s'inicien les obres coincidint amb la part pràctica formativa.

Informació pròpia i de LP