L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 20 de gener del 2020

El sistema de reciclatge i la millora dels rebuts del fem explicada de manera senzilla i comprensiva


PUNT 1: El tractament global del fem domèstic s'inicia amb l'arreplegada dels contenidors verds i grisos, que efectua l'Ajuntament de Tavernes, i el posterior trasllat a la planta de Guadassuar. Els veïns i veïnes paguem un rebut anual per aquest servei de 40'50 euros que es manté sense canviar ni pujar des del 2012.

NO paguem res pels contenidors de vidre, envasos i paper/cartró.

PUNT 2
: Una vegada el fem domèstic (contenidors verds i grisos) arriba a la planta de Guadassuar, que depén del Consorci Ribera-Valldigna de Diputació, s'inicia el seu tractament. Una part dels materials es recuperen i la part orgànica es transforma en compost per als camps. La resta s'envia a un abocador legal. 

Aquesta tasca afecta, repetim, només el fem dels contenidors verds i grisos i també anualment paguem un rebut a Diputació: enguany serà de 58 euros. El preu no es igual per a tots els pobles i depén dels quilos que cada poble envia a reciclar a la planta de Guadassuar. 


PUNT 3: NO paguem res dels quilos que dipositem als contenidors de vidre, envasos i paper/cartró, o siga pel treball que nosaltres ja fem de separació i reciclatge des de casa.

PUNT 4: El que ens convé fer, si volem pagar menys, queda clar que és separar en origen, en les cases, i dipositar els materials separats en els contenidors corresponents de vidre, envasos i paper/cartró. 


Per eixos contenidors no paguem, però sí que disminuïm els quilos abocats als contenidors verds i grisos i, per tant, al cap de l'any podem abaixar el rebut que paguem al consorci.

Horari de l'ecoparc. No hi ha excusa d'horari per no anar-hi

L'ECOPARC

A banda de tot això, cal no oblidar que els veïns/veïnes també tenen un descompte per la quantitat de residus que aboquen en els ecoparcs. Quan arribem, l'encarregat ens anotarà el DNI, i se'ns aplicarà en el rebut de l'any següent un descompte segons siga la quantitat i tipus de materials que hàgem dipositat. 


Informació pròpia basada en el gràfic de l'Ajuntament